Ce ati face in locul meu?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Fetele sinteti tari! Nu mi s-a mai intimplat sa fiu de acord cu toata lumea. Nici nu am ce sa mai adaug. Elas, mult curaj ca sintem linga tine!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexmona spune:

Draga Elas, stiu ca e greu dar asa cum am mai spus-o noi trebuie sa invatam sa fim invingatoare.Asa ca ...hai in grupul acesta al celor care invata . pentru ca in final sa putem spune ca am reusit sa iesim din aceasta criza.
Si eu trec prin cam acelas lucru
La mine dureaza cam de un an si jumatate si crede-ma si sufletul meu e tandari .Si in acest timp a fost si bine si rau si mai rau , dar tot ce vrea el face.
Greu e sa si pronunti cuvantul divort pentru ca noi inca ii iubim , dar cel putin al meu sigur nu mai merita atata iubire .
Eu ii platesc cu aceasi moneda .
Nu vreau sa distrug si numai sufletul meu stie cat am luptat , dar ...cred ca e timpul sa invat sa ma ridic de jos , pentru ca acolo am ajuns.
Hai , capul sus si trebuie sa speram ca vom gasi calea spre BINE.
te pup si

Alexmona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elas spune:

Va multumesc tuturor!Si subscriu la tot ce ati spus!
Mai ales dupa cum evolueaza lucrurile...aceleasi texte, aceleasi amenintari si bineniteles personajul negqativ sint eu!Asa ca nu imi ramine decit sa imi iau inima in dinti si sa fac intimpinarea si sa imi vad de viata mea!In fiecare zi imi demonstreaza ca nu gresesc!Ultimile zile au fost un car de reprosuri..adica am cheltuit prea multi bani!De ce nu scriu cheltulielile...Nu e multumit de relatia noastra, de viata lui!Asa ca numai am ce astepta si sincer numai vreau!Mi-a ajuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Elas,
ca o persoana care a trecut pe acelasi drum,imi permit sa-mi dau si eu cu parerea cu obiectia ca drumulnu a ramas acelasi.......adica difera de la o persoana la alta!
cea mai una soluti este sa tai raul de la radacina pt. ca ajunge sa te doara pe tine......ceea ce dealtfe s-a si intamplat!
are dreptate Aprilie cand spune ca ai asteptat prea mult.......exact cum am facut si eu......daca ai fi actionat din prima,azi nu ai fi avut atata suferinta!
vreau sa-ti spun ca,in situatia in care "tai raul de la radacina" o sa fie doua variante
-o sa-si dea seama de raul pe care l-a facut si de suferinta pe care ti-a produs-o,de faptul ca-si iubeste familia si o sa vrea sa se intoarca acasa......procent de realizare 90%
-o sa te lase in pace,iar tu o sa-ti refaci sufletul si sigur o sa ai parte de ceva mai bun......procent de ralizare 10 %
iti spun asta din experienta propreie.......dar te sfatuiesc sa incerci sa traiest cu tine si pentru tine,sa inveti sa te iubesti pe tine,sa te pretuiesti pe tine,sa intelegi ca ai preteni,ca ai inca parinti,sa te bucuri de soare,de flori,de tot ce ne-a daruit Dumnezeu......si intelegand toate astea viata ta va fi altfel,cu totul altfel(numai ca o sa dureze ceva timp,dar pt. asta suntem si noi aici,sa-ti fim alaturi............)
ai sa vezi ca o sa reusesti,insa nu te complace in situatia asta,fii puternica si o sa fie bine!

