Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,am venit cu etita in japonia dupa o sedere in Romania de 3 ani(a fetitei),mama mea afost aici cu noi trei luni de zile.Acum numai este,am ramas doar eu cu ea.Eu noaptea muncesc iar fetita merge la cresa,japoneza nu prea vb si spune mereu ca numai vrea la cresa.Cand ajung cu ea acasa nu mai mai pot intelege cu ea,imi vb rastit si urat,nu ma lasa sa o iau in brate...etc.Nu stiu cum sa ma mai comport cu ea,este posibil sa-i fie dor si de bunica cu care a stat 3 ani in Romania,poate nu stie sa se exprime...Ce as putea face eu??Nu vreau ca ea sa sufere.Acum rade,acum plange,iar cu bunica vb la fel de rastit si urat,ea care nici nu putea sta fara ea...Va rog sa imi dati un sfat
ARISA - Se prea poate ca reactia fetitei sa fie din cauza schimbarii suferite recent. Si ca adult te acomodezi greu intr-un loc, dar la un copil!
Poate ca in mintisoara ei, chiar si pe bunica este suparata. Ca a plecat si nu mai e cu ea. Tu poati sa o iubesti si sa ai grija de ea, dar lumea care o inconjoara este alta decat cea pe care o cunoaste. Copiii, limba, obisnuintele, ritmul ei sunt altele.
Cred ca ar trebui sa ai rabdare mare, in primul rand. Apoi, sa incerci, pe limba ei, sa-i arati lumea in care ai adus-o si s-o "infrumusetezi" descriindu-i si facand din fiecare lucru si intamplare o poveste. Apoi, arata-i cat o iubesti si cat inseamna pentru tine. Pentreceti cat mai mult timp impreuna si incearca sa te joci si s-o dragalesti.
Si ia-o incetisor!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."