Retete pe alese
Raspunsuri - Pagina 2

Daneza 13 spune:
Pandispan cu capsuni si ciocolata
Reteta asta este delicioasa (anul trecut a fost tortul pentru Tudor)
Blat: 6 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri de zahar.
Umplutura: 100g crema de ciocolata (nutella sau altceva), 400g capsuni, 1 budinca vanilie, 500 ml lapte, 1 lingurita gelatina, 3-4 linguri de zahar
Se face blatul de pandispan, iar dupa ce s-a racit se taie in 2 foi. Pe o foaie se unge crema de ciocolata dupa care se aseaza capsunile uniform, apoi crema de vanilie (preparata cum scrie pe plicul de budinca) in care se pune si gelatina inmuiata in apa rece la sfarsit cand este inca calduta. Se aseaza deasupra si cealalta foaie si se decoreaza dupa gust si imaginatie.
Eu, de obicei, la toate retetele care cer budinca de vanilie, prepar o crema de vanilie care este foarte buna si usor de facut din : 5 linguri zahar + 3 linguri amidon, se adauga 2 oua intregi si se ameteca bine, apoi 400 ml lapte rece. Se pune la bain-marie amestecand pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga vanilie, coaja rasa de lamaie si 50 g unt.Unde este necesar adaug 1 plic = 7 g gelatina, inmuiata in prealabil in apa rece.


Daneza 13 spune:
Balbina, multumesc pentru sugestie . Adevarul e ca la mine acum e 12,30 noaptea si ma grabeam sa le pun fetelor retetele, asa ca nu mi-a mai dat prin cap dau si link-ul catre poze, pentru ca oricum sunt la mine in album.De-acum asa o sa fac.
Savarine cu pesmet
Reteta o am de la Lucia,dar este asemanatoare cu cea din Sanda Marin (pentru cine are cartea)
Aluat: 5 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri pesmet (eu am pus 5 linguri pesmet si una de amidon), putina sare.
Sirop: 1 pahar de apa, 150 g zahar, 2 linguri rom.
Pt ornat: 300g frisca, gem de caise
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga pesmetul amestecat cu amidonul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia anterioara. Se ung formele de savarine cu unt, se presara cu faina. Se umplu formele cu compozitia si se coc la foc puternic.Se face siropul, se insiropeaza bine toate savarinele, se ung deasupra cu gemul de caise usor incalzit, apoi se taie capacelul si se umplu cu frisca.
Poza aici


roxanaz spune:
hihi Natalia mi-ai luat vorba din gura. si eu vroiam sa ii spun Danei acelasi lucru.
aluatul ala al lui Jamie Oliver e super....si eu il folosesc la toate nebuniile....merge extraordinar daca ai party cu finger food si treci prin el carne, legume, fructe de mare....o nebunie!
Roxana


Lucia_B spune:
Wow Dana- merci mult pentru recete si timpul acordat.
Felicitari pentru subiect .
Azi fac placinta cu zucchini .
-------------------------------
Bucate de Bucate Lucia mamili lu
Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"


Teodora D. spune:
Aluatul a la Jamie Oliver nu "merge" decat prajit pe aragaz? Nu a incercat nimeni sa-l puna la cuptor, de exemplu in tava pe o hartie de copt?
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.


Daneza 13 spune:
Pentru Strumfi
Am vazut ca la alt subiect cautai reteta asta, si mi-am adus aminte ca o am si eu scrisa pe undeva.
Prajitura cu foi de napolitane
Blat: 8 albusuri, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, rahat, nuca, stafide
Crema: 8 galbenusuri, 220 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g unt
In plus: 2 foi de napolitana
Blatul:albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste. Se adauga faina si se amesteca, invartind usor cu lingura de jos in sus. In aluat se pune rahat taiat marunt, stafide, nuci taiate marunt, se toarna in tava unsa si tapetata si se coace la 175 grade C.
Crema: galbenusurile se freaca pe abur cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca. Untul se freaca spuma separata apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri+zahar.
Dupa ce blatul este gata copt si racit se asambleaza prajitura astfel: foaie de napolitana, jumatate din crema, blatul cu rahat,nuca,stafide, cealalta jumatate de crema, foaie de napolitana. Se lasa la frigider de seara pana dimineata (se poate pune si la congelator, dar invelita in celofan sau folie de aluminiu).Apoi se scoate si se taie, dupa preferinta. Dupa o zi foaia de napolitana se inmoaie si este frageda.
Mmmm, cred ca o s-o execut si eu, acu ca mi-am adus aminte de ea.


