Bebei de Martie - Aprilie 2006 (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Catrinel, cat de des ii dai supliment? Sau cum, cat, cand mananca supliment si cand de la piept? Pupici.

Cosmina si Harris -03.04.2006

http://community.webshots.com/user/cosmina12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

tocmai am ajuns acasa, dupa ce am petrecut weekendul + ziua de luni la spital... pai povestea e asa:

m-am culcat simbata seara, la 11, dupa ce am adormit pitica si am facut o baie. ma durea mijlocul tare, si ma dureau si pulpele de la picioare. nici nu stiu cind am adormit.

m-am trezit peste vreo 2 ore, deci la ora 1 si ceva dimineata, pt ca Alexandra se cam agita in patut. si am zis sa ma duc intii sa fac un pipi. am simtit ca-s foarte uda in zona fundului, si chiar m-am mirat cit de tare am transpirat (si mai ales acolo, hm!). cind am ajuns la baie si mi-am dat pantalonii jos, am constatat ca nu era transpiratie, ci singe. mult singe. am mers in dormitor, am aprins lumina, si am vazut ca in pat era o balta de singe. aveam o frumoasa hemoragie, ce sa mai.

la baie, am eliminat un cheag de singe cit pumnul. si hemoragia nu se oprea, ba dimpotriva, am umplut de singe tot. ziceai ca a avut loc o batalie in baia noastra. ce sa mai, imagini taman bune pt stirile de la ora 5, la ProTV. l-am trezit pe sotz, el a imbracat-o pe Alex, si am plecat rapid la spital.

la spital am ajuns pe la 2 dimineata, si am stat in patul de la sala de triaj pina dimineata la 7 (intre timp mai venea cite o sora medicala sa imi ia tensiunea si sa vada daca mai traiesc), iar la 7 dimineata a venit un doctor si mi-a facut examen gineco. s-a uitat la col, si a zis ca inca mai vede cheaguri de singe, asa ca trebuie sa fac o ecografie pt a se vedea mai bine ce-i acolo in uter. mi-au facut si eco, unde au vazut o formatiune de vreo 3cm si ceva, insa au spus ca nu cred ca-i cheag de singe, ci mai degraba ceva rest de la nastere. posibil rest de placenta sau altceva, ramas acolo tot ca urmare a sarcinii. cert e ca se vedea inca flux de singe, si mi-au spus ca singerarea va continua atita vreme cit nu se curata ce-i acolo. a venit si m-a consultat si un ginecolog, parerea lui fiind ca avem de-a face cu o infectie la uter.

mi-au spus ca o optiune ar fi sa se aspire resturile alea din uter, insa nu garanteaza ca se curata tot-tot. cealalta optiune era "o mica operatie" pe care ei o numesc D&C, care mie mi-a sunat ca un fel de chiuretaj (pentru ca nu se face incizie, curatirea facindu-se pe cale vaginala), diferenta fiind ca ei fac operatia asta sub anestezie generala.

am mers pe ideea operatiei, si am avut noroc ca s-a eliberat o sala de operatii la scurt timp dupa aceea. nu spun, pe sotzu-meu il trimisesem acasa cu Alexandra inca dinainte sa aflu toate astea, pe la 5 dimineata, pt ca era crunt sa stam cu copil mic in spital, mai ales ca ea era foarte plingacioasa.

dupa ce am discutat cu chirurgul si ginecologul, mi-au adus un telefon, am sunat acasa si i-am spus sotului ce au gasit la eco, ca intru in operatie, si ca-l sun dupa ce-mi revin din anestezie. evident ca m-a pocnit plinsul, imi treceau prin minte momentele cind el a plecat acasa cu pitica si eu nici macar n-o pupasem, pt ca abia ce apucase sa adoarma si-am zis s-o puna rapid in car seat pina nu se trezea. si ma gindeam ca poate, Doamne fereste, cine stie ce se-ntimpla cu mine, si eu nici macar nu mi-am luat la revedere de la ea. in fine. trec peste faza asta, ca acu' ma pocneste iar plinsul.

mi-era foame, sete, si nu m-au lasat nici sa maninc nici sa beau ceva. au zis ca nu e bine inainte de operatie, si ca or sa-mi dea ceva intravenos. ce sa spun, eu as fi vrut "intrastomacal", daca se putea, dar ma rog...

