Cum poate fi motivat un copil de 5 ani sa slabeasc

Cum poate fi motivat un copil de 5 ani sa slabeasc | Autor: ina C

Link direct la acest mesaj

Baietelul unor prieteni e destul de grasut pt virsta lui si medicul i-a indicat sa slabeasca.Problema este ca e mincacios si mai nou fura mincarea.Mama i-a explicat ca va fi sanatos si ii va fi bine.
Cred ca ii trebuie insa o motivatie pe termen scurt si pe gustul sau.
Ne puteti ajuta?
Va multumim.

ina C

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

idei:
- sa aibe un model masculin (nu neaparat unu plin de muschi sau fara fund )
- familia sa aiba numai mancare mai sanatoasa mai casa
- sa-i gateasca mancare atractiva de mancat dar fara calorii prea multe (forme, figurine bla bla - asta daca copilul nu e chiar adolescent )
- recompense cand pierde cate un kg.
- abonament la inot sau la un centru unde sa faca ceva miscare

- cred ca o dieta pe timp mai lung e mai potrivita

------------------------
Bandit si laleaua ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Sunt de acord cu ceea ce a spus Louisea,in special cu sfatul privind mancarea sanatoasa.Eventual sa adopte si parintii aceeasi dieta.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Sa nu existe dulciuri sau biscuiti in casa ca sa nu aiba de unde fura. Cum au zis fetele, parintii sa adopte un regim alimentar sanatos in casa care-i va servi copilului ca exemplu.

Eu personal cred ca e prea devreme sa fie pus copilul pe cintar si sa fie recompensat ptr kg pierdute etc. E prea mic si cred ca exista pericolul sa-si formeze o relatie aiurea in legatura cu alimentatia sau cine stie ce complexe daca se bate prea mult toba pe tema asta.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

va multumesc pentru raspunsuri si sunt convinsa ca vor fi de mare ajutor.
In ce priveste "furatul" este vorba de suplimentarea cantitatii, intrucit in casa se maninca sanatos, mama fiind medic.
De exemplu are voie 2 felii de piine pe zi si numai la prinz, cu bona,a mai "furat" trei.
multumesc, ina C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

ina C -painea alba nu intra la categoria mancare sanatoasa.
eu daca as avea un copil supraponderal aflat la dieta ,as avea grija ca in frigider sau in zonele de acces sa gaseasca doar fructe, legume, iaurturi degresate, lapte degresat. si as avea grija sa existe in permanenta in fiecare camera farfurii cu legume diverse taiate si amenajate atractiv . si apa muuuulta apa plata ....

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

faza cu recompensele am vazut-o la un program cu copii mai grasi.. dar cei de la tv aveau deja vre-o 15 kg in plus unii
si eu zic ca sa fie cantarit zilnic e cam mult.. poate saptamanal.. sau poate deloc

si sa nu-i spuna ca trebuie sa slabeasca..
astfel toata familia mananca sanatos

si daca are bona cu atat mai bine ca are cine sa-l supravegheze si sa-i faca/ serveasca mancare, suc natural..

------------------------
Bandit si laleaua ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Multumesc fetelor!
michelle7, nu stiu dc era alba sau graham piinea, dar fiind la regim cred ca nu era alba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Oricum, sa nu exagereze cu dieta si restrictiile.

Multa, multa miscare.
Inot, bicicleta, drumetii, fotbal cu toata familia.

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Daca as fi mama baietelului cred ca as tine cura de slabire odata cu el. Sa simta ca are un sprijin. Sa nu mai fie frustrat ca este privat de anumite bunataturi cand vede ca si eu am aceleasi restrictii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

O idee (pe care am preluat-o din experienta proprie - tata a fost bolnav de cancer): TOATA familia (fara exceptie) manânca exact acelasi lucru! Adica REGIM - nu strict ca pt curele de înfometare.... nuuuuu - asta ar fii cu-adevart rau pt copil. Regim asa cum au spus fetele mai sus bazat pe fructe crude, legume (crude sau soteuri cu un picut de ulei), lactate (preferate fiind fara adausuri aromate - natur) carne de pui sau peste si pâine integrala. De ex noi (sotul meu si cu mine) mâncam salata verde cu rosii, ardei, masline si ceapa în fiecare seara. Alaturi mai punem uneori o bucatica de brânza sau friptura rece de pasare. Si nu tinem cura-de-slabire... pur-si-simplu asa dormim mai bine si nu ne simtim de loc îngreunati.
Un NU hotarât deserturilor (prajituri, creme, înghetata, ciocolata, compoturi), cartofilor prajiti (de fapt oricaror prajeli...), pastelor fainoase, sosurilor grase.
Si activitati în aer liber cu tati sau mami - sau de ce nu cu amândoi daca este posibil. Chiar si cataratul pe tobogan si fuga dupa alti copii prin parc este mai buna decât nimic...
Bafta!

Mergi la inceput