Daneza 13 spune:
Negresa mea
Spun "a mea" deoarece e o combinatie din mai multe retete si care a iesit tare buna !
Ingrediente: 250 g faina, 3 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat, o priza sare, 100 g ciocolata neagra (am folosit din cea cu 90% cacao, dar fiecare foloseste de care are), 125 g unt, 250 g zahar, 4 oua, vanilie, coaja rasa de portocala, 1/2 lingurita scortisoara, 200 ml iaurt, 100 ml lapte
Glazura: 3 linguri unt, 3 linguri glucoza (corn syrup=sirop auriu), 4 linguri cacao, 50 g ciocolata, 4 linguri smantana pentru frisca, nuci macinate pentru decor (sau ce doreste fiecare)
Untul si ciocolata neagra se punt intr-o craticioara la topit, la foc mic. Galbenusurile se amesteca spuma cu zaharul. Peste ele se toarna putin cate putin din untul cu ciocolata topite. Se adauga iaurtul amestecat cu 50 ml lapte, apoi coaja de portocale, iar apoi faina + cacao + bicarbonat + scortisoara (amestecate, in prealabil). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitie. Cine doreste poate pune si nuci taiate (eu nu pun deocamdata, ca Tudor e inca mic), si la urma se adauga si restul de 50 ml lapte caldut.
Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata, sau cu hartie de copt, dimensiunea 20 x 30 cm. Se coace la 180 grade C cam 35 min.
Glazura: untul amestecat cu glucoza se pun intr-o craticioara la foc mic.Apoi se adauga, cacao, frisca lichida si ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce a dat un clocot se toarna peste prajitura coapta si racita in tava 15 min. Se orneaza, dupa gusturi si preferinte.
Si iese o negresa neagra rau, ca aici


Daneza 13 spune:
Pentru ligeea
Prajitura cu miere
Foile: 1 ou, 30 g unt, 2 linguri de miere, 1 lingurita bicarbonat, 4 linguri lapte, 100 g zahar, 450 g faina
Se pun impreuna oul cu untul, zaharul, mierea si laptele intr-o cratita, care se aseaza la foc mic. Se amesteca bine pana capata miros de caramel si culoare mai inchisa. Se ia de pe foc si se adauga faina amestecata cu bicarbonatul. Din coca rezultata se coc 4 foi pe dosul tavii,unse cu ulei (se inteapa fiecare foaie cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt). Se coic 15 min. la foc mic, apoi se pastreaza la cald.
Crema: 1/2 l lapte, 4 liculete zahar vanilat, 4 linguri gris, 200 g unt, 200 g zahar pudra
Se fierbe laptele si se adauga grisul in ploaie. Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul spumat bine impreuna cu zaharul pudra.
Fiecare foaie (mai putin cea de deasupra) se unge cu un strat subtire de gem de caise, apoi se adauga cate 1/3 din crema. Ultima foaie se pudreaza cu zahar. Se da la rece si se taie a doua zi.


Daneza 13 spune:
Rulada de pui cu carne tocata
O sa pun aici reteta originala, postata de Maria Apascaritei pe alt site.
Se face o umplutura din carne tocata de pui care se condimenteaza ca sa fie gustoasa, dupa preferinta.Deci, se toaca carne de pui,se adauga piper,oua,verdeata,vegeta,si se amesteca bine.
Separat,se intind felii de piept de pui (www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=10444" target="_blank">ca aici) si se pun pe o folie de staniol,se condimenteaza putin cu sare si piper,deasupra se intinde compozitia de carne tocata,si apoi legumele crude,taiate betigase (ardei,morcovi,pe centru, mazare pe laterale).Se ruleaza si se strang bine in folia de aluminiu,apoi se dau la cuptor pt 1 ora la temp mare,timp in care se inchegat bine si se pot scoate din folie si taia fara nici o problema.Zeama pe care au lasat-o,se pune intr-o craticioara si se face un sos putin amidon si putina smintina dulce.Umplutura nu se desprinde,compozitia de carne tocata e ca un liant intre carne si legume.Impachetatul in folie are avantajul ca o tine in forma dorita pina se coaguleaza carnea,dar are dezavantajul ca nu se rumeneste,asa ca se tine in folie cam o ora,sau pina crezi ca e patrunsa,apoi se scoate din folie(atentie,are aburi fierbinti!!!!) si se rumeneste neacoperita.
Eu am facut-o in varianta cu muschi de porc si carne tocata de porc, care, dupa cum spune si autoarea retetei, este mai gustoasa decat cea de pui.
Poza aici


CRISMIR spune:
DANA pt acest subiect,esti extraordinara
Am si eu o rugaminte,daca ma poti ajuta,stiu ca esti specialista in prajiturele,vreau sa fac o prajitura cu cirese,am cumparat niste cirese cam acrisoare si nu le putem papa asa,deci ce ma sfatuiesti?...dar sa fie ceva usor si repede,daca se poate
?!
si tot binele din lume!
Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI
