N-am curaj sa conduc (3)
Raspunsuri - Pagina 29
Andra28 spune:
Bravo Iliuta!!!!!
Acum ca ti-ai luat inima in dinti nu trebuie sa lasi sa mai treaca mult timp pana la urmatoarea incercare.
Pupici si tinem pumnii,
Andra, mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)
ancamironiuc spune:
quote:
Originally posted by iliuta
Giul esti tare.
Azi ma pot " lauda" si eu. Am fost in poligon cu sotul, am parcat cu spatele intre 2 tiruri, am mers putin....si n-am plans, nu s-a tipat la mine, am bagat bine in viteza...........as fi mers si-n carrefour, dar totusi am avut teama. Sper ca data viitoare sa-mi inving teama.
A fost destul de bine!!!!!
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
Bravo! Intre 2 tir-uri refuz sa incerc, este prea mult pentru abilitatile mele. Un sfat: cand mai ai impulsuri sa mergi mai mult nu te lasa desi poate iti va parea rau dupa 5 minute ai sa vezi ce mandra vei fi cand vei ajunge la destinatie! Sotul meu a inceput acum sa ma critice. La inceput tacea si acum ma bazaie non stop, mai ales la depasiri!
De 2 zile am facut inconstienta de a lua masina sotului, muult mai mare, de fapt am senzatia ca merg cu un camion. Am mers singura cu ea si am retrait senzatia "inimii de purice" de ma gandeam ca am innebunit. De bine ce scapasem mi-am facut-o cu mana mea, ca sa scap de aglomeratie si sa o iau pe drumuri aiurite am preferat sa mor de frica. Nu va spun cum am parcat-o. Imi mai ieseau mine dar cu "tricicleta"mea nu cu asta. Am lasat-o cu fundul mai mult in mijlocul strazii iar aseara am parcat-o atat de aproape de bordura (in 10 manevre nu asa usor...se uitau la mine ca la demnti mai ales ca aveam loc sa parchez vreo trei) incat i-am masacrat un cauciuc. Am indreptat-o de ochii lumii...sper sa nu se prinda.
EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"
irinaelena spune:
Va salut si va admir pt ca aveti curaj! Nu ca mine.. Am avut mare rabdare sa citesc cele 19 pagini, in speranta ca voi gasi ceva care sa ma convinga si pe mine sa pun din nou mana pe volan.
Poate daca va spun povestea mea, o sa ma incurajati si pe mine
Eu am luat permisul in clasa a 12-a, in anul 2000 (nu am simtit o dorinta foarte mare sa invat sa conduc, dar toata lumea facea scoala, de ce sa nu o fac si eu? Mai ales ca m-am gandit ca daca plec la facultate, imi va fi mai greu..). In ziua in care mi-am scos permisul, evident ca am condus spre casa, cu tatal meu in dreapta...nu m-a stresat el foarte tare, dar il simteam incordat. In fine, am reusit sa fac un mic accident, am atins o masina care stationa pe dreapta. Mi-a fost frica sa mai urc la volan, si totusi am mai incercat, dar imi tremurau picioarele atat de rau, incat chiar nu eram in stare sa apas pe pedale...asa ca...asta a fost.
Prin anul 4 de facultate, l-am cunoscut pe actualul meu sot, care nu avea permis si s-a hotarat sa faca si el scoala.Stiind povestea mea, m-a tot batut la cap sa merg in poligon cand merge si el, ca sa vad ce mai stiu - la insistentele lui am mers de cateva ori, dar de fiecare data s-a terminat cu plansete si nervi - nu mai tineam minte nimic, parca ma urcasem pentru prima oara intr-o masina. Mai tarziu am ajuns la concluzia ca instructorul cu care am facut scoala nu era tocmai cel mai bun.
Am uitat sa mentionez ca aveam si o frica imensa de traficul din Bucuresti(eu am facut scoala intr-un orasel mic de tot, cu maxim 2 semafoare ).