Elena-V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

violeta stie ce spune daca a trecut prin asta. Eu as mai adauga sa te respecti pe tine. Chiar cred ca nu iti poate face mare rau cineva daca te respecti pe tine. Asta inseamna ca nu-l lasi sa faca din tine ce vrea el si ca prin atitudinea ta chiar ii impui o anumita conduita fata de tine.
Pe mine ma enerveaza faptul ca oamenii casatoriti de multe ori se poarta atit de urit unul cu altul. Eu consider ca sotia/sotul si mama/tatal copiilor nostri merita mai multa consideratie decit alte persoane. Nu inteleg de ce oamenii se poarta exact pe dos (in opinia mea). Cum sa se poarte sotul meu mai bine cu o necunoscuta sau chiar cu o cunostinta decit cu mine, care am grija de el si de copiii nostri - ai lui? Mi se pare de neconceput. Cine nu intelege asta nu e om. Sigur ca ne enervam, gresim, spunem si facem timpenii in viata. Dar cit dureaza pina sa te dumiresti? Intr-adevar, ai avut prea multa rabdare. Asta e forma fina de a spune ca te-ai pus pe tine pe ultimul loc. Din pacate cind tu faci asta e practic o invitatie pentru ceilalti sa se poarte si ei urit cu tine.
Gindeste-te la tine si da-l la o parte. Timpul va rezolva intr-un fel sau altul problema asta. Tu trebuie sa ai grija de tine si de copil. Trebuie sa fii egoista de dragul fetei, care are nevoie de tine intreaga, sanatoasa, fericita sau macar linistita.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Of of of......
Am citit mesajul tau in care ceri sfaturi si toate raspunsurile primite.....Mi s-a facut greatza de situatie si mai ales de "cunostinta "-"prietena" voastra.
O sa incerc sa fiu cat se poate de impartiala, dar in acest caz nici nu cred ca are rost. Stiu ca este foarte usor pentru noi sa spunem "da-i papucii", paraseste-l, etc. Parere mea:
Iti e frica sa-l pierzi? Dar acum il ai? Cu ce conditii? Si ce pret platesti ca sa ai un "sot" bun care vine acasa de la munca si "te respecta" atata timp cat e departe de ea?
Sunt intr-u totul de acord ca trebuie sa ai o discutie cu ea!!!! Nu te umilesti deloc, ba dimpotriva, o faci sa realizeze ca nu e de gluma, si ca a facut destul damage in casnicia voastra. Cum adica nu vrea o relatie cu el? Dar faptul ca merge cu el zilnic la munca, si ai zambeste si-i accepta avansurile , ce se numeste? EA E DE VINA PENTRU CA MENTINE O ILUZIE PE CARE EL SI-A FACUT-O SI L-A INNEBUNIT!!! Stii cum este cu fructul oprit? Intodeauna este mai dulce pentru ca nu putem sa-l avem. Si cum adica ea este inocenta? De ce nu a pus piciorul in prag si sa-i spuna ca nu? Era de datoria ei sa intrerupa relatia cu voi daca vedea ca el nu se potoleste! Asta daca era o femeie cu caracter, dar se pare ca nu este. Eu stiu o vorba din batrani: Cateaua daca nu ridica coada, cainele nu merge dupa ea!!! Pun pariu ca ea "tine coada ridicata" tot timpul, si il hraneste cu iluzii false, iar el, pentru ca inca nu a avut-o, inca mai musca din momeala. OFFFFFFFFFFf ce as face-o sa-si vina la realitate!!!!!!Gandeste-te putin: pentru ea este situatia ideala. Acasa sot, si la munca amant, chiar daca nu au avut o relatie sexuala. Se ascunde in spatele scuzei ca l-a avertizat ca ea este "cinstita" si continua aceste comportament!!!
Iar in ceea ce-l priveste, ce as putea sa spun? Da, a gresit si greseste in continuare cu comportametul sau pueril, dar asta numai pentru ca tu ai permiti, si o va face atata timp cat tu ai vei accepta situatia.El la fel are o situatie de invidiat: acasa nevasta si un copil pe care il adora, si la munca o amanta pentru care si-ar lasa nevasta in orice secunda. Tu nu te-ai gandit ca daca ea o sa spuna vreodata OK, HAIDE, el o sa-ti dea cu sutu-n fund fara sa mai stea pe ganduri? Si el nu traumatizeaza copilul? Ce inseamna asta? Acasa ai e cald si bine si la munca la fel. Nu pot sa cred ca inca mai are permisiunea din partea ta sa te jigneasca in continuare, si de atata timp. Ti-e frica sa nu-l pierzi daca o sa vorbesti cu ea? Dar acum il ai? Il are ea....din pacate. Tu "il ai" numai pentru ca ea "nu-l vrea"...E trist, dar adevarat....
