Cuplurile de homosexuali si copiii

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Mi-e deajuns sa ma raportez la mentalitatea ta si e clar ce se va intampla si in cinci-zece ani! NU SUNTEM PREGATITI PENTRU ASA CEVA IN ROMANIA! Nici pe strada, nici in comunitati mai restranse sau (semi) private! Daca tu gandesti asa, care ai mai iesit, care ai cat de cat posibilitatea de a vedea alte locuri, alte comportamente, ce sa ne asteptam de la ceilalti care nu au asemenea facilitati? Si cum crezi ca se progreseaza (in cazul in care, desigur, consideri de-dramatizarea relatiilor sexuale un progres) daca nu in raport cu altii?? Evident mai "deschisi"?
Nu vreau sa sune a atac personal...nu am intentionat asa ...doar esti reprezentanta pentru un esantion al mentalitatilor romanesti cum si eu si altii pentru ale noastre...

, mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Si spuneti-mi acum ca trebuia sa mergem toti la Ministerul Turismului sa facem plangere

da asta e una din glumele bune din aceeasi categorie cu " merg la politie ca m-a batut barbatul "

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

quote:
Originally posted by ligeea

pentru AB Imi spune ca voi acceptati mai usor datorita faptului ca acolo a dvenit o problema normala , de viata. Nu la fel stau lucrurile si in Romania. Si inca o data ma repet , va oferiti ca modele de toleranta dar nu va raportati la realitatea romaneasca.
Care pur si simplu nu e asa . Ca dovada , n-am prea vazut barbati care sa aiba gesturi tandre pe strada , ccea ce afara vezi relativ frecvent
iar oamenii de acelasi sex care locuiesc impreuna simt priviti un pic ciudat.
stiti cum a fost cand am fost in excursie si erau doi oameni -cu comportament cun nimic iesit din comun ,normal , cum spune si Mihai dar cu verighete pe deget ? Cu scandalul de rigoare , cu mutre de genul -noi nu stam la masa cu aia , etc. Eu, sotul meu si inca doua perechi mai tinere am incercat sa facem atmosfera suportabila si stiti care a fost rezultatul ? ca am facut singuri cu cei doi toate excursiile optionale.
Si spuneti-mi acum ca trebuia sa mergem toti la Ministerul Turismului sa facem plangere ca sa mor de ras.
haideti sa ne raportam la mentalitatea de-acum , nu la ceea ce va fi peste 20 de ani (Brucan dixit ).

ligeea

Ligeea gresesti "vestul" nu-i uniform. Homosexualitatea nu-i o problema normala de viata. Nu in toate comunitatile. Fii tu sigura. Dar viata privata:sannatate, bani, sex, religie nu se discuta pe strada. Si nu-s un criteriu la scoala publica sau job etc.. Rasa din pacate e si aici.

In cazul meu chiar e pe langa. Sotul meu e evreu ortodox. Eu nu-s si-i mai si calc diverse.. de la Shabbat pe DC pana la altele. Dar conform practicilor, inclusiv conservatoare, in care eu imi cresc copii homosexualitatea te face exclus din comunitatea religioasa. Deci a fi homosexual in familie ar fi trist. Pentru noi. Si putem decide doar pentru noi. Cel mult spera pentru copii. Nu e, nu e, oameni cu suflet sa fie. Dar nimic mai mult si in nici un caz a te amesteca in viata altora... e o mare diferenta. Lucrand in Olanda am avut colegi care erau declarat homosexuali. Am mers cu ei in excursia departamentului, mancat alaturi, dormit in saci alaturi... erau absolut umani si super ok. Atractia sexuala nu e contagioasa.

ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu vad de ce un homosexual (sau ma rog, doi) nu poate fi un om cumsecade. Si daca e un om cumsecade, ca orice alt om cumsecade, nu vad de ce nu ar adopta un copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

hai ca ma bag si eu acuma...
tatal partenerului meu este gay. provine dintr-o familie foarte conservatoare si religioasa (catolici), are doi frati si doua surori hetero. A fost casatorit de doua ori. De fiecare data a "produs" cate doi copii. Deci are doi baieti si doua fete, toti deja adulti si hetero.
Din cauza educatiei si conceptiei de pe vremea respectiva, care era probabil la cam la fel ca acum in RO, si-a zis ca nu se poate, se va "vindeca" el, doar vrea sa duca o viata "normala".
clar ca nu a functionat, e ca si cum ai zice in mijlocul verii ca nu-ti convine si vrei sa fie iarna si zapada.
acum este de 15 ani impreuna cu un barbat care a trecut prin aceeasi situatie ca el, avand doi copii si ei adulti.
sunt fericiti si multumiti si nu sunt altfel decat oricare alt om. fiecare cu slabiciunile si calitatile lui. si se imbraca ca oricare altul.
si cred ca in aceeasi situatie ca acum 25-30 ani aici este acum RO, prin lipsa de toleranta si acceptare ingreunam viata unor oameni absolut "normali", ca oricare altul dintre noi.
am citit de mai multe ori aici in unele postings ca eu sunt pro gay, eu sunt contra. pai nu poti sa fi pro sau contra, poti sa zici ca-ti place sau nu, ca o inghetata. pentru ca nu este o alegere. pentru ca eu una nu-mi aduc aminte ca am ales sa fiu hetero. ci asa e!

numei de bine
adina

ps: scuze ptr exprimarea mea mai stangace, am plecat din romania la aproape 14 ani, deci acum aproape 17 ani.

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luana spune:

brrrrrr
ce subiect
am dat peste el din intamplare

nu stiu in ce secol e mintea mea, dar nici eu nu imi pot depasi aversiunea si inversunarea impotriva gay-lor

imi vine sa vars de fiecare data
si sunt pretutindeni si - mai ales - bine reprezentati in filme

Cautam zilele trecute ceva informatii despre Ceaikovski si din biografia de pe net 70 % din informatii erau legate de orientarea lui sexuala.
Ati vazut filmul cel nou despre Oscar Wilde? Cred ca singurul lucru care a contat pt. regizor este faptul ca Oscar Wilde era prea fascinat de cei asemeni lui.
Atat de putin poti spune despre doi artisti GENIALI?

Lucrurile au ajuns si mai departe, mult prea departe (cine stie comentariile la Da Vinci code intelege ce vreau sa spun).

In adolescenta gandeam, generoasa, cu mintea mea "larga", ca na! e dreptul lor, dar cred ca dreptul lor a inceput sa inunde drepturile noastre, sa le sufoce, sa le deterioreze. Am urmarit in ultimii doi ani imagini de la paradele lor publice din Toronto, le-am rasfoit publicatiile (unele se distribuie gratuit si se gasesc pe strada; le luasem, deoarece crezusem ca's despre muzici, spectacole). Vorba cuiva: "cred ca au buba la cap". Nu mi-au parut prea normali. Parerea mea.

Astept multe rosii, oua, portocale si ce mai aveti de prisos.

In urma cu un an, la un post TV de aici, era organizat un sondaj de opinie. Moderatoarea se dadea pro si teribil de open mind, vorbind relaxata pe tema asta (se vota o lege pro pt. ei). Din ce am prins eu, nici unul dintre cei care au sunat nu erau pro gay& casatorii& adoptii. O mamica marturisea ingrijorata ca si-a surprins copiii - doi baietei - de 5 si 8 ani jucandu-se si imaginandu-si ca se casatoresc. Moderatoarea a replicat ca na! ce mare branza, ca doar si ea si-a surprins fetita de 6 ani ca se juca in felul asta, ca doar e normal.

E normal? Ma tot lupt cu intrebarea asta? Stiu ca se intampla de mii de ani si ca a devenit o realitate acceptata, dar e in firea lucrurilor? Si mie tot imi vine sa vars.

Cu bine!

