Am hotarit sa incerc citeva din creatiile marilor nostri sefi, bucatari sau patisieri. Am sa pun aici retetele pe care le voi incerca, poate in acelasi timp cu mine vreti si voi sa gustati si sa comentam pe marginea lor.
Entremet au chocolat et au Grand Marnier
Auteur : Gilbert Battard
Pentru 4 persoane
150 g ciocolata
500 g smintina
100 g bezea
10 cl grand Marnier
Aici poza
http://www.tablesdecharme.com/Recettes/photo_recet/ME3805.jpg
Topiti ciocolata. Intr-un castron bateti smintina ca sa se faca frisca. Cind incepe sa se intareasca puneti ciocolata topita (si care a ajuns cam la aceeasi temperatura ca frisca) incet, incet, continuind sa bateti amestecul, pina ce compozitia sa fie tare.
In alt castron amestecati bezeaua facuta frimituri si alcoolul. Apoi amestecati cu ciocolata si frisca incet, cu miscari de jos in sus. Puneti compozitia intr-o tava de chec (sau unsa sau cu film alimentar) si bagati la frigider (congelator) timp de doua ore.
Inainte de o servi puneti deasupra cacao pudra.
Toulouse, la ville rose
Mama ce bine suna reteta asta .... Singura problema ar fii ... alcoolul ( daca il putem numi problema
) asta pt ca nu sunt eu prea priceputa in acest domeniu dar cred ca se poate inlocui cu ce are omu' pe la casa lui ?!? Adica stric rau de tot reteta daca o sa pun niste visinata ( bunaaa.. de la tata ) ?? sau niste Marsala - asta ca sa jucam in casa?
Chatonel mai scrie daca mai ai retete d'astea fitzoase ... ca sunt bune de tinut minte!!
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
cred ca merge si cu visinata... in orice caz, nu poa sa fie rau
Toulouse, la ville rose