Retete pe alese
Raspunsuri - Pagina 4

Lucia_B spune:
Buna
Si iarasi eu
De data aceasta cu multumiri pentru Caserola de vinete
Se prepara foarte usor si s-a mincat cu mare placere (necatind ca a fost cam arsa la fata ).
Inca odata merci .
-------------------------------
Bucate Lucia mamili lu
Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"


rodicaosoian spune:
Lucia B, ma-i inrebuni cu pozele tale,am o pofta de mor
crezi ca ai putea sa ne dai si noua retetele?asa pe rand,
felicitari pentru ele
iti multumesc


Lucia_B spune:
Rodica - merci de aprecieri.
Cu mare placere ma ipartas cu recetele, doar sa am timp. Scrie-mi pe PM care receta anume te-ar interesa.
Dana - az/miine o sa fac rulada de legume si carne, nu stiu ce forma o sa aiba ca nu am vas din ala ca al tau .
-------------------------------
Bucate Lucia mamili lu
Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"


strumfi2004 spune:
Dana, azi o sa fac niste cornulete cu sunca si branza si o sa fac unele si cu cremvursti de pui pt maria. as mai avea o rugaminte: cum ai facut tortul testoasa, e tare aratos; cum se apropie ziua Mariei, tot strang idei. multumesc!
Lucia, in we am executat cuibusoare de cartofi - le-am pus si rosii si ou- si gainusa in iaurt, deosebita aroma data de scortisoara. multumesc!
Gratiela, strumfilor Mariuca si Stefanut
Stefan si Mariuca - 2 anisori (aproape) si poznase si...noi


Daneza 13 spune:
Fetelor, am avut ceva treaba, asa ca de-abia acum am reusit sa mai intru pe aici.
mamica dulce, aceeasi reteta de pandispan o aveam si eu (cea cu 6 oua, 6 etc - vezi mai jos la ruladele de la tortul Testoasa).Poti sa mai incerci sa-l faci asa cum l-am scris la "Prajitura a la Daneza" (blatul). Iar reteta de "aluat" a lui Jamie, e postata aici pe prima pagina.
Lucia, felicitari pentru caserola si placinta cu zucchini. Ti-au iesit super amandoua
Strumfi, uite reteta de tort "Broscuta testoasa"
Se fac 2 rulade ..Eu le-am facut fiecare din 4 oua,4 linguri zahar, 4 linguri faina,zahar vanilat. Albusurile batute spuma, apoi adaugat zaharul in ploaie si mixat, galbenusurile amestecate cu vanilia si apoi puse cate o lingura, peste albusuri si amestecat usor (cu lingura de lemn).La urma am adaugat faina.Am turnat compozitia in tava (26x39 cm) tapetata cu hartie de copt, si am pus-o in cuptorul preincalzit, la 175 grade C, timp de 10 min.Dupa ce s-a copt,rasturnata pe prosopul ud si stors bine, rulata calda,apoi le-am uns una din ele cu gem (de smochine amestecat cu marmelada de prune,ca altceva nu aveam in casa).Iar cealalta am uns-o jumatate cu amestecul de gem,iar cealalta jumatate cu o crema alba facuta din crema branza Philadelphia,amestecata cu zahar pudra si putina smantana.Amandoua le-am rulat pe lungime.
Le-am pus la frigider.Apoi am facut o crema de vanilie (aceeasi ca la prajitura a la Daneza- crema 2). In crema am adaugat si gelatina, si capsuni taiete bucatele.Am tapetat o forma rotunda (de fapt, semisferica) cu film alimentar, apoi am taiat rulada unsa complet cu gem, in felii si am inceput sa imbrac forma in felii pornind din centru.Am turnat crema de vanilie apoi am asezat un rand de piscoturi (cine doreste poate sa faca un blat micut,pe care sa-l aseze,peste crema,ca un capac...dar eu nu am mai avut timp sa-l fac).Am insiropat piscoturile cu putin sirop de capsuni,apoi am sigilat cu folie si am pus tortul la frigider peste noapte ca sa se intepeneasca umplutura.Dimineata l-am asamblat. Am rasturnat carapacea pe tava, iar din jumatatea de rulada ramasa,umpluta cu crema alba, am taiat 4 felii pe care le-am crestat si i-am facut labutele, apoi dintr-o felie mai groasa a rezultat capul testoasei.
Testoasa
Sa-mi spui daca ti-au placut cornuletele cu cascaval si sunca.Vad ca ai gasit reteta.