L.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luana spune:

Ai dreptate, Adina:
"am citit de mai multe ori aici in unele postings ca eu sunt pro gay, eu sunt contra. pai nu poti sa fi pro sau contra, poti sa zici ca-ti place sau nu, ca o inghetata. pentru ca nu este o alegere. pentru ca eu una nu-mi aduc aminte ca am ales sa fiu hetero. ci asa e!"

eu mi-am marturisit gandul secret, intoleranta; nu zic ca-s OK, dar asta simt; societatea e un puzzle de oameni si idei in perpetua transformare. Sunt si eu parte din puzzle-ul asta. Poate voi gandi altfel vreodata. Habar n-am. Acum stiu ca sunt blocata in gandul asta. Nu stiu ce va fi normal si acceptabil pt. copiii mei, in gandurile lor cele mai intime. Voi incerca sa imi pastrez intransigenta pt. mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

quote:
Originally posted by ligeea
A cui este vina ca homosexualii sunt perceputi ca ,,anormali si in cel mai bun caz tolerati si nu simpatizati?

De ce percetia despre ei este -se drogheaza , mor frecvent de SIDA si boli asociate, sunt exchibitionisti, excentrici ( nu in sensul bun al cuvanrului )?Sunt sau nu adevarate aceste automatisme ? Ne-au fost induse de societate si am ramas setati , intre timp ei s-au schimbat si noi am ramas ancorati in vechile mentalitati?

Perceptia despre homosexuali este asa in tari ca Romania,pt ca din pacate asta a fost informatia care s-a dat despre homosexuali,in virtutea setei de protagonism si de dragul "hai sa facem scandal" a presei si nu numai.
Realitatea este insa alta,homosexualii nu s-au schimbat decat in sensul ca din fericire in 2006 au iesit la lumina si lupta pt drepturile lor chiar si in Romania.
N-am acum statistici sa-ti dau dar te asigur ca e eronata afirmatia "mor frecvent de SIDA".Mor frecvent de SIDA acea categorie de persoane ce nu se protejeaza,indiferent de identitatea sexuala si nu exista nicio dovada ca virusul ar prinde mai bine la unii decat la altii.Ai spus-o si tu sunt in Romania (dar nu numai )copii bolnavi de SIDA.Care-i vina homosexualilor in asta?

Exhibitionisti,excentrici? Iar informatie gresita.
Ce naiba doar homosexualii sunt exhibitionisti si excentrici?Hai sa fim seriosi.
quote:

Majoritatea pararilor pro sunt exprimate de persoane care locuiesc in strainatate . Nu va spune nimic asta ?
In plus mai mai repet -vorbiti -cu referire la Mihai de un caz fericit. Mentalitatea in Romania , rurala , a oraselor mici...Un copil crescut intr-o fam . declarata de homosexuali n-ar avea nici o sansa .

poti sa traiesti in tara si sa fii tolerant,sa accepti ca homosexualitatea e o normalitate diversa de a ta heterosexual si atat.
Cand iesi din tara si ti se confirma ca ai avut dreptate,ca tu hetero nu esti anormal ca ai perceput homosexualitatea ca pe o normalitate diversa...pai asta-ti spune multe,mai ales ca intalnesti in general cazuri fericite.Vezi cupluri de homosexuali si-i vezi cum se comporta si n-ai ce sa le obiectezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Nu am vrut sa mai raspund la subiect....pentru ca nu imi place sa ma cert ..eu pe acest forum respect parerea fiecaruia....dar a zis cineva ca romanii...Romania nu e pregatita ca sa accepte homosexualitatea....pai in cazul asta e momentul sa ne pregatim..pentru ca pe acesti oameni nu ii putem baga pe toti intr-un lagar sau intr-un loc ascuns de lume pana ne simtim noi pregatiti...ei exista si chiar daca ne decidem sa-i ignoram ei tot vor exista.Cum ne putem pregati sa-i acceptam?Simplu...sa-i nu ii mai consideram anormali sa nu ii mai facem sa se simta constransi sa isi ascunda identitatea sexuala.Ce ne priveste pe noi ce fac ei in dormitorul lor?Sau daca se tin de mana pe strada?Daca ne-am vedea fiecare de treaba lui si nu ne-am mai judeca ar fi mult mai bine.

http://community.webshots.com/user/AnaMaria360
"Moare incet cel care nu schimba foaia atunci cand este nefericit,cel care nu risca certitudinea in favoarea incertitudinii pentru a urma un vis,moare cate un pic cel care nu-si permite macar o data in viata sa fuga de sfaturi intelepte"-Pablo Neruda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

studiile spun ca 10% din populatie e gay.

Michelle

Mergi la inceput