Sunt delasatoare!!!!

Sunt delasatoare!!!! | Autor: Crinutz

Link direct la acest mesaj

Mai e cineva pe aici care se considera asa? Nu stiu ce se intampla cu mine - vreau sa fac anumite lucruri, ma entuziasmez repede si zic ca fac, ca dreg si la cateva zile gata! piere orice urma de implicare. Mai ales daca mai e cineva in preajma care ma face sa ma gandesc de 2 ori. Ideea e ca nu ma mai gandesc deloc la lucrul respectiv, il las balta, chiar daca e f important pt mine sau pt ceilalti. Ce sa mai vb sunt delasatoare si oricat as incerca nu reusesc sa ma schimb. Cred ca tine de zodie (leu) ca si sotul meu e la fel (tot leu si el). Si ma oftic de mor ca nu ma pot tine de un lucru pana la capat. Cand e cineva langa mine motivat parca fac si eu mai mult daca nu, nu.
Cum scap de acest defect? Ce sa fac sa fiu mai motivata?

Astept cu nerabdare idei de la voi si mai ales de la cele care va confruntati cu astfel de problema.
Multam frumos ca m-ati ascultat!

Crinutz codita de maimutz

"What a piece of work is a man! How noble in reason, how infinite in faculties, in form and moving, how express and admirable in action...the beauty of the world" (W. Shakespeare)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Draga mea, incerca sa ai mai multa incredere in tine.

Eu n-am fost si nu sint asa, dar iti vorbesc din prisma sotului meu, care p[e linga faptul ca era extrem de calm si incet in ceea ce facea, era si delasator.
Am tot incercat sa-l stimulez, sa-i explic avantajele pe care le are un om hotarit, ambitios si care-si urmeaza deciziile si vad ca in ultima vreme incearca si mai si reuseste pe "ici - colo" sa se schimbe.
Cred ca cea mai buna motivatie a fost puterea exemplului. Uita-te in jurul tau si observa exemplele pozitive, oamenii care sint asa cum ti-ai dorii tu sa fii, sau care au realizat lucruri pe care ti le doresti si tu.
Multa bafta si incredere!!!

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Si eu am acest punct slab, de exemplu, de o saptamana imi tot spun ca o sa fac curatenie generala la copil in camera, adica spalat geamuri, curatat covor, sortare hainute, sortare jucarii. In fiecare zi imi spuneam ca fac maine, si tot asa o lalaiam, pana azi, cand am zis ca asa nu se mai poate si TREBUIE!!. Vreau sa-ti spunca nu mi-a luat operatiunea decat o ora in cap, deci nu foarte mult, insa imi era groaza sa ma apuc. Acum mi se pare floare la ureche, nu mi-a luat mult timp si nici nu m-am obosit prea tare. Dar pana sa ma apuc, a trecut cam multa vreme...chestia asta o patesc si cu calcatul rufelor, si cand ma apuc imi dau seama ca nu-i chiar asa de nasoala operatiunea.
Ei, nu patesc chiar in fiecare zi din astea dar cand am proiecte majore de hamaleala tare le las pe ultimul moment... solutii nu am sa-ti dau, doar sa te consolez ca nu esti singura, important e sa-ti indeplinesti proiectul macar pe ultima suta de metri, sa nu-ti para rau ca nu l-ai facut sau te-ai aglomerat cu altele care au un dead-line apropiat.
Cand ti-e greu sa te apuci de ceva, incearca sa-ti amintesti cand ai facut ultima oara acel lucru si vizualizeaza efortul in sine, ai sa descoperi ca nu ti-a fost prea greu.

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

crinutz si eu sunt tot leu si asta cred ca e o trasatura generala eu sunt cea mai delasatoare,orice am de facut aman pana in ultimul moment si atunci sub presiunea timpului rezolv tot,egal daca e vorba de curatenie-mai ales!,invatat pentru un examen,facut mancare,..practic orice activitate in afara de mers la shopping si ce tine de puiul meu.De fapt si aici l-am lasat sa faca in pampers pana la 3 ani jumate,ca de ce sa ne stresam reciproc.Sunt monstruos de delasatoare si prima care recunoaste asta sunt eu si mi-e ciuda (dar sa nu indrazneasca consortul sa zica ceva ca ma ofensez rau de tot)si in fiecare dimineata spun ca mai intai imi fac treaba si apoi mma relaxez,dar uite ca iar stau de doua ore si 2 cafele la calculator si ...prea bate soarele fain pe balcon ca sa-mi arda de calcat rufe.Si le laaaas pana se face un munte de nu mai am loc -le dau gata in doua nopti si apoi jur ca o sa le calc regulat,imediat ce le spal,sau o zi/sapt dar...la faza asta raman.Asta fiind numai un exemplu.Cred ca tin mai mult de comoditate,dar inteleg ce vrei sa spui cu delasarea...cu entuziasmatul repede,planuri arzatoare si apoi lasatul pe tanjala.
Solutia pe care am gasit-o e sa trag de mine si sa fac ce mi-.am propus,chiar daca e mult mai ademenitor sa fac altceva mai placut,mai comod decat ce trebuie.Sa nu mai aman de azi pe maine si poimaine si sa actionez acum!astazi!pana la urma ..un exercitiu de vointa.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Si eu, ceva de groaza chiar in momentul asta, desi e 2am la mine si am altceva de terminat, eu bantui pe DC.. si nici leoaica nu sunt, asa ca nici macar scuza asta n-o am
am citit o chestie dragutza pe internet, scrisa de un prof universitar care suferea de problema asta si zicea ca se pacaleste pe el insusi (in sensul bun) si-si face o lista cu ce are de facut si pune in capul listei niste lucruri aparent importante dar in realitate nu chiar atat de importante. Pe cele mai importante le lasa mai la coada. Si, neavand fireste chef sa faca ce-i in capul listei, "pierde vremea" facand ce-i mai la coada listei, adica exact ce ar trebui sa faca. Am incercat sa pun si eu in practica, da' n-a prea mers decat asa o idee, ca-n rest sunt atat de delasatoare ca-s in stare sa ignor lista cu totul, cap-coada..
Offf am mai incercat sa ma conving pe mine insami ca mai mult rau imi fac, ca ma supun unui stres inutil facand mereu treburile in ultimul minut, ca la sfarsit mereu imi doresc sa mai fi avut putin timp ca as fi facut treaba mai buna etc. etc., da' asta a functionat si mai putin decat varianta cu lista
Alteori ma chinui sa ma indepartez - fizic - de sursele principale de delasare - ghici ghicitoarea mea care ar fi una din top - dar nu sunt suficient de ambitioasa sa reusesc sa-mi impun lucrul asta decat arareori.
Cam nasol..

