despre "inselatori" si "inselati"
Raspunsuri - Pagina 2
amarantina spune:
Addinel, daca te-ai referit la topicul cu acea relatie de 6 ani, parerea mea este urmatoarea: nu exista relatii extraconjugale pe termen lung fara acordul (cel putin tacit) al celui inselat. Cum vine aia ca "a, l-am inselat timp de 6 ani cu unul"? Sotul incornorat chiar nu si-a dat seama? Cat de ingorant trebuie sa fii sa nu-ti dai seama ca partenerul te insala? Sunt o multime de semnale pe care un om le trimite atunci cand e interesat de altcineva. Eu ca sotie mi-as da seama. Poate nu in secunda 2, pentru ca tendinta fiecaruia este sa caute alte explicatii pentru acele semnale, pe langa ipoteza unei alte femei. Dar in scurt timp mi-as da seama.
Ati vazut filmul "Infidela"? Este imposibil intr-o relatie in care cei 2 tin unul la altul, petrec timp impreuna, au diverse activitati impreuna, etc, (eventual au si copii) si unul se apuca sa-l insele pe celalalt - ca cel inselat sa nu-si dea seama. Iar cand vorbim de relatii in afara casniciei care tin de ani de zile, inseamna ca cei ce formeaza relatia investesc si sentimente, ca ma gandesc ca nu poti sa te culci cu unul timp de cativa ani doar asa, de amorul artei. Iar daca apar sentimente pentru celalalt, e imposibil ca atitudinea fata de sot sa nu se schimbe. E imposibil sa nu-si dea seama.
Poate sunt eu proasta si-mi scapa alte aspecte. Daca da, lamuriti-ma.
PS Inteleg relatii extraconjugale de genul celei pe care a avut-o Dumitru Tinu, de ex. Omul avea o viata paralela, avea si un copil din acea relatie, iar sotia cu acte stia. Daca cel inselat stie si nu pleaca, nu divorteaza, nu se arunca de la etaj si se complace in situatie din diverse motive (ca exista copii, ca nu are unde sa se duca sau ca nu are din ce trai, etc) - asta mi se pare plauzibil. Si nu e cazul sa dam cu rosii in nici unul: nici in "inselat" (cine suntem noi sa comentam motivele pentru care continua casnicia - pot fi 100 de motive), nici in "inselator", pentru ca pana la urma nu stii cand te loveste dragostea (tuturor ni se poate intampla, depinde de fiecare cum alege sa mearga mai departe - pentru ca viata trebuie sa mearga mai departe).
Lolly spune:
Se spune ca "hotul neprins este negiustor cinstit". Este usor de spus ca "o aventura de o noapte se iarta", bineinteles, nu se si uita...
Adevarul ca in momentul in care asa ceva se intampla deja se poate spune ca s-a creat un precedent. Lucrurile nu vor mai fi niciodata asa cum au fost...
Cred ca personal as fi suspicioasa pe fiecare miscare a "lui", as incerca sa controlez tot, de la telefon la... ce a mancat dimineatza. Si asata tot mie mi-ar face foarte rau. Poate ca as incepe chair sa consider ca "din vina mea" el a facut asta, lipsindu-i ceva in relatia noastra... 
Razbunare? Daca as intoarce moneda? Nu cred ca as putea sa fac ceea ce nu mi-ar place sa mi se faca...
Stiind ca lucrurile nu se vor inroarce prea repede la "normal" decizia va trebui luata impreuna... Respect si incredere... nicicodata la fel. Ochi scosi... subtil, intotdeauna... ![]()
Ramona J spune:
Lucruri pe care nu le-as tolera:
sa ma insele (fie ca e vorba de o noapte, fie ca e vorba de sase ani)
sa bea fara masura (sau peste?)
sa ma bata
tortura psihica - imi place sa ma cert "la subiect", nu sa ne injuram;
Pe linga astea nu cred ca as putea sta linga un om care nu m-ar mai iubi sau pe care nu-l mai iubesc.
Fire latina! La mine e totul sau nimic.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Roxane spune:
Amarantina..nu stiu ce varsta ai si de fapt nici nu conteaza..am sa-ti spun o povestioara (a mea)
Casatorita din dragoste, marea dragoste a vietii mele, cu o minune de fetita dar de la D-zeu dupa 9 ani de casnicie si...atunci cand copilul meu, al nostru avea aprox. 3 ani, ex-ul a intrat intr-o relatie cu o femeie si ea casatorita. Da, se poate sa nu simti nimic, da se poate sa ai atata incredere in omul de langa tine incat sa nu-ti dai seama ca te inseala. Si ce daca pleca dimineata si venea in noapte pe la 11-12 de la job, si ce daca lucra mai mereu si in wk..saracutul de el..ce obosit era si cat il mai compatimeam ca nu avea timp de nimic decat de job si cat era de stresat si fara chef nici macar de copil.
Stiu si eu..poate ca am fost eu ignoranta sau dulce spus bleaga (sa nu zic proasta) dar nu am avut nici un semnal ca m-ar insela (si nu au fost cateva luni ci 2 ani)..si nu aveam 25-30 ani pe-atunci, eram zic eu femeie cu ceva experienta in casnicie si in viata..vreo 37 ani dar uite ca se poate.
Finalul povestii? am divortat si am ramas decat eu cu minunea mea iar el s-a recasatorit cu acea femeie cu toate ca este mai batrana decat el, are doua fete, una din ele la acea vreme casatorita deja iar de copilul lui nu s-a mai interesat de un an.
Iti doresc, va doresc, sa nu aveti asa experiente..sa nu aveti incredere totala in cel de langa voi, sa puteti sa vedeti, sa simtiti atunci cand ceva nu este in regula.
Scuze daca m-am lungit cam mult dar...de cate ori citesc asemenea subiecte rana se deschide, sangereaza si doare.
addinel spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
adinel tu esti tare tinara... ai citit Ana Karenina?
adrienne, am s-o iau ca pe un compliment... nu sunt chiar asa tanara, desi tare mi-ar mai placea
da, am citit Anna Karenina.