Intre timp, sotul meu a luat permisul si a inceput sa conduca, ocazional, ca nu aveam masina, cu tatal lui in dreapta, care ii facea capul calendar; dar a fost tare si incet incet a invatat, si acum, dupa 2 ani, conduce chiar foarte bine. Acum avem si masina noastra, mostenita de la tatal meu, o Dacie 1310, chiar cea pe care am lovit-o la primul meu drum
Insa anul trecut, prin noiembrie, dintr-o mica neatentie, a ramas fara permis o luna (eu zic ca nu trebuia sa ii ia permisul, dar asta e). De vreo cateva luni bune, vazand ca nu are succes cu mine cu mersul in poligon, ma batea la cap sa imi iau ore cu un instructor..si pana la urma m-a convins, mai ales ca urma o luna in care nu avea cine sa conduca. Am facut fix 3 sedinte cu o doamna instructor pe care o recomand la toata lumea...si care m-a ajutat destul de mult.Eu imi imaginam ca o sa fac vreo 30 de ore, dar ea, dupa 3 ore, a zis ca nu mai are rost sa merg cu ea, ci sa ma urc in masina la mine (si a facut asta impotriva interesului ei - ca doar plateam orele alea). Si asa am ajuns sa conduc prin Bucuresti...mai intai in weekenduri...seara cand se eliberau strazile..si cand s-au terminat si cele 15 zile cat a mai avut voie sa conduca sotul, am inceput sa merg si la servici, la orele de varf (lucram in acelasi loc) Eram foarte, foarte stresata si cand ajungeam acasa seara eram rupta...mai ales ca ne si certam pe drum...nu imi placea deloc.
Am condus asa o luna si ceva...pana si-a recapatat sotul permisul...si pana s-a blocat scaunul de la sofer si nu mai puteam sa il dau in spate...dupa ceva timp am reparat scaunul, dar a aparut zapada...si uite-asa...a venit si vara si eu nu am mai condus..
Mi-e frica de nebuni si mi-e groaza de faptul ca ne certam cand conduc ....nu stiu cum sa fac sa scap de aceste "impedimente". Momentan nu e vital sa conduc, dar ma gandesc ca, in viitor, poate nu vom mai lucra in acelasi loc, sau poate vom avea copii si va trebui sa fac diverse drumuri...si e pacat. Uau, cat am scris...cat aveam pe suflet ...imi cer iertare daca v-am plictisit si am ocupat spatiul degeaba...
Irina
irinaelena spune:
O mica corectura: atunci cand s-a blocat scaunul, s-a blocat in spate si nu mai putea fi dat in fata, asa cum aveam eu nevoie...am gresit, de emotie...
Irina
allisi spune:
buna soferitelor.astept macar o incurajare din partea voastra ok?am permis de mai bine de un an si nu stiu ce se-ntapla cu mine cand ma urc la volan tremur toata nu ma mai concentrez nici la semnele de circulatie ,nici la ce viteza trebuie sa actionez ce mai e CATASTROFAL daca te uiti la mine sant alba ca varul,iar daca mai striga si cel din drepta adica /SOTUL/s-a terminat.ma intreb oare cand voi putea sa strig eu la el???????sa fiu mai increzatoare si mai sigura pe mine,dar din pacate adevarul este ca soferii astia /unii sant pericol public,imi zicea cineva /fara fffff mult tupeu nai sa reusesti sa conducii.asa sa fie???