Eu zic ca 2 ani i-au fost suficienti sa-si revina, si daca nu se potoleste, trebuie sa reactionezi intr-un fel.
Parerea mea:
Divortul nu este deocamdata o solutie, pentru ca inca nu i-ai dat ultimatumul si nu i-ai dat sansa sa vada ce ar insemna sa te piarda ..te are oricum. Si nu te gandi ca tu ai fi cea care ai traumatiza fetita. Tu nu ai gresit cu nimic. Singura ta greseala este ca i-ai permis lui acest comportament de prea mult timp!!! Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.
Este timpul sa ai o discutie cu ea, si ferma! Sa nu te intereseze ca el o sa se "supere" pe tine pentru asta. Ai inghitit destul. Esti inca sotia lui, si ai tot dreptul sa-i ceri sa termine cu aceste prostii! Nu mai plimbat cu masina cu si de la munca.NO MORE BULSHIT!!!Ori, ori! Trebuie sa aleaga. ASa nu se mai poate. Poti sa-i spui si ei ca o sa ai o discutie si cu sotul ei, care poti sa fii sigura ca nu o sa fie de acord ca scumpa lui sotie sa mearga in fiecare zi la munca cu un barbat care viseaza la ea de 2 ani!!! FII SIGURA DE ASTA. O SA PUNA ALA PICIORUL IN PRAG SI O SA-I INTERZICA EI SA MAI ACCEPTE ACEST TRANSPORT! Nici un barbat nu accepta aceste compromisuri, chiar daca ea o sa-i spuna mieroasa ca ea "l-a refuzat"...
Iar apoi, poti sa ai o discutie cu el, in care sa fii ferma. Poti sa-i spui ca-l iubesti, nu e ceva anormal, doar e sotul tau si tatal fetitei voastre, dar ca nu mai vrei sa continui cu acest comportament daca el nu o rupe cu ea DEFINITIV!!!
Poate pentru inceput , poti sa-i spui ca o sa va separati si o sa locuiti in aceasi casa (asta inseamna ca nu mai esti disponibila la pat pentru el atata timp cat el e cu capul la alta)...O faci pentru fetita pentru o perioada, ca sa-l aiba pe tati aproape, pentru ca tu oricum nu il ai pe sotul tau ...Ai dai o perioada de 3 luni sa zicem asa, in care il lasi sa faca ce vrea el, doar sa-i spui ca a primit avertizarea finala! In acest timp, el poate sa fie tata, dar nu sotul tau. In aceste 3 luni, incearca sa fii calma, si sa-i arati ca nu-ti pasa (desi o sa fie aproape imposibil)...Lasa-l in pace, nu mai avea discutii cu el, pentru ca degeaba l-ai amenintat si pana acum, nu a produs nici un rezultat. La fiecare luna, ai spui cu calm, ca a mai trecut o luna... doar atat, sa-i amintesti ca are ceva foarte important la care sa se gandeasca...iar la sfarsitul celor 3 luni, daca inca nu i-a venit mintea la cap, ai propui separare definitiva. O sa urci pe pereti, o sa urlii, dar o sa fi macar cu catva integritate ramasa. El inca nu stie ce inseamna sa te piarda, pentru ca nu a simtit-o pe pielea lui. Tu simti asta zilnic si traiesti un calvar. Lasa-l sa vada cum e si sa ia o decizie. Si poti sa-i spui, ca in cazul in care va separati, o sa-i spui si fetitei de ce, pentru ca ceva tot o sa priceapa , si atunci sa vezi ce o sa faca!!! Nu, el are o imagine de "perfectiune" in fatza fetitzei, si nu cumva sa-i ranesti imaginea....
Intr-un final este decizia ta, dar gandeste-te si la tine, si la respectul pe care-l meriti, nu numai la el si ca-l iubesti! Fii tare, si o sa vezi ca o sa-l recastigi inapoi avand mai mult respect pentru tine si nu fiind victima care-l asteapta acasa si-si sterge ochii de lacrimi!!!
Am toata increderea ca va veti rezolva problemele, si ca veti ramane impreuna!!! Ma rog la DD pentru aceasta!!! Dar daca nu e sa fie,asa cum a spus Blaga
"Decat o groaza fara de sfarsit, mai bine un sfarsit de groaza!"
Fii tare si ai grija de tine si de sufletul tau!!! El este un om bun, dar tu trebuie sa-ti recastigi sotul si ai dreptul sa lupti pentru el!!!
Crina

