Fibrom uterin (13)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

oana, tumorless-ul am inceput sa-l iau de o saptamana, dar mi-a recomandat sa iau si digeston(se administreaza impreuna), sincera sa fiu as cam avea nevoie, pentru ca nu stau asa bine cu digestia.Banuiesc ca acesta trebuie luat pentru eliminarea toxinelor din organism.
ca regim, nu am voie carne de vita, zahar si faina alba, fara grasimi in exces, adica un regim sanatos din cate imi dau eu seama.
digeston-ul trebuie luat de 2 ori pe zi, dimineata si seara, iar tumorless-ul de 4 ori pe zi, dimineata si seara odata cu digestonul si la ora 12 si la ora 17 celelalte 2 linguri.

umblu beata toata ziua

mi-a mai zis ca dupa o luna si trei saptamani trebuie sa se vada rezultate, adica sa repet un examen ecografic si sa o sun din nou.

tu de cand il iei, mai stii ceva in plus fata de ceea ce stiu eu?

dau adresa mai jos si pentru cele care nu stiu de dr. haimovich, cine stie poate mai face bine si pe altcineva.

http://www.formula-as.ro/reviste_70966dictionarul-terapeutilor-naturisti---dr.-angela-hagar-haimovich-.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Noela, esti mai noua pe forum, dar eu am povestit mai de mult despre necroza, fiind singura pe acest forum care are un fibrom necrozat (de altfel, si singurul fibrom pe care-l am, subseros)
Necroza inseamna lipsa de vascularizatie a unei portiuni dintr-un fibrom, datorata unei imposibilitati a vaselor de sange de a alimenta respectiva zona.In anumite situatii, necroza poate fi si totala, ceea ce presupune oprirea totala a alimentarii cu sange a tumorii.Acesta ar fi cazul fericit, pt ca poate fi operat raoid laparoscopic si fara risc de hemoragie .Din momentul in care intervine o insuficienta alimentare cu sange a unei zone a fibromului (la mine sunt deja 3 zone centrale necrozate) la tine spui ca e "un colt" acele zone intra in necroza, un fel de auto-distrugere a tesutului ramas fara alimentare.Necroza in sine in general presupune autodistrugerea acelui tesut, un fel de atrofiere, moarte a tesutului.De obicei este insotita de durere, de intensitate diferita, in functie de cat de mare este zona necrozata (in cazul meu, la prima zona de necroza durerea a fost severa, ca o durere de masea si a durat mai multe saptamani, erau multe seri in care nu puteam adormi decat cu antiinflamatoare) si necroza a fost evidentiata la eco (atat la Iosup cat si Herghelegiu) ca o zona centrala de necroza .Au urmat mai multe luni fara dureri 5-6, si din nou alte luni cu dureri.Deja la a 2 a eco se evidentiau alte 2 zone noi de necroza, tot centrale, deci pe total 3.
MARYD, in cazul tau care aveai un fibrom necrozat, aveai dureri ?(la mine durerile apareau in fiecare zi a ciclului, niciodata la menstruatie, si in special in zilele 5-14)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

NOELA,MADAS,
-la intrebarea daca aveam dureri din cauza fibromului, raspunsul meu este da!Dar nu as putea preciza in ce perioada pentru ca nu am fost asa atenta si nici nu mi-am notat..., din pacate.Pot spune ca mai mult ma intepa decat ma durea...Aparea progresiv intepatura si tot progresiv disparea.Dar nu pot spune ca dura mult.

-am fost astazi la dr. si mi s-a facut un test de ovulatie care a iesit pozitiv si un test postcoital, care am inteles ca este nesperat de bun.Am sa va scriu ce apare in buletinul de analize medicale ( nu inteleg prea bine ce este scris, daca gresesc sa-mi spuneti!), o sa caut si eu sa vad ce inseamna ceea ce este scris, daca stiti ce inseamna spuneti-mi si mie!
Rezultatul:glera prezenta in endocol,clara( scor 1) in cantitate mare(scor 2)
flantal=5(scor 2)celularitate medie(scor 2)cristalizata in f.de feriga fz.III-IV(scor 2)
spermatozoizi prezenti in nr.de 40-50/cimp(....x 10)mobili 70%(scor 1)
test postcoital pozitiv(scor 1)

vinerea trecuta(v-am scris despre rez. ecografiei),inca mai erau doi foliculi in stanga si unul in dr.,astazi nu mai era nici un folicul,dar testul de ovulatie a iesit pozitiv!
oare ce inseamna toate astea?