giul spune:
irinaelena ,in afara de aceste 19 pag ,mai sunt inca 2 capitole separate unde poti citi tot ce am trait fiecare dintre noi,cele care acum am inceput sa ne mai stapanim emotiile .noi am cumparat loganul pe 17 mai ,asa imi aduc aminte ,l-am adus acasa ,eu ,incepatoare 44 ani ,si cred ca 10-14 zile mi-a fost groaza sa ma uit pe fereastra la el ,am facut apoi un drum foarte scurt,apoi peste alte 7-10 zile un drum de 10 statii dus-intors -duminica ,un drum la carrefour colentina 7 statii dus ,noaptea am avut cosmaruri cu o mica panta si cu un viraj strans spre parcarea magazinului dar am vazut ca exagerasem .m-a injurat unul cu un matiz si copil-baiat ,pe locul din fata fara centura ,cu nr de c-ta :treci in p-da ma-ti mai pe dreapta ,l-am lasat pe el sa treaca si amers si el ca si mine ca erau numai gropane .va spun eu ce cred:barbatii,ca in zona aceasta este delimitare clara intre sexe,stiu ca trebuie sa ajunga de la A la B ,si gata ,femeile trebuie sa parcurga mental traseul,sa-si faca mii de probleme ,ambreiaj,semafor,cedeaza trecerea ,pietoni sinucigasi,etc.eu m-am destins cand am plecat la drum lung .lumea zice ca e bine sa te urci in masina ,fara sa pleci ,mai dai de schimbator,mai deschizi un capac ,mai citesti manualul,trebuie sa intelegi ca masina face numai ce vrei tu .nu se va misca in veci fara ajutorul tau .pe mine m-a ajutat enorm tot ce am citit pe forum .nu stiu daca am depasit de tot momentul ,dar nu mai fac tot felul de scenarii,chiar daca nu dorm bine noaptea .mai cititi-ne si mai ales practica.
giul spune:
buna dimineata!ieri am fost la cora ,am trecut pe la soacra ,care si-a luat cu ea si o prietena ,copilotul era plin de nervi ,eu a trebuit sa-i sufar pe toti .de la minis am luat-o printre stradute si am ajuns in stare buna cu toti .acuma soacra ar fi vrut sa mergem cu cardul (toti),dar sotul i-a taiat-o si am plecat fiecare singur .nu va spun ca am cumparat ca o vijelie ca eram dupa ceas -sa nu ma lasati sa va astept ,tot noi am asteptat-o,de fapt au venit amandoua odata ,relaxate ,cand puneau sacosile-abia astepta prietena soacrei sa ajunga acasa sa bea o bere rece.iar eu eram cu gandul ce intersectii mai am de trecut ,cum fac la stanga la circa financiara s 3 ,sotu-meu fumase 4 tigari cat le-am asteptat ,drept sa va spun ca mie de cand am masina mi s-a cam dus dragul de a face cumparaturi .oricum drumurile in afara buc -orasului,te ajuta sa te obisnuiesti cu masina ,dar sa inveti sa conduci cu adevarat se face numai in oras .desigur cand nu e foarte aglomerat (dar cand nu e?).fetelor mai ma roade ceva:daca sunt prima la plecare de la semafor plec prima dinte cele 3-4 benzi ,pot sa am alaturi orice marci-puternice de auto ,intr-un fel aia stiu ce am de gand -directie ,dar ca incepatoare ?,mai ma roade ceva:se impamanteneste ideea ca cine a ales logan ,e o persoana fara clasa ca sa ma exprim elegant .eu oricum imi iubesc masinuta .curaj fetelor si cat mai multa practica .
giul spune:
De ce nu-mi spune si mie nimeni ca dupa . ,se scrie cu litera mare?Sau numele de persoane? Ori m-a absorbit subiectul,ori...
iliuta spune:
Buna. Fetelor, dupa faza cu parcarea intre tiruri, am condus sambata din oras pana-n Alcampo( cum ar fi la noi Carrefourul), si inapoi. M-a enervat sotul de cateva ori, dar m-am tinut tare sa-i arat ca pot. Cand am parcat s-a tipat la mine ca nu-i bagam bine in marsalier, iar eu m-am tipat la el si i-am zis sa ma lase in pace. A tacut, cred ca ii venea si sa rada. Mi s-a oprit si motorul la o rotunda,si aveam o salvare in spate, dar pana la urma a fost bine. AM REUSIT!!!!!Abia astept sa merg data viitoare.
Fetele, voi cand puneti frana puneti piciorul si pe ambreiaj?? Pe mine asa m-a invatat la scoala, iar sotul ma cearta. Zice ca in momentul in care apas prima dat pe ambreiaj, ii dau viteza mai tare. Cica tre' sa apas pe frana, apoi pe ambreiaj.....
CURAJ FETELE, SE POATE.Pupicei.
Mihaela
iliuta spune:
Haideti sa deschid un nou capitol, care sa fie cu cat mai multe soferite. Sa demonstram ca putem.
Mihaela