Daneza 13 spune:
Pentru cine doreste reteta, sunt foarte bune !!
Cornulete cu sunca sau/si brīnza afumata cu sunca (cascaval)
Ies 24-25 buc. Reteta este a Mayei, de pe alt site.
Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei,cam 150 ml lapte ,1 ou, putin zahar, sare dupa gust (cam 1 lingurita), 1 ou batut,amestecat cu ceva apa,pentru uns cornuletele.
Se freaca drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar, apoi se toarna peste faina,si se lasa sa creasca. Se adauga oul,uleiul,sarea si restul de lapte si se da drumul la robot, sau se poate framīnta si cu mīna .Se lasa vreo jumatate de ora la crescut, apoi se imparte aluatul īn 3.Fiecare bila se intinde cu sucitorul.Se taie in raze.Se pune sunca (felii) peste fiecare sector de cerc (felia de sunca sau branza cu sunca se taie triunghi).Se ruleaza ..se aseaza īn tava cu hartie pergament si se ung -cu pensula-cu ou batut cu putina apa.Se lasa la cuptor pīna se rumenesc,dupa plac!! Sunt bune si calde..si reci.Daca nu se consuma īntr-o zi/doua..se pot pastra īn punga(dupa ce se racesc),pentru a ramīne moi.
cornulete


Daneza 13 spune:
Checuri multicolore(foarte bune)
Ingrediente pentru checuri
4 oua
250 g faina
250 g zahar
10 linguri ulei
8 linguri apa calduta
1 praf de copt (eu am pus o lingurita)
vanilie
2 linguri cacao+2 linguri lapte
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si vanilia, si se mixeaza pana ce compozitia se albeste.apoi se adauga cele 10 linguri de ulei, pe rand, amestecand dupa fiecare bine.Se adauga cele 8 linguri de apa (calduta), tot pe rand...Apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, amestecand bine ca sa se omogenizeze.Intre timp KA a batut albusurile spuma cu un praf de sare, pe care le-am adaugat peste compozitie, amestecand usor.Compozitia .se imparte in doua. Intre timp am uns cu margarina si tapetat cu faina 2 tavi de chec.Se fac 2 checuri, unul alb, si unul cu cacao. Asa ca am turnat jumatate din compozitie intr-o tava, iar in ce a ramas se adauga cele 2 linguri de cacao amestecate cu putin lapte (eu mi-am adus aminte ca am niste topping de ciocolata,asa ca am pus vreo 3 lingurite mai zdravene,in compozitie).Se pun la copt,in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 35-40 min. Se verifica cu scobitoarea, inainte de a le scoate din cuptor.Apoi se pun pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.In reteta originala se prepara o crema cu unt,care era putin cam gretoasa, asa ca am schimbat-o cu o crema de ciocolata (am gasit-o pe alt site si este minunata!!).De atunci am mai folosit-o si la torturi si rulade.
Ingrediente crema
120 g ciocolata alba
170 g unt nesarat si rece
25 ml glucoza (corn syrup)
250 ml smantana lichida pt. frisca
1 lingurita vanilie
150 g zahar.
Se topeste ciocolata la foc foarte mic. Se adauga peste untul rece si se mixeaza pana ce se incorporeaza.
Intr-o cratita se amesteca frisca lichida cu glucoza, zaharul si vanilia. Se pune la foc mijlociu si se amesteca continuu pana da in clocot. Se lasa la foc 2-3 minute in timp ce se amesteca constant.Se da deoparte si se pune intr-un castron cu apa rece.Cand a ajuns la temperatura camerei
se toarna cite putin peste unt si ciocolata mixand la viteza mare.
Crema am facut-o inainte,asa ca am pus-o la frigider,pana am avut nevoie de ea.Dupa ce s-au racit checurile, se taie felii, nu prea groase (deci cat mai subtiri, asa incat sa nu se rupa)...si ambele checuri sa aiba numar egal de felii...pe cat pozibil.Se reasambleaza checurile, alternand o felie alba, cu una maro...Ca sa va fie mai usor, pornind din acelasi capat la ambele checuri, se ia o felie de la checul alb si se inlocuieste cu una de la cel maro...una da, una nu... si tot asa...
Intre timp, am scos crema de la frigider, am impartit-o in 3 castronase, una am lasat-o asa cum era, alba...Intr-unul din castronase am pus cateva picaturi de colorant alimentar rosu, si mi-a iesit crema roz, iar in ultimul cateva picaturi de colorant verde, si a rezultat crema verzulie...Si am inceput sa rearanjez checurile...Felie alba, crema alba, felie maro, crema roz, felie alba, crema verde, felie maro, crema alba.....si tot asa...
Ingrediente glazura
3 linguri unt
3 linguri glucoza (corn syrup)
4 linguri cacao
50 g ciocolata
eu am adaugat in plus si 4 linguri frisca lichida
Untul si glucoza se pun la foc mic, pana se topesste untul si se omogenizeaza, se adauga cacao, frisca lichida...Se da intr-un clocot, apoi se da deoparte si se adauga ciocolata, amestecand bine pana se topeste.
Glazura ajunge doar pentru unul din checuri, asa ca a trebuit sa o fac de 2 ori..Trebuie glazurate repede checurile pentru ca se intareste repede...La mine tavile de chec sunt putin mai lungi decat cele obisnuite (la compozitia pentru checuri am calculat totul pentru 5 oua).
Se imbraca fiecare chec in glazura...deasupra am presarat nuca tocata.Le-am pus la frigider,cam 1/2 ora apoi se taie pe diagonala.
feliuta aici
Se pot face si sub forma de tort, 2 blaturi unul alb, unul cu cacao, care se taie fiecare in 3 , apoi se alterneaza, la fel si crema, si glazureaza sau orneaza dupa preferinta.