Ioana_Crina

Mergi la inceput

Multumesc tuturor pentru incurajari!
Hai sa clarificam putin lucurile!Eu am avut acea dicutie cu ea si cu sotul ei!De atunci ea nu a mai mers cu el cu masina!Si nici nu s-au mai intilnit!Asta nu insemana ca e mai doamna pentru ca facut asta sub presiunea mea si nu pentru ca nu i-ar fi placut situatia pina atunci!El a reactionat asa cum ma asteptam cu amenintari pentru ca mi-am permis sa ii deranjez si cu suparare pe mine, eu sint vinovat ca i-am oprit!Doar nu facea nimic rau!:(
Sint mult mai putin atenta cu el!Adica vorbim lucuri strict necesare...dar nu ma mai preocup de persoana lui si de aici...o revolta din partea lui si amenintari cu divort...jigniri s.a
Numai sint disponibila in pat...ptr ca nu merita!Nu il sun, nu il intreb ce face...Sintem separati, dar in aceeasi casa!De dimineata nu avea camasa calcata si m-a rugat sa ii calc!I-am spus ca nu sint menajera lui si ca daca ii dau sa manince o fac pentru ca gatesc ptr mine si copil, dar nu si ptr el!Dar nu ii interzic sa manince...
Cam asa stau lucurile acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by elas

Multumesc tuturor pentru incurajari!
Hai sa clarificam putin lucurile!Eu am avut acea dicutie cu ea si cu sotul ei!De atunci ea nu a mai mers cu el cu masina!Si nici nu s-au mai intilnit!Asta nu insemana ca e mai doamna pentru ca facut asta sub presiunea mea si nu pentru ca nu i-ar fi placut situatia pina atunci!El a reactionat asa cum ma asteptam cu amenintari pentru ca mi-am permis sa ii deranjez si cu suparare pe mine, eu sint vinovat ca i-am oprit!Doar nu facea nimic rau!:(
Sint mult mai putin atenta cu el!Adica vorbim lucuri strict necesare...dar nu ma mai preocup de persoana lui si de aici...o revolta din partea lui si amenintari cu divort...jigniri s.a
Numai sint disponibila in pat...ptr ca nu merita!Nu il sun, nu il intreb ce face...Sintem separati, dar in aceeasi casa!De dimineata nu avea camasa calcata si m-a rugat sa ii calc!I-am spus ca nu sint menajera lui si ca daca ii dau sa manince o fac pentru ca gatesc ptr mine si copil, dar nu si ptr el!Dar nu ii interzic sa manince...
Cam asa stau lucurile acum!

