Cum poate fi motivat un copil de 5 ani sa slabeasc

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Multumesc pentru interesul prezentat.
Am inteles ca trebuie sa slabeasca 10 kg.
Nu s-a ingrasat brusc, s-a nascut cu o greutate peste medie si e mincacios.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

10 kg la 5 ani??? Doamne...e foarte mult!!!! Dar cate kg are si cum a ajuns cu atatea kg in plus la 5 ani???

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Un copil de 5 ani nu trebui pus la slabit ci trebuie mentinut la aceasi greutate pina cind incepe sa creasca in inaltime. Si eu am un baietel mai plinut (Nick) dar incercam sa il mentinem prin alimentatie sanatoasa si cresterea nivelului de activitate. In loc sa-l puna la slabit (ceea ce eu cred ca este o mare greseala) mai bine ar iesi mai des in parc cu bicicleta, la alergat, etc.

Noi incercam sa il invatam sa manince incet si sa mestece bine (in felul asta creierul are timp sa semnalizese stoamcului ca e plin - de regula cam 20 de minute)...sa aleaga mincaruri sanatoase, se se bucure de ce maninca.

Este mult prea devreme sa incepi relatia cu mincarea intr-o lumina negativa si asta nu va duce decit la excese si mai mari.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Un copil obez nu poate sa faca orice exercitiu fizic...e foarte limitat in ceea ce poate face...si in orice sport trebuie supravegheat cu atentie...

Si mentinerea unei greutati mari in speranta ca va creste in inaltime nu este o solutie...pt ca inima este suprasolicitata daca nu slabeste, si pot aparea pb cardiace...Si asta e una din problemele majore care le declanseaza obezitatea...

Eu stiu ce greu este ....

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Fetelor, nu va jucati cu greutatea copiilor. Daca incep sa se ingrase necontrolat de mici, e greu sa se mentina pe mai tarziu. Cumnata mea are un baietel care a fost mai tot timpul plinut. Acum are 11 ani, 150 si 48 de kg. Si e bolnav cu inima... Parintii sunt inebuniti! Nu s-au gandit ca vor ajunge in situatia asta pentru ca nu a fost niciodata obez sau foarte gras. Problema mare e ca nu prea se misca, nu iese afara cu copiii ca nu poate alerga si se enerveaza. Incepe sa gafaie, il doar in piept si nu poate respira. La 11 ani!!! Si e f. f. greu sa il tina sub control cu mancarea pentru ca merge la scoala de dimineata pana la ora 5 si mananca acolo la pranz. E f. pretentios la mancare, si daca nu-i place ce i se da, mananca paine goala si snacks-uri. E clar ca nu e sanatos... Acum, mama lui a hotarat sa renunte la servici si sa stea cu el acasa sa il pazeasca si sa il puna la regim si sport pe cat posibil. Trebuie sa slabeasca si el vreo 10 kile.
V-am povestit asta pentru ca tare as vrea sa nu mai fie nimeni in pielea cumnatei mele. E groaznic sa trebuiasca sa te duci cu un copil de 11 ani la cardiolog si sa il supui mereu la tot felul de teste despre care ar trebui sa auzi abia dupa 40 de ani...
Nu stiu care sunt standardele, dar obezitatea aici e considerata chiar prea devreme - mi se pare. Eu am 1.65m si 72 kg si sunt trecuta in fisa medicala ca fiind obeza! Dr. poate aprecia chestia asta, insa in general ei nu spun daca nu sunt intrebati.
Fetele mele au fost si sunt f. diferite. Ioana a fost intotdeauna mai plinuta si e grasuta si acum. Are 1.63 si 53 kg. E puternica, muschiuloasa (face f. f. mult sport) dar sufera ca nu poa' sa fie si ea subtire ca celelalte fete de varsta ei. Cat a fost mica, era intotdeauna la limita de sus cu greutatea, fara sa iasa in afara. Si totusi, s-a pastrat evolutia si acum la 16 ani.
Emi e slabuta (zic eu) are 1 m si 14 kg. Dr. zice ca e perfect, e numai bine. Face deja inot (are 3 ani si 2 luni) saptamanal la scoala si o ducem si noi la piscina. Iese cu bicicleta sau la plimbare zilnic. Desi mananca bine (dar mai ales sanatos - fara dulciuri) nu se ingrasa. Nu mananca paine alba decat f. rar si nici cartofi. Si intr-adevar... toata casa mancam la fel si incercam sa ne mentinem, eventual slabim.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by ina C

Multumesc fetelor!
michelle7, nu stiu dc era alba sau graham piinea, dar fiind la regim cred ca nu era alba.

painea "graham" e cu doua taisuri in ro. de cele mai multe ori e facuta din faina alba la care se adauga ceva taratze. Ideea e ca painea nu aduce nu stiu ce contributie unei diete si nu ar trebui consumata decat goala sau cu legume altfel ingrasa.