Daneza 13 spune:
Lucia acum am si eu o rugaminte la tine (pentru ca azi am reusit sa-ti vad si eu toate albumele) si esti supergospodina. Vreau si eu mai multe retete de-ale tale, pe rand, cand ai timp, ca nu-i graba.
- lipii
- shtrumbe cubaneze prajite/fierte
- fursecuri zebrate
- prajituri cu cranberries (am 2 pungi in congelator si nu stiu ce sa mai fac cu ele, in afara de niste lichior,ca am primit o reteta de la o fata)
- checkerboard cookies
- paharut pentru inghetata
- brigaderos
- limba soacrei
- rulada din vanata
- bostanei cu umplutura
- tort sandwich
Multi de la mine si spor la bucatareala.
Si-am uitat sa-ti spun, rulada de legume ai putea s-o faci si intr-o forma de chec, pe care o intorci si-i pui cascavalul cu legumele de decor. Nu vad de ce n-ar merge si asa in lipsa formei aleia.


strumfi2004 spune:
Dana, daaa, ne-au placut, cum sa nu, iata-le! minunate, multumesc!
urmeaza tarta cu carne si ciuperci. multumesc pentru testoasa, e tare aratoasa. de altfel, ma innebunesti cu atatea bunatati, tot strang, tot strang la retete si zilnic le testez, vai de dieta, silueta...
ei, noi sa fim sanatoase, sanatosi, slabim cand reincepem serviciul.
Gratiela, strumfilor Mariuca si Stefanut
Stefan si Mariuca - 2 anisori (aproape) si poznase si...noi


Balbina spune:
Dana, Lucia a plecat pentru vreo 2 saptamini si nu cred ca va avea acces la net pina se intoarce. Pot sa te ajut eu cu unele retete. Lipiile sint facute dupa o reteta data de mine, uite aici, iar pentru biscuitii tabla de sah am reteta, dar trebuie tradusa, daca ai rabdare, am s-o fac zilele astea si o postez aici. Uite si reteta de www.cookbrazil.com/brigadeiro.htm" target="_blank">brigadeiro.
------------------
Numai bine,
Natalia
