FIV 75

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

quote:
Originally posted by cicina

Dragele mele colege de suferinta, am stat toata noaptea sa citesc ceea ce ati scris. Mi-ar face placere sa ma bagati in clubul vostru.Intai sa ma prezint: sant Carmen si inca nu am reusit sa am un bb.Cand aveam 20 ani, nu ma gandeam ca o sa ajung in situatia asta, cum spunem toate e prea devreme pentru un copil.Apoi dupa 30 incepi sa spui c-a venit momentul.Eu dupa 9 ani cu omul meu de incercari 2 IUI 3 FIV, m-a lasat pentru nu-i fac mostenitori.Am mare noroc ca nu sant chiar atat de firava si intre timp mi-am gasit omul langa vreau sa imbatranesc, dar timpul a trecut foarte repede si iatama la 44 ani, cu gandul ca tot vreu sa mai incerc ultima sansa.Cum ovarele nu mai produc ovule de fecundat, am nevoie de o donatie.Cum vad ca majoritatea au fost sau se duc in Ungaria, acolo nu fac donari, de aceea va rog pe voi care va duceti la Giulesti sa-mi dati si mie mai multe amanunte pentru ca nu sant in tara.Bafta la cele care sant in focuri, va multumesc.

In primul rand bine ai venit! In al 2-lea, nu trebuie sa-ti ceri scuze... mesajul tau fiind moderat a aparut mai tarziu, de aceea nu l-am vazut.
Imi pari o invingatoare prin felul in care ai ales sa-ti refaci viata si sa nu te lasi doborata de o asemenea lovitura sub centura...
Despre donatia de ovocite s-a discutat mult pe aici... se pare ca inca nu este perfect reglementata de lege la noi, dar poate am ramas eu in urma cu evenimentele... Am intrat pe www.psarbu-fiv.ro/" target="_blank">site-ul spitalului giulesti si am vazut ca exista un program de donare ovocite.
Iti doresc sa ai succes in incercarea ta de a aduce pe lume un copil!

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Cicina bine ai venit printre noi si iti doresc sa stai cat mai putin.
Ai dreptate in ceea ce priveste reactia diferita a organismelor la stimularea ovariana, dar eu ma refer strict la organismul meu: am facut 3 FIV-uri - unul cu stimulare + unul cu embrioni congelati in Canada si unul cu stimulare la Medsana, cele cu stimulare la diferenta de 1 an si 4 luni. In Canada, cu 36 de injectii ( 24 Gonal + 12 Pergonal ~ echivalentul Menogonului ) am avut 14 foliculi cu 12 ovocite de f. buna calitate; la Medsana cu 64 de injectii ( 28 Gonal + 36 Menogon ) am avut 11 foliculi cu doar 5 ovocite, nici macar nu stiu de ce calitate. Oricum, desi mi s-au transferat 4 embrioni, doar 2 erau dezvoltati normal pentru stadiul de 48 de ore!
Si inca ceva, care mi se pare esential: in Canada am facut protocolul lung, in functie de ciclul meu, inhibarea hipofizei facandu-se treptat, de 2 ori pe zi cu Synarel ( spray nazal ); la Medsana s-a facut brusc ( tot protocolul lung), cu Diphereline de 3,75 mg ( doza unica ), ceea ce necesita o doza mai mare de tratament pentru stimulare. Mai grav e ca aceasta stimulare se face in functie de programul embriologilor greci. In cazul meu ar mai fi fost nevoie de timp ca sa creasca foliculii la dimensiunea potrivita, din pacate nu s-a putut deoarece urmau sa plece grecii acasa, iar d-na dr. s-a scuzat ca embriologul "are sora bolnava de cancer si trebuie sa plece duminica"! Iar eu trebuia sa ma grabesc ca sa pot face ET-ul la 2 zile, ca la o zi ar fi fost prea de tot ... si asta in conditiile in care dr. m-a asigurat ca nu e o problema sa fac ET-ul la 3 zile, dupa cum pusesem conditia in ziua in care am inceput stimularea!

Cami

Mergi la inceput

Am uitat sa spun ca aveam 33 de ani si 10 luni la prima stimulare si 35 si 2 luni la cea de-a doua.

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Dragele mele,
va salut si va pup! am intrat sa vad ce mai faceti. Eu sunt bine in
continuare, ma simt normal si maine fac 10 zile de la ET. Mai am putin si ma tot gandesc cum o sa am n4voie de calmante pe 01 iunie!!

