Cat de frustrate suntem???
Raspunsuri - Pagina 7
giulia71 spune:
Eu ma simt frustrata, da frustrata rau si asta de un an de zile! Pai , da, ca suntem plecati aici in interesul sotului de serviciu si n-am drept de munca si ma simt parazit
!
...si simt ca locul meu nu e acasa, desi la scoala lui fii-mio sunt mai toate mamicile in pozitia mea nu ma incalzeste cu nimik.
Ma simt dependenta financiar de el (desi nu mi-a creeat niciodata impresia ca-l deranjeaza ca cheltui mult, caci intre timp am devenit si cheltuitoare fir'ar) si mai grav e canu pot sa-i spun nimik din ceea ce simt, pentru ca eu am acceptat situatia asta de la inceput ...
Dar, nu mi-am imaginat ca va fi atat de greu!!!

Hai ca nu va mai povestesc ca iar pic in depresie!
pupic la toate
Sa auzim de bine ;)
MaryJane spune:
tot citind, ajung la concluzia ca sunt barbat, sau ca ar fi trebuit sa fiu. am ramas gravida, am refuzat sa ma casatoresc sau macar sa ma mut cu el, muncesc, mi-am tras bona interna (o numesc nevasta), am un prieten (cu care NU vreau sa ma mut), sunt super-fericita si nici urma de frustrare. poate ca de fapt sunt barbat?
Elise spune:
Michelle,
recunosc ca am picat si eu acum de pe campii mai verzi si n-am citit decit intrebarea ta nu si dezbaterea din continuare....
Ei bine, asa e, sintem dependente.
PREA dependente.
Nu vb. de mine sau de X persoana.
Ci de marea majoritate a celor pe care le cunosc.
Nu numai ca sintem dependente, dar ne si raportam realizarile la ei: "sotul meu este...drege..."
Asta e o kestie pe care, cu riscul de a fi magaritza, cum de multe ori s-a intimplat
, o combat cit pot: cind ai 2 maini, 2 picioare si un kreier, cum Doamne iarta-ma te poti defini prin ce face ALTUL?
EL e tot ALTUL.
Cineva care e momentan linga tine - maine poate nu va mai fi.
Cite femei nu privesc lumea din prisma "eu sint nevasta de..."?!
Cite n-au ca principala preocupare doar sa-i spele kilotii dlui in timp si sa ii asigure un camin cind ajunge acasa (obosit, evident, e tipic masculin)?
Cum poti trai doar ca ANEXA a cuiva?!
E o kestie care ma depaseste....
Si, da, afectiv si eu sint dependenta de el - n-as fi fericita singura.
Fericirea mea se compune din mai multe piese - el e una dintre ele.
Dar n-as putea niciodata sa fiu nevasta lui si atit.
Dpdv social, uman, intelectual am nevoie de mult mai mult.
Sint aspecte pe care nu le-as putea sacrifica pentru nimeni - daca barbatul de linga mine n-ar intelege, ar fi fiecare pe drumul lui....
Elise
She spune:
Nu stiu dar eu nu prea cred ca majoritatea femeilor din ziua de azi sint ca cele descrise de tine Elise.care spala" chiloti si ciorapi" si nu au alta viata decit..
sau cele care exista, nu sint asa de multe si din procentul lor, o MICA parte fac asta pt ca asta AU ALES, asa vor ele.Si deci nu intra in discutie, nu?
Si o alta ft mica parte o fac din..nevoi materiale si nu trebuie uitat mocirla economica a femeilor cu copii din Romania.Care naste inca drame (identice cu acelea parinti-copii).Nici asta nu se pune.
Mai ramine partea infima care eu, scuze, o numesc lipsa de...Nu mai numesc....dar cred ca se intelege.
Deci procentul nu e mare.Cred ca a ramas numai mitul ca "femeia sta la coada masculului".
Si fie vorba intre noi, a trai"pentru" sau "prin" cred ca suna mai rau decit este in realitate.
Elise spune:
She, m-as bucura sa fie asa... da' tot nu inteleg de ce trebe sa iesi din "mocirla sociala" folosind un barbat drept colac de salvare.
A, da, e mai simplu - ma abtin de la alte comentarii....
Elise
She spune:
quote:
Originally posted by Elise
She, m-as bucura sa fie asa... da' tot nu inteleg de ce trebe sa iesi din "mocirla sociala" folosind un barbat drept colac de salvare.
Elise
daca prin mocirla sociala intelegem o femeie care plinge ca nu-si poate cumpara o pereche de pantofi de citeva milioane, perfect de acord cu tine.
Eu insa ma refer la adevaratul sens al mocirlei:un copil,somer sau salariu de citeva milioane.parinti ioc , eventual ii mai ajuti si pe ei.De fapt, nici macar copil nu-ti trebuie ca sa nu ai ce minca in Romania zilei de azi.Si in situatia asta sint mult mai multe femei decit credem.
Eu despre ele vorbeam.
Si mai este o chestie.NU stim niciodata ce am face haituite fiind de foamea lupului flamind.
Este un lux cred, inca, in Romania sa-ti pastrezi demnitatea.
She spune:
quote:
Originally posted by Elise
Elise
de fapt cred ca se degenereaza discutia in probleme materiale ale femeilor.Tu cred ca vorbeai de mentalitatea femeilor nu?
partea cu criza economica era un mic procent descris de mine in contextul a ce ai explicat tu.
forte spune:
quote:
Originally posted by She
really?
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by MaryJane
tot citind, ajung la concluzia ca sunt barbat, sau ca ar fi trebuit sa fiu. am ramas gravida, am refuzat sa ma casatoresc sau macar sa ma mut cu el, muncesc, mi-am tras bona interna (o numesc nevasta), am un prieten (cu care NU vreau sa ma mut), sunt super-fericita si nici urma de frustrare. poate ca de fapt sunt barbat?
nu .....esti femeie cu ....prejudecata ca doar barbatii au dreptul sa nu se casatoreasca ,sa nu fie dependenti etc etc
Michelle

michelle7 spune:
quote:
Originally posted by fortequote:
Originally posted by She
really?
din pacate e real ce zice she. o mare parte din generatia foarte tanara isi alege partenerii ( cu care spera sa se si casatoreasca " daca le pune Dumnezeu mana in cap") din motive gresite. bani,masini,pozitie sociala ,faptul ca are o casa sau bani de pizza fac un barbat foarte atractiv si - partida buna
Michelle