of doamne........ elas iti tin pumnii sa-i vina mintea repede repede!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Buna Elas
Vreau sa imi cer scuze pentru faptul ca nu citisem toate mesajele pana la ultima pagina, si de acolo raspunsul meu....Azi avand mai mult timp la dispozitie le-am citit pe toate, si am realizat ca de fapt ai avut discutia si cu ea etc.
Sincera sa fiu imi pare nespus de rau. Sper insa ca intr-o zi isi va da seama ce are de pierdut, si sper pentru el ca sa nu fie pre tarziu. Tu ai grija de tine, respecta-te si gandeste-te ca ai facut mult peste puterile tale...Ai rabdat mult prea mult si te-ai injosit in numele dragostei voastre.El pe de alta parte este un las si cand simte ca-i fuge pamantul de sub picioare ataca...este singura lui arma pentru ca nu ai mai merge jocul si locul cald de acasa s-a cam racit intre timp. Stiu ca este "usor" pentru noi sa dam sfaturi nefiind in miezul problemei, insa te rog sa ma crezi ca suntem cu sufletul alaturi de tine. Dupa cum ti-am mai spus, este numai decizia ta ... ce o sa faci cu viatza ta decizi numai tu. Dar sa-ti aduci aminte un lucru. Daca tu nu te iubesti pe tine, nimeni nu o sa te iubeasca, si viata asta este prea scurta ca sa-i lasam pe altii sa ne calce in picioare...Ma rog in continuare ca o sa-i vina mintea la cap si o sa se trezeasca odata din somnolenta asta si prostia in care a intrat!!! Ar fi pacat sa se destrame casnicia voastra, dar ar fi fost si mai pare pacat sa continuati in acesti termeni!!! El este un las, de ce nu divorteaza daca e asa de "mare si tare"?Nu are curajul. Stie ca este greseala lui si numai a lui, si acum se simte ranit in orgoliu, fiindu-i divulgate "secretele".
Elas , fii tare si gandeste-te ca intr-un fel sau altul D-zeu are grija de tine si de fetita ta, si ca o sa fii ok.
Cand eram la scoala la internat (pentru ca sunt din provincie), maica-mea mi-a dat o fotografie cu Isus si pe spatele ei scria:
"I NEVER SAID IT WOULD BE EASY! I ONLY SAID IT WOULD BE WORTH IT!"
Nu suntem lasati de paragina in lumea asta mare, si o sa vina apa si la moara ta, cu sau fara el. Iubeste-ti fetita in continuare, si ai multa grija de sufletul tau. Impune-i respect, gata cu reprosurile si prostiile, si spune-i ca daca nu se grabeste, poate o sa-l surprinzi tu si o sa depui actele, ca asa nu se mai poate.
De aici de departe, sunt cu sufletul alaturi de tine,si o sa urmaresc evolutia povestii tale zilnic.
take care
Ioana_Crina

Ioana_Crina

Mergi la inceput

Ioana, iti multumesc ca esti linga mine!pe forumul asta am gasit fete minunate care m-au ajutat sa inteleg mai bine lucrurile si sa am curaj!
Despre ce voi face nu stiu...dar stiu ca nu ii voi mai permite sa ma calce in picioare!O sa vad cum evolueaza lucrurile si o sa decid!Ai dreptate nu m-am iubit pe mine, mi-am iubit familia si relatia cu el mai mult decit orice...si rezultatul il vezi!
Stiu ca se simte incoltit si ca nu ii convine faptul ca eu spun celor de linga noi adevarul...Mai stiu si ca e slab si ca nu e capabil sa lupte cu el...in pesimismul lui viata lui e distrusa oricum, ptr ca nu poate avea iubirea vietii lui si restul nu conteaza!Cred ca simte ca nu merite sa lupte!Din pozitia asta nu are cum sa isi rezolve problema!Dar e problema lui si eu nu mai vreau sa fac nimic ptr a-l ajuta!Am facut prea mult!
Va multumesc ca sinteti linga mine!Conteaza enorm!

Mergi la inceput