Bucataria indiana

Bucataria indiana | Autor: angelie

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca s-a mai discutat...daca da...scuze:).
In orice caz...am descoperit cateva retete extraordinare a bucatariei indiene...
Una dintre ele, cea mai de succes in familia mea este pieptul de pui cu ananas:) De fapt e pui cu mango, dar cam greu de gasit si destul de scumput. Reteta rapida si gustoasa!
Prin urmare:
Ingrediente:
- 2-3 piepti de pui dezosati si fara piele
- 1 cutie cu iaurt (de preferat cat mai gras)
- usturoi pisat (cat mai mult)
- ceapa taiata solzisori
- ananas (o cutie) taiat cubulete
- 2 rosii
- zeama de la o lamaie
- boabe mustar
- chilli, sare, piper, tumeric (se poate si fara)

Se taie puiul cubulete, se adauga iaurtul, chilli, sarea, piperul si usturoiul pisat. Se lasa la marinat aprox. 1 ora. Dupa o ora, se prajeste puiul, putin pana se .
Intr-o alta tigaie se caleste ceapa, usturoiul si boabele de mustar (am incercat o data sa sting cu vin alb si a iesit superb). Dupa ce s-au calit, se varsa peste puiul deja calit. Se adauga ananasul/mango, zeama de la lamaie. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5-10 min. Se adauga la final tumeric si chilli.
Ca si garnitura...orez sau legume congelate...Daca e prea picant, puneti o lingurita de iaurt peste carne.

Pofta buna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

bine ai venit printre noi Angelie!
uite ce subiecte au mai fost despre bucataria indiana:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15248" target="_blank">bucataria indiana"
si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5237" target="_blank">mancare indiana

poate fetele mai vad subiectele astea vechi si isi mai aduc aminte de ceva retete!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

da, intr-adevar, dar sunt subiecte inchise, asa ca propun sa continuam aici.
Am si eu o intrebare: stie careva cum se face halvita de morcovi cu miere si alune?? Face parte din "arsenalul" indian, dar nu stiu de unde s-o incep...

Diana Maria,mami de GLAD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

MANCARE INDIANA DIN CARNE TOCATA SI CURRY

3 bucati de praz
100g alune sarate
2 linguri unt
500g carne tocata mixta
sare si piper dupa gust
4 banane
150g iaurt
praf de curry

Prazul setaie inele.Alunele se taie in bucati mai mari.
Untul se pune intr-o tigaie la incins si se prajeste prazul, apoi se adauga alunele si carnea tocata.Se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc.
Se decojesc bananele, 2 bucati se zdrobesc, restul se taie felii.Se amesteca iaurtul cu aproximativ 2 lingurite de curry si cu bananele zdrobite.Aceasta compozitie se pune in tigaie peste celelalte ingrediente.Se da un clocot dupa care se adauga feliile de banane si se lasa sa mai dea un clocot.
Se serveste cu orez.

http://s145.photobucket.com/albums/r237/VL-AD/?sc=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Yam, yam ce bine suna.Am sa le incerc ci eu.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Angelie, dar rosiile cand le pui?

Mergi la inceput