cit banana, kiwi

cit banana, kiwi | Autor: anda

Link direct la acest mesaj

am inceput sa-i dau piciului banana si kiwi la marul de dimineata. n-are nimic, le-a acceptat si e oke. acuma intrebarea-i cit ii dau ? citi "cm" banana, cit kiwi...la aproape 7 luni? ha?

anda & bb edi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

[font=Comic Sans MS][red]Draga Anda,

Eu cred ca parintii nu ar mai trebui sa fie asa stresati sa "masoare" totul pt. copiii lor!
Pur si simplu, zdrobeste banana cu furculita, vezi ca se face ca o pasta lichida aproape, amestec-o cu biscuite ras (daca vrei) si da-i o lgt. Vezi cum reactioneaza si daca-i place mai da-i una (bb stie sigur cit ii trebuie). Nu exagerati totusi din prima zi. La fel si cu kiwi. Da-l pe razatoare si amesteca-l cu banana care e mai dulce sau cu biscuite (el singur e cam acrisor, dar cica are mai multa vit. C decit lamiia!). Da-i 1 lgt, vezi ce zice, apoi 2 etc. Daca nu apar manifestari neplacute (am auzit ca unii bb s-ar constipa de la banana) da-i si a doua zi.
Bb maninca deja legume?

Pupici,
Teo, Matei si Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Eu nu am alaptat si le-am dat copiilor banana de la 4 luni. Am luat-o treptat: cu o lingurita, apoi 2, pana am ajuns la o jumatate de banana. La 7 luni, manca fiecare o banana cu mar ras ...
Acum, cam o banana si jumatate, chiar 2 pe zi.
Kiwi le-am dat tot timpul suc. Nu prea aveam masura!

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Andutza draga, vezi aici s-a mai discutat despre kiwi si imi pare ca si despre banana: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7027
Sper sa-ti fie de ajutor!!! Pofta mare lui Edi!

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

mercic de raspunsuri. sunteti niste draguti :)) cre ca ma opresc la jumate din fiecare.
teo, nu-s obsedata de masurat, numa ca n-am incredere in reteta "cit vrea piciu". si de ce? ptr ca io la 8 luni am vrut de ex o banana intreaga si dupaia am ajuns la spital cu hepatita. fiecare cu ficatii lui :P

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu i-am dat banana la 6 luni. I-am dat intai un sfert si daca am vazut ca-i place i-am dat una intreaga pentru ca restul fructelor le refuza si de atunci ( acum are 9 luni)papa cate o banana cu biscuit la doua zile. Au fost perioade cand papa zilnic si nu a patit nimic. Asa ca lasa masura si daca-i place da-i cat vrea, dar nu mai mult de una pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaela spune:

Incearca sa vezi cat vrea sa manance, iar daca ti se pare tie ca e muuuult prea mult opreste-l. In principiu ar fi bine sa-i maresti portia putin cate putin de la o zi la alta.
Oricum fiecare copil mananca cam cat simte el ca are nevoie, e drept ca uneori mai exagereaza, dar de aceea esti tu langa el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaela spune:

Depinde si de cum face cacatza: daca face tare da-i mai mult kiwi, daca face moale - banana.

Mergi la inceput