concediu tati pt participare la Scoala mamei
Intrebarea mea este urmatoarea: stie cineva de vreo dispozitie legala conform careia, daca un tatic a fost la cursurile de scoala mamei si primeste o adeverinta in acest sens de la organizatori, sa poata avea niste zile in plus de stat acasa cu bebe si mami?
Se vehiculeaza ceva gen 5 zile si ar fi excelent, taticul lui bebe al meu chiar stie sa schimbe scutece etc si m-ar ajuta mult...
Multumesc.
Raspunsuri
Mirona spune:
si noi suntem interesati de asa ceva.
Am sa ma mai documentez ... din ce stiu pana la ora actuala este ca taticul face un astfel de curs, primeste o foie la mana pe baza careia, de la servici, primeste 2 saptamani (10 zile lucratoare) concediu imediat dupa nasterea bebelului.
Intr-adevar sunt super bine venite, tatal invata unele chestii si e de mare ajutor, plus ca in primele doua saptamani ... esti intr-o stare ... ca mama ... ca numai pe el il suporti langa tine ... sau mai bine zis ... el trebuie sa te suporte pe tine.![]()
Cand aflu ceva detalii revin.
Miro
14+am o nepotica talentata
Lya spune:
Ia trageti un ochi si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14066&whichpage=1
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">33 sapt cu Eric
&
www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> printesa Ruty
tatatushi spune:
Multumesc.
Oare daca adeverinta la care ne-a trimis Lya e eliberata de cei ce organizeaza cursurile de scoala mamei, nu de medicul de familie, e acelasi lucru?
Sau cu adeverinta de acolo sa mergem la medicul de familie?
Am mai reduce drumurile, daca s-ar putea, ca burtica e mare de tot acum ...![]()
Mami cu bebe de 36 sapt
Mercedes spune:
Este valabila adeverinta si de la medicul de familie daca medicul de familie este si medicul pediatru al copilului
tatatushi spune:
Ok.
Eu ma intrebam daca nu e suficienta adeverinta de la cei cu Scoala mamei (care, in cazul nostru, sunt o fundatie non-profit fara nici o legatura cu medicul nostru de familie si pediatrul piticului).
Mercedes spune:
Sunt convinsa ca e valabila, oricum vezi ca trebuie sa beneficieze de aceste zile tatal copilului in primele 6 saptamani de viata ale copilului
nastere usoara iti doresc!
Lya spune:
Am vorbit cu pediatra si spunea ca ea nu e platita sa tina curs de puericultura.Acum am alta pediatra,cu asta n-am reusit sa vorbesc,dar sunt curioasa daca sunt bune si cursurile de la scoala mamei........iar aceste cursuri unde se tin?????
Lya spune:
A luat cineva cele 10 zile ?Sunt tare curioasa!Vreau detalii in legatura cu scoala mamei,e sau nu valabila adeverinta de acolo????????Si daca da,unde se tine??????
martta spune:
Lya, in 2003, cand l-am nascut pe Vladut, sotul meu a beneficiat de cateva zile libere, in plus adaugate la cele prev de contractul colectiv de munca, intrucat a participat la un curs de puericultura. A fost vorba despre un curs organizat de Spitalul Filantropia, gratuit, pe parcursul unei luni, 4 sedinte. La final i s-a eliberat o diploma "de viitoare mama"
. Pe baza acesteia, insotita de Legea concediului paternal-Legea 210/1999 care contine dispozitii cu privire la acordarea acestor zile libere(era prima oara cand se solicita asa ceva la el la serv.), a beneficiat de acest drept.
mami de Vladut(13.06.2003) si
33s
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20060829/dt/7/k/8cb9/preg.png