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

a, si si eu, ca si mamica dulce, daca indrazneste pretenu' sa sugereze macar ceva, imediat ma infoi (cu atat mai mult cu cat ma simt cu musca pe caciula, rusinica sa-mi fie ).

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

si eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeu:(((((

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Si eu, dar am nevoie de vreun tratament???
Eu ma simt bine in dezordinea vietii mele. Mai conteaza ca este la propriu sau la figurat? Bine ca tot io ma "trag de maneca" cand este musai-si-musai...

Sanatosi sa fim, ca toate-s trecatoare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Ai dreptate blackgirl0 ca pana la urma uneori ma trag singura si de maneca si de urechi si ma urnesc. Dar nu mereu si nu intotdeauna atunci cand merita. Si totusi as vrea sa fiu un pic mai impulsiva si mai implicata in propria mea viata. Si stiti ce e interesant? Ca pt altii (straini) ma implic mai mult decat pt mine si familia mea.

Mamica dulce ai zice ca esti "eu". Da si eu tot pe ultima suta de metri fac tot. Si mereu zic ca data viitoare nu mai fac asa, ca o sa fac din timp, ca bla, bla dar nimik, ma trezesc ca iar am ajuns la final si eu n-am ce imi trebuie sau nu am timp sa repar ceva. De ex. cand trebuie sa merg la o nunta sau un eveniment si stiu cu multe luni inainte ma trezesc ca nu am cu ce sa ma imbrac. Intotdeauna, dar absolut mereu, inainte cu o zi de eveniment eu caut ceva disperata prin oras sa ma pot imbraca. Si evident ca nu gasesc nimik sa imi placa.

Deci, ce e de facut? M-as lasa asa in voia sortii dar parca tot ma delas si in proiecte importante cum ar fi de ex. facutul unui bb. Zic : lasa luna viitoare, la anu' ca o sa fiu mai matura si tot asa am ajuns la aproape 28 de ani. La fel cu scoala de soferi. Am banii sa o fac dar ma tot gandesc ca n-am timp, ca mie frica, etc.

Cam asta ar fi!

va pup

"What a piece of work is a man! How noble in reason, how infinite in faculties, in form and moving, how express and admirable in action...the beauty of the world" (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

quote:
Initial creeata de Crinutz

Mai e cineva pe aici care se considera asa? Nu stiu ce se intampla cu mine - vreau sa fac anumite lucruri, ma entuziasmez repede si zic ca fac, ca dreg si la cateva zile gata! piere orice urma de implicare. Mai ales daca mai e cineva in preajma care ma face sa ma gandesc de 2 ori. Ideea e ca nu ma mai gandesc deloc la lucrul respectiv, il las balta, chiar daca e f important pt mine sau pt ceilalti. Ce sa mai vb sunt delasatoare si oricat as incerca nu reusesc sa ma schimb. Cred ca tine de zodie (leu) ca si sotul meu e la fel (tot leu si el). Si ma oftic de mor ca nu ma pot tine de un lucru pana la capat. Cand e cineva langa mine motivat parca fac si eu mai mult daca nu, nu.
Cum scap de acest defect? Ce sa fac sa fiu mai motivata?

Astept cu nerabdare idei de la voi si mai ales de la cele care va confruntati cu astfel de problema.
Multam frumos ca m-ati ascultat!

subscriu....

Ce straniu lucru: vremea! Deodata pe perete
Te vezi aievea numai in stersele portrete
Te recunosti in ele, dar nu si-n fatza ta,
Caci trupul tau te uita, dar tu nu-l poti uita!

http://community.webshots.com/user/ana_maria222[/b] poze noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

mai stiti ce? eu sunt foarte delasatoare. am langa calc o carte din care mi-am promis sa invat 2 ore pe zi ( am un examen pe care ar trebui sa-l dau cand termin cartea)si ce credeti???? Nimic. In schimb pe DC stau fara probleme 4 ore si as mai sta.

Mergi la inceput