distanta dintre cununia civila si cea religioasa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Noi am facut cununia religioasa la trei luni dupa cea civila. Am vrut sa ne ferim de aglomeratie, de oboseala, de pus oamenii aiurea pe drumuri (la cununia civila au fost doar parintii, sora si cumnatul meu). Sincer, nu am dat si nu dam doi bani pe ceremonia aia de la primarie, asa ca nu stiu ce farmec se pierde daca faci adevarata cununie dupa o luna sau dupa un an (asa cum au facut niste prieteni foarte buni). Ce sa fie proaspat? Orezul aruncat in cap la iesire? :) Hai sa fim seriosi, nu are nici o importanta cind se semneaza actul si cind se face adevarata nunta.
Si ca sa dau un sfat, chiar daca nu le separati in luni sau ani cele doua evenimente, macar in zile tot ar fi bine sa o faceti. Simbata, in perioada nuntilor, poti sa astepti si 2-3 ore ca sa intri sa-ti citeasca o plictisita cum protejeaza statul familia. Oboseala inutila intr-o zi in care ar trebui sa fiti frumoase si odihnite pentru slujba religioasa si pentru petrecere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

roxanik, si de ce ti-ar pasa tie cand face altcineva cununia civila si cea religioasa? indiferent ca e in aceeasi zi, peste cateva luni sau peste un an? io nu pricep de ce vrei sa iti impui o anumita parere, cand lucrul asta e strict treaba fericitului cuplu.

"Men always want to be a woman's first love; women have a more subtle instinct: what they like is to be a man's last romance."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanik spune:

Josephine, multumesc pentru raspuns.

Imi cer scuze ca din mesajul meu a reiesit ca vreau sa imi impun parerea. Intr-adevar depinde de fiecare, dar mi se pare mai frumos ca cele doua ceremonii sa nu fie la distante foarte mari sau sa fie eliminata cununia civila asa cum este in State. Oricum cununia civila e ramasita a comunismului si, daca am scapat de-atatea ramasite, de ce sa nu scapam si de asta care pentru mine a insemnat mai multa bataie de cap degeaba.

P.S. stiu ca in State poti sa te casatoresti la primarie,dar nu e obligatoriu ca in Romania. Actele le semnezi la cea religioasa...dar nu pot sa spun exact pt ca nunta mea nu a avut loc aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

si eu sunt de acord ca e mai bine sa fie la distanta foarte mica si cred ca mai toate miresicile sunt de acord cu asta. dar, din pacate, sunt anumite situatii in care cea mai buna optiune e sa programezi cununia religioasa peste alte cateva luni. ce mi se pare mie frumos e chiar sa te tii de lucrul asta si sa reusesti sa o faci, ca ma gandesc ca e iar o alergatura, o petrecere, desi sunt casatoriti in acte.

nu stiu de ce zici tu ca e o ramasita a comunismului, dar ce te faci cand persoanele in cauza sunt atee/agnostice si cu pareri adanc inradacinate ca sunt ipocrite daca se duc in fata unui preot si isi spun juramintele. nu e chiar asa simplu, aici ai optiunea sa nu alegi un preot, ci pur si simplu un nene/tanti care citeste juramintele. prin urmare, schimbarea asta nu se poate face chiar asa usor.

lasa-i pe altii sa fie fericiti cu alegerea pe care au facut-o, lucru pe care ti-l doresc si tie!

"Men always want to be a woman's first love; women have a more subtle instinct: what they like is to be a man's last romance."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

N-are importanta cat timp trece intre cununia civila si cea religioasa atata timp cat cei doi sunt fericiti impreuna. Noi o sa facem cununia religioasa de-abia la vara, la 6 ani distanta de cea civila, o sa participe si copilul nostru de 3 ani si jumatate la ceremonie si uite ca are farmec, de-abia astept evenimentul pentru ca totul intre noi a ramas la fel de frumos ca la inceput - ba este chiar mai frumos datorita copilasului. Nu mi se pare deloc nepotrivit ce vom face.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by roxanik

Ralnied, multumesc pentru raspuns.

Nushulica....no comment.Doar ca unele persoane au o inclinatie innascuta spre barfa si inventii. Cred ca este o asemanare mare intre ea si, hmmm, protejata voastra. Dar las totul in seama imaginatiei lui Nushulica etc.

Faptul ca sunt in America nu are nici o relevanta. Oricine poate ajunge aici. Da. mi-am schimbat mentalitatea intr-un fel, dar asta e parerea mea si imi cer scuze daca afecteaza pe celelalte fete. Am spus ca stiu ca sunt cazuri exceptionale, dar distanta mare intre cele doua e o moda...asta am observat eu si, normal, ca sunt persoane care sa ma contrazica si tocmai asta e farmecul unei discutii.

interesant...
si dupa cum vad vorbesti de parca tu te-ai fi nascut in"state"....offff

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

quote:
Originally posted by roxanik

Josephine, multumesc pentru raspuns.

Imi cer scuze ca din mesajul meu a reiesit ca vreau sa imi impun parerea. Intr-adevar depinde de fiecare, dar mi se pare mai frumos ca cele doua ceremonii sa nu fie la distante foarte mari sau sa fie eliminata cununia civila asa cum este in State. Oricum cununia civila e ramasita a comunismului si, daca am scapat de-atatea ramasite, de ce sa nu scapam si de asta care pentru mine a insemnat mai multa bataie de cap degeaba.

P.S. stiu ca in State poti sa te casatoresti la primarie,dar nu e obligatoriu ca in Romania. Actele le semnezi la cea religioasa...dar nu pot sa spun exact pt ca nunta mea nu a avut loc aici.

ramasita a comunismului??? de unde ai scos-o si pe asta? n-am apucay sa citesc mirelese de Iasi, sa ma lamureasca si pe mine cineva pls... dar din cate am inteles pana acum ai tu ceva cu iulissa. Si mai inteleg ca are nunta in acest w-end si ceea ce faci tu este ... low class.

cat despre öricine poate ajunge in America" draga mea... cred ca ai uitat de unde ai plecat poate, sau poate tu ai avut o oportunitate, dorintza, puterea, etc... nu toti fac asta, nu toti vor asta si nu toti rezista in "tara fagaduintei". Eu personal nu imi doresc sa traiesc acolo neam, maicamea s- aintors bolnava de acolo, sotul meu a plecat dupa 1 luna, desi avea job super bine platit, casa, masa si viza de 10 ani si posibilitate de green card.

so... daca subiectul e o rafuiala cu iulissa, te indrum catre Regulament, daca era un subiect de argumente pro si contra era altceva (inclin sa cred ca nu e aceasta varinata din raspunsurile primite pana acum).

Freia si Alexa

Intram in legalitate

www.afsolutions.ro/help-ema/despre.php[/url]" target="_blank">Sa ajutam la terapia pentru Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

avand in vedere ca tema initiala a subievctului ai schimbat-o modificad postul tau initial si toate celelate de la acest subiect consider subiectul inchis.

Freia si Alexa

Intram in legalitate

www.afsolutions.ro/help-ema/despre.php[/url]" target="_blank">Sa ajutam la terapia pentru Ema

Mergi la inceput