MARYD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

NOELA, sa inteleg ca la rezultatele chiuretajelor biopsice ar fi trebuit sa iasa si altceva in afara de estrogen in exces.Dr mi-a zis de fiecare data sa stau linistita ca nu a iesit mare lucru.Dupa cum am scris, am facut histeroscopie si nu am nici un polip si nici fibrom intrauterin.Mi-au spus ca mucoasa este ingrosata datorita estrogenului.Sa inteleg ca imi propui un alt chiuretaj biopsic, ca histeroscopia pe care am facut-o pe 04.05 nu este concludenta? In functie de ce rezultat iese la chiuretajul biopsic dr. stie ce anume trebuie sa scoata la operatie?pentru ca am inteles ca mai sunt niste ganglioni pe acolo si alte cele?adica uterul si mai este ceva de scos in functie de rezultatul chiuretajului biopsic?
Mioritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

aaaaaaaaaaa, am uitat sa iti reamintesc ca numai am decat ovarul drept....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

Noela,mie dr. haimovich nu mi-a precizat sa nu mananc carne de vita. Mi-a spus sa mananc sanatos, cat mai multe fructe si salate de cruditati. Tumorless iau tot de ori pe zi.
Miorita, si eu am facut anul trecut chiuretaj biopsic si mi-a iesit hiperplazie de endometru fara atipii.Dr. mi-a spus ca este o consecinta a excesului de estrogen. Deci oricum pe buletinul de analiza nu scrie exces de estrogen.

Mergi la inceput

Noela,mie dr. haimovich nu mi-a precizat sa nu mananc carne de vita. Mi-a spus sa mananc sanatos, cat mai multe fructe si salate de cruditati. Tumorless iau tot de ori pe zi.
Miorita, si eu am facut anul trecut chiuretaj biopsic si mi-a iesit hiperplazie de endometru fara atipii.Dr. mi-a spus ca este o consecinta a excesului de estrogen. Deci oricum pe buletinul de analiza nu scrie exces de estrogen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

maryd,

din nefericire eu nu am trecut de faza "fibroamelor" si deci nici in documentatie nu am mai avansat. chiar nu inteleg o boaba din ce -ti scrie pe rezultat.deocamdata ma "specializez in fibroame si endometru ingrosat", dar sa speram ca e cu ochisori luna asta...hai da-ne o veste buna!!!!

unde ai facut ultima ecografie si monitorizarea, la ce medic?

miorita,

nu histeroscopia nu a fost concludenta , ci rezultatul biopsiei, nu ai facut analiza anatomopatologica la probele prelevate? sau nu ti-a preluat probe? chiar si asa, la chiuretajul bipsic( dupa cum ii spune si numele) scopul este sa vada de ce natura e ingrosarea(asemanatoare unei tumore),si in nici un caz rezultatul nu poate fi estogen in exces. estrogenul e doar cauza, dar trebuie sa-ti spuna ce tip de "tumora" dezvolta estrogenul asta. am scris mai sus de cate feluri e hiperplazia.(in cazul in care e hiperplazie)

hiperplazie=crestere excesiva a unui tesut datorita inmultirii rapide a celulelor

functie de felul hiperplaziei iti scoate sau nu uterul, daca e o hiperplazie simpla nu-l scoate, in rest depinde de medic, pe cei pe care i-am intatlnit eu, in proportie de 50%, mi-au recomandat sa-l scot, pentru ca poate degenera in cancer.in cazul hiperplaziei de endometru(adica ingrosarea mucoasei uterului) nu exista varianta sa scoata "numai ceva" si sa pastreze altceva...se scoate tot uterul atunci cand treaba e "nashpa" si in caz fericit se pastreaza ovarele care ne-au mai ramas, in cazul, tau dreptul...si asta daca operatia se face pana in 40 de ani.dupa 40 de ani se scoate tot. cel putin asa mi-a zis un medic ginecolog...ma gandesc ca macar teorie stie, ca daca m-a "pacalit" , te pacalesc si eu acum...si mi-a mai zis ca nu fibroamele reperezinta problema mea cea mai mare ci tocmai aceasta hiperplazie glandulo chistica, foarte suspecta pantru varsta mea...adevarul este ca nu mai stiu ce sa cred..ce e bine si ce nu...

oana,
sa inteleg ca si tu ai fost diagnosticata cu hiperplazie???????? de care???????????? si ce faci pentru ea??????????

eu nu am reusit sa vb. direct cu d-na doctor haimovich , mi-a raspuns o "fufa", scuzati va rog expresia si mi-a zis ce , cat si cum sa iau...cam atat. nu ti-a prescris si digeston?

va pup dulce pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Miotitza dar tu ai mai facut chiuretaje de-astea...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Noela,mie la chiuretajul biopsic mi-a iesit hiperplazie fara atipii si mi-a recomandat linestrenol. Aveam niste hemoragii cumplite si nu mai rezistam.Voiau sa ma programez la histerectomie. Apoi am facut embolizarea si cu hemoragiile s-a rezolvat, sa vedem pentru cat timp. Oricum hormoni nu vreau sa mai iau ca nu -mi fac bine deloc. Periodic iau diverse tincturi zmeur, coacaz negru, tuia si acum tumorless de la dr. Haimovich. Am reusit si am vorbit cu ea personal. Mi-a recomandat si digeston, am luat o perioada si nu prea isi facea efectul.Sufar de constipatie inca din adolescenta.

Mergi la inceput