"operatiunea" a decurs bine, chiar m-am bucurat cumva cind am inceput sa simt ca "plutesc", ca efect al anesteziei. ma gindeam ca-i prima data, de cind nasc, ca ma simt asa de relaxata :) m-am trezit intr-o camera, habar n-aveam cind m-au mutat pe alt pat, cind mi-au facut ce mi-or fi facut. ma enerva o sora medicala, ca tot vorbea cu mine, si eu eram asa de somnoroasa... as fi vrut sa ma mai lase sa dorm. dar ea nu si nu, trancanea inainte cu intrebarile ei. si eu mai si trebuia sa-i raspund. in fine.

m-au dus apoi intr-un salon cu doua paturi, mi-au si adus mincare. atunci m-am trezit de-a binelea, ca ramasesem cu ideea de foame inca dinainte sa intru in sala de operatii. normal ca nu m-am saturat, dar tot era ceva. apoi le-am zis ca incep sa simt niste dureri undeva in burta, cam la o palma sub buric, si mi-au dat morfina intravenos. si ampicilina, ca antibiotic. astea pe linga nush'ce alta perfuzie pe care o aveam oricum in brat.

a doua zi, dupa ce m-am trezit, eram ok. am mers fara probleme pe picioarele mele, si chiar eram bucuroasa pt ca stiam ca urmeaza sa plec acasa. apoi a venit o doctora care mi-a spus ca ea ar vrea sa ma mai tina inca o zi, ca sa imi mai dea intravenos antibiotice. am refuzat. mi-era prea dor de pitica mea si de tati al ei :) asa ca mi-au dat o reteta, si acum iau medicamentele astea oral. a ramas sa ma vad cu doctora mea intr-o saptamina.

n-am aflat ce-au scos din uter. ramine sa aflu de la doctora mea, la urmatoarea vizita. mi s-a spus ca daca mai am vreodata hemoragie sau elimin cheaguri asa mari de singe sau fac febra, trebuie sa vin fugutza la spital. sper sa nu mai fie cazul.

si-am incalecat pe-o sa.

poze Alexandra
(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Gata ,am cumpårat un nou laptik pt Viv.A si baut 60ml. Deci ii place ,asa ca nu-mi mai fac griji cå o sa-l respinga.
Acum sper sa bea si ea normal ca un bb de 11 sapt,adica cite 130 ml la o masa.

Mariana, cautaind pesemti de secara ,dau cu ochii de o piine neagra din secara,si anume Ingers rugbrød.
Citisem mai de mult intr-o revista ca e buna pt slabit,dar atunci nu i-am dat atentie, ca ,deh ,nu aveam nevoie sa dau jjos.
Asa ca imi luai piinoiul si 2l de lapte acru plus 2 pachete de guma(hehe).
O sa-mi fac miine o zeama lunga ...si sa vedem ce iasa.
Oricum azi am facut un progres ,si anume, nu m-am atins de alune si cioco,desi imi ploua in gura ori de cite ori deschideam dulapul in bucatarie.

Poze

Ile si Vivian (07.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Doamne, Aida, ce ghinion pe tine cu hemoragia asta! de parca nu te-ai chinuit destul pana acum... Acum sper ca ai scapat de griji, sa te poti ocupa in voie de micuta. Ai grija de tine, sigur esti salbita acum, mananca bine sa te inzdravenesti, daca cumva nu ti-a prescris fier, iti spun sigur ca trebuie sa iei dupa ce ai pierdut atata sange. Cred ca te simti mai bine, ma gandesc daca ai avut nervi sa scrii povestea.

