Sarmale cu varza noua

Vreau sa fac sarmale cu varza noua romanesca care a aparut de ceva timp pe piata. Problema e ca varza asta e atat de frageda ca frunzele se rup foarte usor. Cum sa fac sa nu se rupa frunzele ca sa pot face sarmalutele?
Oana si Paul (3 iulie 2002)
Ticker_Paul
Raspunsuri

roxanaz spune:
oparesti frunzele inainte, Oana. se inmoaie putin si sunt mai usor de "manevrat". spor!
Roxana


Oana spune:
Da Roxa dar ca sa oparesc fiecare frunza trebe sa o desprind de varza ma intai si se rupe. Deci pana la urma cred ca o sa oparesc toata varza, o bag asa intreaga la oparit si dupa aia sa incerc sa desprind frunzele. Nu?
Oana si Paul (3 iulie 2002)
Ticker_Paul



Artemis1578 spune:
Ca o informatie suplimentara, cand alegi varza apasa cu degetul; daca e tare e bine , daca e moale si ti se afunda inseamana ca are multe nervuri si e mai tare frunza, ceea ce o face desigur mai greu de manevrat. Mama nu opareste niciodata frunzele, insa alege varza dupa sistemul prezentat mai sus si nu prea se rup fiind deja molicioase.
Anka si Ubitu
(26.06.2004)



mazzel spune:
deci imi permit sa postez si eu repede :
varza NU o tai in jumatate, ii scoti cotorul cu un cotit mare, si o oparesti sa se moaie frunzele.
sarmalele le faci obisnuit cu frunzele oparite.
daca vrei ca sarmalele sa-ti iasa "beton" sa va lingeti pe buze, si fiindca esti vad in Ro, poti cumpara de pe piatza varza murata la butoi, tocata si intre straturile de sarmale sa o adaugi, si deasupra ii da un gust minunat.


mazzel spune:
nu am fost explicita : frunzele de pe varza le scoti pe rand, ca bineinteles nu se moaie toate odata, ceci cum vezi ca se moaie cum scoti un rand de frunze pe o farfurie alaturata, tot asa.


bubu05 spune:
Eu varza noua o oparesc cu totul, intrega, in apa clocotita cu sare. O las pana se inmoaie, apoi se desprind frunzele usor de pe cotor. Daca o tai pe jumate, nu vei mai avea asa multe frunze intregi.
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz


Dana_ch spune:
chiar azi am facut sarmale,din varza noua si am oparit varza toata(a fiert 5 min) si am lasat-o sa se raceasca apoi am desprins fiecare frunza.
pofta buna. Poze cu
Lucas


april spune:
in apa in care oparesti varza INTRAGA mai pui si otet, boabe de piper si o foaie de dafin. Eu o las cam 1/2 ore la fiert, la foc mic si o tot intorc de pe o parte pe alta. Apoi o scot si o las sa se raceasca. Dupa aceea o desfac frunza cu frunza si tai de pe fata exterioara partea ingosata de nervura.
ANTO

