mamici cu gemeni-timp liber

mamici cu gemeni-timp liber | Autor: cosmi

Link direct la acest mesaj

In primul rand nu vreau sa sperii mamicile care asteapta gemeni si care se vor gandi:gata cu timpul meu liber! Spe5r sa fiu unica care incepe sa se planga. De fapt nu ma plang, dar tare mi-ar place sa stau mai mult pe DC, sa vorbim. Dar uite ca nu prea pot! Mamici cu gemeni, poate ma ajutati? Spuneti-mi si mie care este prg. vostru? Reusiti sa faceti ex. fizice cu bb-ii, masaj, baita, sa le faceti papa, sa va jucati, sa spalati si sa calcati rufele plus papa pt. sot? Si totusi sa aveti timp liber? Ma plang, acum sunt in pauza dar curand... Fetitele sunt tare cuminti, dar uneori sunt foarte agitate. Atunci nu mai stiu ce sa fac! Iar daca nu papa suficient mi-e groaza de momentul cand incep sa , iar eu nu am papica pregatita; se mai intampla si atunci este f. greu.
Chiar daca sunt mamica de 6 luni (ieri am implinit 6 luni) si ar trebui sa am deja experienta cu gemenii, uneori sunt derutata; nu mai stiu ce sa fac.
Astept sfaturi de la voi.

Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmi spune:

Azi m-am cam plans; dar am reusit sa-mi fac timp sa stau aici pe DC, dar in detrimntul rufelor. Asta este!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Sa-ti traiasca fetitele si sa fiti sanatosi cu totii. Eu nu am gemeni, deci nu-ti pot oferii nici un sfat.
Mi-am aruncat ochii si-am vazut poza cu minunile tale. Niste dulci. Iti urez multa rabdare si numai bine!

ps. in secret imi doresc si eu sa fiu insarcinata cu gemeni. Sper sa se implineasca visul.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Cosmi, eu pot sa zic ca sunt o fericita si norocoasa.
Copiii mei au 1 an si 2 luni si , pe langa programul lor fix(mese, plimbarica, somnul de seara), i-am obisnuit sa se ma joace si singurei. Nu sunt de acord ca se inchid intr-o lume a lor. Trebuie sa aiba si un univers al lor, iar eu am luat hotararea aceasta, in momentul in care am constatat ca, avand musafiri si ducandu-ma in bucatarie sa pregatesc cafeaua, Andreea incepea sa urle ca a ramas singura. Bine, acum nu crede ca nu-i bag in seama toata ziua, dar au momente cand se joaca singuri. Adica, intre ei, supravegheati de mine(eu citesc sau lucrez la traduceri etc).
Cu spalatul... spala masina. De calcat, in general calc numai strictul necesar. Am renuntat la obsesia de a calca prosoapele sau cearsafurile ce nu necesitau netezire. Cumparaturile mi le fac mama sau tata. De gatit, pentru sot, cateva luni pe an, pentru ca el este plecat, nu fac nimic. Atunci cand este, mai face si maica-sa care sta in curte cu noi. Nu face ochii mari cand citesti ca stau cu soacra-mea si nu am nici un ajutor. Dar am ajuns sa nu ma mai plang, pentru ca macar gateste cand e baiatul ei acasa!
Asadar, concluzie: reusesc sa ma joc cu ei(cu toate ca de multe ori, ma suprind ca, din cauza oboselii, nu vorbesc prea mult cu ei), baita le-o fac, insa nu in fiecare seara(le faceam seara de seara pana pe la 6-7 luni),iesim in parc de cate ori e cald, dar alte chestii nu prea fac: mama mea face mancarea pentru ei, parintii mei imi fac piata...
Cand va veni sotul meu va fi mult mai usor, pentru ca el se implica foarte mult in cresterea copiilor!!!
Hai, poate mai vorbim...
Te pupam pe tine si pe fete

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi spune:

Va multumesc mult.
Garofitza sper ca visul sa ti se implineasca. Stii ca si eu imi doream gemeni? Si in special doua fetite. Si uite ca Dumnezeu mi le-a dat. Usor nu este, dar nici greu, mai ales daca si copiii sunt cuminti (atat cat se poate). Cand eram insarcinata, toata lumea ma compatimea si-mi spunea: "Vai ce greu iti va fi!" Totusi incercam sa trecem peste toate.
Angi, iti multumesc mult. Si eu sper sa mai vorbim. As avea atatea sa te intreb!
Va pupam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Buna mamicilor X2 si nu numai!!!
Eu ma consider foarte norocoasa! Stiti cu toate ca am doi copii tare buni si cumintei!!! Ceva bun trebuie sa fi facut eu in viata de m-i i-a dat Dumnezeu asa de buni!!!
Timp liber am destul,avind in vedere ca dupa laptele de dimineata,gemenii sint in camera lor si se joaca si mami...primul lucru pe care il face ca sa-i mearga ziua bine...alearga pe
Dupa o ora de studiu si informare,ma joc putin cu ei,apoi pregatim gustarea de la ora 10.30 si de la aprox.11.00 pina la aprox.13.00-13.30,puii dorm! Atunci string putin casa,spal un vas-doua,daca am rufe pun masina,intre timp pe aragaz ceva de papa pentru odoare,mai arunc un ochi si pe ,calc o bluza...si se trezesc! Maninca de prinz si mergem la plimbare,SUPER-MARKET.
Cind ne intoarcem tragem iar o repriza de joaca in camera singurei,mami gateste pentru tati(si nu in fiecare zi,sa nu se invete prost!!!),cind nu are mincare de ieri,mai calc si un pantalon,mai trag din nou cu ochiul pe ,la 16.30 gustarea si nani pina la 18.30.
Acum,pentru ca s-a marit ziua,iesim si seara o ora la plimbare,la 20.00 bem lapticul si la 21.00 visam!!!
Si toata noaptea sint libera
Nu ma ajuta nimeni,sotul lipseste toata ziua,soacra...lasa!!!
Cu toate astea,asa cum am mai spus,se termina ziua si eu nu ma simt obosita
Bineinteles ca nu dorm daca nu rasfoiesc din nou forumul!!!
Monoton,e adevarat,dar asa e cind ai copii mici!
Dorinta mea cea mai mare e sa merg la cinema!!! Nu am mai fost de ...nu mai stiu de cind!!!
Ei ce ziceti???

Theodora, Alexandros, Yannis(1 AN pe 03.Aprilie.2003)
Two little twins are gifts from above,
Two special people to snuggle and love...

Mergi la inceput