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

in nici un caz un copil sa nu stie ca vrem sail tinem la dieta .... pentru ei e foarte frustrant si o sa ajunga sa fure mancarea si sa manance pe ascuns ... al meu sta singur acasa 4.30 pe zi , va dati seama ce ar manca de numa, numa, asta in cazul ca ar avea ce ... din moment ce avem in casa numai lucruri permise, aia mananca

ANDANII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaana spune:

Eu am un copil grasut care nu prea maninca. A avut perioade in care abia minca un iaurt pe zi dar gasut tot era. Uneori ma gideam si ma gindesc cu groaza cum va arata cind va minca normal.
In timp am incercat sa-i dau mincare sanatoasa fara sa-i zic ca este la dieta. Piine maninca atit cit maninca la gradinita si in weekend in principiu ii dau cam 2 feli de piine pe zi. Am exclus din alimentatie si cartifii, pireu sau prajiti (cam la o luna o luna si ceva ii fac cite o portie). Daca cere cartofi pai, ii raspund ca nu avem cartofi in casa si ca vom cumpara. Oricum dupa ce isi astimpara foamea nu mai doreste cartofi pai. Seara, dupa ora 22 cind trebuia sa adoarma isi facuse un obicei sa ceara de mincare caci atunci avea si el timp sa manince. I-am dat numai un iaurt simplu sau un fruct (mar sau portocala). Si asa s-a obisnuit sa manince ceva usor seara.
Cipsuri sau dulciuri maninca rar si am observat ca maninca doar ca sa-si astimpere senzatia de foame. Cind ii era sete l-am obisnuit sa bea apa plata asa ca rar cere suc si inca nu poate sa bea un pahar de suc si niciodata nu-l rog sa-si termine sucul. La fel si la masa, asta e meniul, el stie ca daca maninca e bine daca nu maninca nu mai primeste nimic pina la urmatoarea masa, si nu il fortez chiar daca mai are citeva inghitituri. Si nu il garbesc sa manince mai repede desi mi-ar fi mai usor deoarce dupa doua inghitituri abia mai mesteca.
Oricum daca este in vizita la cineva nu i-am interzis sa manince ceea ce a vazut dar ma asiguram ca senzatia de foame ii este astimparata cu mincare 'sanatoasa'.
Eu sper sa nu se ingrase foarte mult si sunt linistita ca nu-i atras de sucuri sau dulciuri/cipsuri.
Uneori imi vine sa rid ca el este foarte multumit cind primeste un cub de zahar sau o felie de piine.
Niciodata nu am ascuns sucuri sau dulciuri din calea lui si cred ca este unul din motivele pentru care nu se gindeste sa inlocuiasca masa cu ele. Pentru el a avut importanta si explicatiile de la gradinita la care copiii au fost invatati ca fructele au vitamine si de la aceste vitamine ei vor fii sanatosi (nu l-a impresionat cind eu i-am spus acelasi lucru). La gradinita au primit explicatii despre rolul mincarurilor (a carnii, a legumelor, a fructelor) si ei au fost foarte receptivi.
Eu nu i-am spus copilului ca este la dieta, nu-i spun ca este gars (desi unele persoane ii spun), de fapt nu cred ca-i la dieta ci doar il invat sa manince sanatos sperind ca acest obicei sa-l pastreze si cind va fi mare.

Sanatae multa
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goguta spune:

As vrea sa stiu si eu care sunt standardele inaltime/greutate corelate cu varsta/ sexul copiilor? Ca eu habar n-am.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Am vazut ce s-a scris si cel mai mult cred ca conteeaza ce fel de mancare e in casa . Daca sunt fructe , legume , supe usoare , iaurt ,piept de pui pt. gratar , peste , si chiar salate pregatite nu cred ca se poate ingrasa. DAca nu-i plac fructele ca atare sa incerce sa le faca salata , iese foarte buna . In loc de fructe din compot sa stoarca 2 potocale ,1 kiwi si vor avea suc suficient.Si eu am fost panicata cu cel mic , s-a nascut mai devreme si am tot inssitata cu suptul de la san incat la 4 luni avea 6 kg (s-a nascut cu 2,4 ) . Acum are 2,8 ani , 1 02 cm si 17-18 kg. Nu e gras de loc dar nu-i dau multe fainoase desi preferetaii lui sunt taiteii cu lapte si branza .
E important ca toata familia sa manace la fel, nu poti sa-i dai copilului mancare de regim si tu sa halesti tocana .Eu stiu din experienta , cand eram mica -cls,1 am avut hepatita si am avut regim strict. O luna am mancat numai branza devaci, rosii si supe. Dar parintii mei mancau acelsi lucru .

Mergi la inceput