Am probleme cu mama-74 ani, are tensiune oscilanta(ajunge la tensiune 22,23),ia un pumn de medicamente pt. scaderea tensiunii date de un medic cardiolog apreciat, mananca complet nesarat. Degeaba!In decursul unei ore creste, scade, creste, ajungem la urgenta f. des, nu stiu ce sa mai fac cu ea. Am schimbat si medicul cardiolog si tratamentele...Ia si xanax pentru sist.nervos. Cand face tensiune si incepe sa-i fie rau intra in panica, face si atacuri de panica, tensiunea ii creste si mai mult si tot asa. V-ati confruntat cu asemenea probleme?Astept un sfat. Multumesc, Marilen
Cred ca adevarata problema sunt atacurile de panica.Ori face atacuri de panica si , normal, ii creste si tensiunea din cauza descarcarilor de catecolamine, ori se gandeste prea mult la tensiune si intra in panica la gandul ca ar putea avea tensiune mare. In mod normal, cu un tratament corect dozat , luat regulat, fara consum de sare , valorile tensionale nu au voie sa salte asa.Trebuie insistat pe ce se intampla:ori nu-si ia tratamentul, ori sta singura si vrea sa va atraga atentia in modul asta, ori s-a intamplat ceva cu vre-un membru al familiei din cauza tensiunii si asta o face sa fie ingrijorata si stresata, ori are alte motive de suparare.Cu multa rabdare explicati-i ca daca respecta indicatiile doctorului si incearca sa fie calma, tensiunea este sub control.Eu as duce-o si la un psihiatru sa-i dea alt tratament de atacuri de panica , pentru ca ma tem ca nu este suficient xanaxul.Sau il ia de prea mult timp si nu mai raspunde la el.Apropo: ce tratament de tensiune ia exact (cu nume de medicamente , concentratii si doze daca ai putea sa-mi zici)?