Simona are carie.
Simona are carie la o maseluta.Nu stiu ce sa fac pt ca la dentist nu poate fi vorba sa merg!Nu vrea sa deschida gura sa o spal pe dinti.I-ai iesit toti dintii si toate maselele.Primul dinte i-a iesit la 6 luni si am inteles ca , copii la care le ies dintii repede se si cariaza la fel de repede.Ce pot sa-i dau pt intarirea dintilor?
Va pup,
Gabi si Simonica.
Raspunsuri
lala spune:
gabi exista stomatologi specializati in tratarea copiilor; incearca sa gasesti unul in zona in care locuiesti.
ralu spune:
Gabi, eu nu cred ca la copiii care le ies dintii mai repede se cariaza si mai repede!! Si sa-ti spun de ce: fetitei mele i-a iesit primul dintisor la 5 luni. Acum la 3 ani si 5 luni nu are nici o carie. Este adevarat ca de la 4 luni i-am dat Zymafluor, dar in acelasi timp fetitei mele ii plac bomboanele de mama focului. Noi trebuie sa-i dam cu taraita pentru ca altfel le-ar manca pe toate. In acelasi timp, sa stii ca si eu am inceput sa o spal pe fetita mea pe dinti (cu tot tacamul periuta, pasta de dinti) pe la 2 ani jumate. Pana atunci doar ii stergeam dintisorii cu o bucata de panza uda, pentru ca nu vroia sa se spele pe dinti.
Multa sanatate! si Bafta!
Ralu-mamica Ioanei
gabid spune:
Cum sa o duc la dentist cand ea nu-mi deschide gura nici mie /Isi inclesteaza gura de nu i-o mai pot deschide!
Va pup,
Gabi.
Raluca spune:
Eu sunt contra zymafourului, ar trebui sa discuti cu un medic stomatolog de copii care sa-ti indice ce sa faci ptr. ai proteja dintii de lapte. medicul l-a care am fost eu mi-a spus ca la 2 ani sa o duc sa-i dea pe dinti cu nu stiu ce strat protector...
Raluca si Ilinca (1 an si 3 luni)
gabid spune:
Nu sunt sigura ca-i carie!In seara asta nu am mai vazut nimic!Nu ma lasa sa ma uit.Ma musca de degete si tare greu reusesc sa vad ceva!Sa dea dumnezeu sa nu fie carie.Eu oricum am de gand sa o spal pe dinti cu pasta deacum.Daca nu vrea periuta o sa o sterg cu tampoane sterile.
Va pup,
Gabi si Simonica.
mirelam spune:
Gabi eu zic sa stai linistita.
Parerea mea este ca nu-i carie...mai ales la varsta ei...
Si baietelul meu are niste puncte negre pe maselute, pe partea laterala din interior dar nu-i carie. Si eu ma speriasem dar am intrebat stomatologul meu si mi-a zis ca multi copii fac aceste puncte negre pe dintisori sau maselute ...sunt ca niste depuneri de tartru.
(5 anisori)
Kitty spune:
Din pacate la noi nu mai este nici un dubiu. Acum Raul are aproape 4 ani, dar de vre-un an avem carii si nu una ci trei. Asta in conditiile in care l-am alaptat pina la un an si patru luni, l-am spalat pe dinti inainte de un an, nu i-am dat dulciuri pana la un an deloc si bomboane tari niciodata, nici macar ceaiul nu i l-am indulcit deloc. Primul dinte il avea in ziua in care a implinit 4 luni, dar nu stiu daca asta sa fie motivul. Noi am fost la dentist deja, e destul de cooperant, dar nu chiar asa incit sa punem plombe.
La cat de mult mi-am dat interesul pentru dintisorii lui a fost o foarte mare dezamagire...
Stomatoloaga mi-a spus ca poate fi ereditar si inclin sa cred asta pentru ca si eu am probleme cu dintii.
Va doresc ca la piticeii vostri sa nu fie cazul. Pupici.
gabid spune:
Nu-i carie sigur!Alarma falsa!Cred ca avea o cojita inchisa la culoare lipita de maseluta...Bine ca este asa!Va multumescca ati fost alaturi de noi.Eram disperata.
Va pup,
Gabi si Simonica.