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Aida, da` ce treaba nasoala.Cred ca numai problema asta nu mai lipsea.Må bucur ca s-a terminat cu bine si acum esti ok.
Mi s-a facut pielea de gaina cind am citit despre gindurile tale ca daca se intimpla ceva, ca daca n-o mai vedeai pe-a mica...Doamne - fereste.
Eu iti urez din suflet multa sanatate si take it easy.

Ile si Vivian (07.03.2006)

Mergi la inceput

da, sunt bine.

na, ca tot am ramas datoare la voi, dar cu povestea nasterii. hei, macar am scris o poveste. trist ca a trebuit sa o scriu, dar macar e cu happy end (sper ).

p.s.: am gasit ce inseamna D&C: Dillation & Curettage http://www.emedicinehealth.com/dilation_and_curettage_dandc/article_em.htm

poze Alexandra
(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Kim si Ile

Kim, am votat-o pe pitica ta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

Kim iubita am vrut sa-ti multumesc dupa ce mi-am corectat greseala dar am fost si te-am votat ca sa nu uit si-apoi am avut alte prioritati... S-a trezit Isabella, da-i sa manance, schimb-o, joaca-te cu ea, cand a reusit s-adoarma dinou deja eram lihnita de foame... asa ca revin acum cu multumirile de rigoare.
Miercuri mergem la doctor si am sa-l intreb pe el.
Fetelor cam cati ml de lapte ar trebui sa bea un bebel de-o luna la o masa? Si implicit cate mese in 24 de ore? Am imprsia ca mica mea nu prea mai vrea sa manance... parca ar fi in "greva" de care-ati pomenit unele dintre voi. Ca sa nu mai zic ca plange cu tzatza in gura. Dar am facut proba si plange si cu biberonul in gura. O fi din cauza bubitelor de pe limba?

Zuzilici de Isabella Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Zuzilici, eram curioasa ce ai facut. Daca suspectezi o ciuperca, sa ai grija sa cureti, sa sterilizezi tot, in special biberoane, suzete. Tb sa faci tratament si tu si ea daca alaptezi (sanii, gurita ei). In afara de violet de gentiana, se mai foloseste Nistatin sau Miconazole, dar aici nu se dau fara reteta. Stiu pt ca si eu am crezut ca am facut asa ceva cand cu ragadele, noroc ca a trecut si n-a mai fost nevoie de antibiotice.
Aici astia zic ca in prima luna tb sa manance intre 8 si 12 ori pe zi, iar catre 2 luni intre 6 si 8 mese pe zi. Sau 700-800 ml pe zi. Alicia la 2 luni fara o saptamana papa cam 6 mese pe zi.

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

Kim sincera sa fiu nici eu nu mai stiu despre ce-i vorba ... insa tind sa cred ca nu-i ciuperca. Eu pe sani nu am absolut nimic. Ideea e ca la inceput cand aveam sfarcurile franjuri am folosit o crema PURELAN 100 care ma ajuta pe mine si nici ea nu avea nimic. Acum cand m-am obisnuit cu suptul si sfarcurile mele si-au revenit n-am mai folosit crema si uite ce-a patit mica. Stau si ma intreb daca nu cumva o ajuta si pe ea in vreun fel aceea crema.
Abia astept ziua de miercuri s-ajung la doctor sa vedem cum stau lucrurile. Pana atunci m-apuc de 'curatenie generala' si sterilizare. Multumesc inca o data.
Aida sanatate multa. Sa stii ca mi-au dat lacrimile cand am citit ca te gandeai numai la "prostii" si la faptul ca n-ai reusit sa-ti pupi printesa. Cert este c-am ramas tare lacrimogena de cand cu sarcina asta. Oare asa o sa fiu de-acum inainte? Inca o data sanatate multa si s-auzim vesti de la bine in sus.

Zuzilici de Isabella Maria

Mergi la inceput