Puiramy, bravo tie! ai recolta super! tin pumnii stransi ptr marti si ptr vineri, la ET! MRL si Moni, la fel si pentru voi! ma rog sa reusiti!
Cami, ma bucur ca mai dai semne de viata! succes in Canada la urmatoarea incercare! tin pumnii sa va rezolvati toate problemele!
Meda, stii ca mi-ai dat de gandit cu ce ai scris despre dr I.L.? ca si mie in ultima vreme tot asa imi tot zicea; ca e bine, ca nu e nici-o problema, ca sa stam linistiti, etc...acum nu stiu ce sa zic, sigur, dar parca prea sunau roz toate la ea! sper sa fie doar o impresie, ca ma gandesc cu disperare ca n-am alt medic la care sa merg cu incredere!
Avalon, abia astept sa ne spui in curand cand incepi tratamentul!ma rog sa fie cu noroc!
Va pup pe toate cu mult drag, Cristinici, Cecilia,Crinuta, Flori, Liana, Lachi, Moni,Gina, Ingeras,Bety,si pe restul fetelor!

Imi vine si mie randul...
Pozele mele

Mergi la inceput

Andicu de 1 iunie nu poti sa vii decat cu vesti bune, asa incat o nu o sa ai nevoie de nici un fel de calmante! Fii optimista si puternica in continuare, asa cum ai fost si pana acum! Hai ca abia astept sa-ti fac galerie! Hai Andreea in 10 zile

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Avalon, nu mi-a fost deloc usor, dar viata merge ininte, si sint o fire "trasnita".Am tot incercat si pe site-ul spitalului dar nu spune nimic concret,si cum sint in Italia nu reusesc sa aflu nimic decit de la persoanele care au trecut prin asa ceva. Urmarind mesajele voastre MRL a fost azi la extragere,dar prenotare, preturi ,nimeni nu a scris.Aici pe un forum italienesc tot in acest sens se dau toate detaliile pina si procentele de reusita.
Cami, imi dau seama perfect ceea ce ai simtit dar tin sa-ti aduc aminte ca in Romania totul va fi bine daca noua generatie va creste cu lupta pentru transparenta.Eu in fiecare an vin acasa,dar treburile in anumite domenii nu se vor schimba asa de curind, cu toate astea,sint tentata sa incerc,sa nu ajung la 60 ani sa-mi reprosez ca nu am facut tot ce e posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Cami, in Canada, unde esti?

Mergi la inceput

Cicina Inca nu am plecat in Canada ( Vancouver ), dar nici nu mai am prea mult.
E frumos ce spui tu, eram si eu la un moment dat asa de idealista, insa m-am simtit cu timpul ca Don Quijote, in lupta cu morile de vant! Nu spun mai multe, pentru ca voi fi "off topic".

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Fetelor, eu am un principiu (de fapt nu-i al meu, l-am adoptat si eu de la altii mai destepti): daca nu poti schimba sistemul, atunci trebuie sa stapanesti bine arta de adaptare la el...

Cicina, ai intrebat de preturi, ei bine stiu doar ca FIV-ul costa 1400 euro, daca e nevoie de ICSI inca 500 euro... cu tot cu tratamentul de stimulare, toata 'distractia' la giulesti te duce undeva pe la 3000-3500 euro, sau mai mult daca e nevoie de stimulare 'scumpa' (puregon, gonal). Nu am calculat si analizele premergatoare.

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

cristinici se poate mama?io rarutz?pai io intru aproape in fiecare zi sa va anuntz ca sunt cu pumnii stransii pentru voi..mai mult nu scriu ca io inca nu fac FIV...scurt si la obect!!!
serbanicoooo astept sa'mi spui cand poti tu cum e cu oltenii!!!
Avaloane te iube fatooooo!!!
andicu sa fii cumintica..pumnii mei inca sunt stransii pentru tine!!
crinutzpupa mama pe tine..
cicina esti bine venita!!!
cami nici tu nu scapi si pt tine un pupic!!
hai ca ma intinsai cam mult...va pupacesc pe toate va stiti voi

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Viata-i nimic... si din toate putin,
un vas poate gol... s-au adesea prea plin...
dar tece-ntr-o clipa de parca n-a fost ...
si...atunci oare viata mai are vreun rost...
Viata ta va avea rost, doar daca tu il vei da...
Nu ati vrea sa-i dam sens impreuna?

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput