cununie religioasa la cat timp dupa deces bunic?

cununie religioasa la cat timp dupa deces bunic? | Autor: irinabobe

Link direct la acest mesaj

saptamana trecuta au murit bunicul meu si bunicul sotului meu (cununia civila am avut-o luna aceasta). intrebarea mea era daca stiti la cat timp putem face cununia religioasa ? la 6 luni sau se poate face mai devreme? multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Irina, in primul rand, condoleante!
Acum, eu stiu ca din punct de vedere religios, poti sa faci nunta cand vrei tu. Depinde de fiecare, ce inseamna sa tii doliu...
Si eu am avut nunta anul trecut in iunie, iar bunicul meu a murit in martie, am intrebat preotul si mi-a spus ca putem face nunta linistiti.
Important este ce simti, ce este in sufletul tau!
Eu asta stiu...
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

multumesc alinus. pai amandoi suntem cam darimati. problema este ca am amanat cununia religioasa pt luna octombrie pt a fi si soacra si cumnata mea in tara (ele fiind stabilite in afara) daca nu o fac atunci va trebui sa astept inca un an sau doi pana cand vor mai trage cate o fuga pe aici si pana atunci ne dorim si noi un bebe si as vrea sa fac cununia inainte de asta. asa ca... daca se poate o voi face in octombrie pt ca oricum vroiam sa o fac cat mai restrans fara rochie, restaurant , etc. ci doar o manastirie, nasi si parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Irina ,tu-am rasp si pe Generale ...
linisteste-te ...mergi inainte cu nunta pt ca pana in oct sunt 5 luni.
Mie mi-a murit tatal in martie si in august am cununia religioasa.
Va fi nunta in toata regula, insa ne vor lipsi amandoi socrii.
Ei au plecat inainte de vreme,insa sunt convinsa ca ar fi vrut sa mergem inainte si sa ne bucuram de viata!
Pup,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Divine girl spune:

Irina ... condoleantze!
Sa stii ca intr-adevar e asa cum simti tu, cum simtiti voi. Adica ... fiecare din noi purtam in suflet doliul pana se vindeca rana ... sau nu ...
Daca te intereseaza din punctul de vedere strict al bisericii si al preotilor, sa stii ca nu e nici o problema. Si noua ne-au murit bunicile de curand ... a mea la sfarsitul lui martie ... iar toti preotii pe care i-am intrebat ne-au sfatuit sa facem cum credem noi mai bine, cum simtim noi, iar unul dintre ei ne-a recomandat sa lasam sa treaca macar 40 de zile ... Trebuie sa recunosc ca eu am intrebat numai pt a fi si mai linistita, pt ca oricum faceam nunta chiar daca se intampla nenorocirea mai aproape de nunta, pt ca asta a fost ultima si cea mai mare dorinta a bunicii mele: sa ma vada si pe mine maritata si la casa mea ... ma bucur acum ca macar am apucat sa-i arat fotografii cu mine imbracata cu rochia de mireasa la proba ... hai ti pup ca iar m-am intristat ...

Pregatiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

multumesc mult de tot pt raspunsuri. in acest caz o voi face in noiembrie inainte de postul craciunului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Si mie mi-au murit bunicii amandoi in acelasi an, in ianuarie si in mai.. iar eu am facut nunta in noiembrie. Am lasat sa treaca macar 6 luni. Asa am simtit eu ca trebuie, desi preotii mi-au zis ca e necesar macar 40 zile

Denisa

Mergi la inceput