Nunta in Cluj
Raspunsuri
irlandeza spune:
Am o prietena din Cluj.Are nunta in august 27.Incearca sa-si pregateasca toate prin telefon.Restul a ramas in spatele parintilor.
Noi 2 singurei
Alynutza spune:
Eu sunt din Cluj. Dar in afara de tine si de mine, nu cred sa mai fie mirese din Cluj anul asta.
Alynutza spune:
Pentru rochita am dat comanda si trebuie sa fie gata pe 1 iunie.
Firma de decoratiuni nu am angajat, pentru ca restaurantul unde facem noi este de 4 stele si nou, nu prea avem cum sa-l decoram (baloane nu merg de nici o culoare) asa ca am renuntat la idee. Insa am umblat pe la firme de decoratiuni, pot sa-ti spun care mi s-au parut mie mai seriosi.
Acum sa te intreb eu pe tine: tu ai cu ce te incalta la nunta? De programarea pentru civila stii ceva? Sau pur si simplu ne luam si ne ducem cu scaunelul de la ora 5 dimi in ziua respectiva (ca pe vremuri la cozi) ca sa fim siguri ca prindem ora dorita?
Edit: tu unde faci nunta (biserica/restaurant)?
tweety_mem spune:
Eu mi-am luat deja rochita.De la Sal Gabriela, colectia Rosemarie.Daca am cu ce ma incalta...hmmm..NU.Nu gasesc nimik in cluj.Caut sandale din saten crem care sa se lege pe glezne cu panglica.Eu oricum merg in Buc pt sesiune si licenta si imi cumpar de acolo, ca aici n-am sanse.La fel si verighetele.N-am gasit nimik care sa ne placa.
Noi facem nunta la Premier si el e nou restaurantul tot 4 stele dar il decoram cu flori si cev abaloane(eu zic ca merg daca nu sunt pre multe).In rest am ales perdeleute de lumini pt masa mirilor si flori, lumanari, pietricele pe mese..etc.
Ne cununam la Catedrala Ortodoxa, iar cununia civila o facem cu o zi inainte.Deci nu stiu ce sa-ti spun de cozi...dar cred ca ori te duci mai repede cu "ceva" si te programezi(in alte orase asa se face) ori te pui cu noaptea in cap.
Unde iti faci rochita?
Voi la ce rest/biserica faceti petrecerea/cununia?
Verighete v-ati gasit?
Alynutza spune:
Rochitza mi-o fac la Marriage Center (in p-ta M. Viteazu deasupra la Discovery). E foarte dragutza si amabila d-na de acolo, eu imi fac rochita la comanda cu modificarile de rigoare si nu mi-a cerut nimic in plus pentru comanda, in timp ce la toate celelalte saloane din Cluj cereau 10-20% in plus fata de pret pentru comenzi. Plus ca imi da accesoriile gratis (inchiriat), eu doar de jupon am nevoie ca voalul il am.
Cununia o facem la Sf. Treime (Bisericii Ortodoxe) iar petrecerea la Marco Polo (City Plaza). Noi o sa avem aranjamente florale si lumanari pe mese, fara huse de scaune ca nu-mi prea plac plus scaunele alea arata foarte bine. Initial am vrut si noi sa punem in spatele prezidiului o inimioara din tull cu flori si sa facem arcada cu tull/flori la intrare, dar in spatele prezidiului pe perete sunt niste frunzulitze (ornamentul restaurantului) si nu se pot lua jos, iar inimioara aia peste n-ar arata bine, asa ca am renuntat, apoi am renuntat si la arcada, ca mai greu sa gasim pe cineva sa ne faca doar arcada. Voi ce firma de decoratiuni ati angajat?
Verighete ne-am facut la bijuteria Blanka (asa cred ca se numeste) chiar in spate la Central, langa magazinul Kettler (pe straduta aia care da in intrarea din spate la Sora). Noi le-am vrut mai inguste (4mm) si nu foarte complicate si doar la ei am gasit ce am vrut. Dar si la Verona sau Venetia (vis-a-vis) de posta mare aduc pe comanda din catalog (modelele vanda vezi http://www.bijuterii-vanda.ro/catalog/catalog.html).
Eu te-am intrebat de locatii ca eu le am trecut in listutza de miresici a Kreliei, dar tu ai spus doar Cluj, nu ai specificat biserica si localul. Poti sa i le spui si s-o rogi sa te treaca pe lista.
Cu civila am inteles ca la primaria din Cluj nu se poarta acel "ceva". Asta e, ramane varianta cu scaunelul
Hai ca m-am intins la povesti. Daca mai ai intrebari, astept.
tweety_mem spune:
Am vazut verighetele de la Vanda, dar am vazut ceva mai frumos la kirio si Atcom-bucuresti.Noi le vrem mai late si din platina cu diamante.Sau aur alb adca nu imi plac modelel la platina.
In legatura cu rest- cat e meniul la voi? Si ce include.
La mine e 1 mil fara bauturi,tort.
Prima data ma vrut sa merg cu euroimariage pt decoratiuni, dar la targ am gasit o firma (Duo fantasio) cu care am stabilit niste preturi care ma avantajeaza mai bine.Si plus ca se implica mai mult(sunt 2 fete sufletiste si saritoare). Toate decoratiunile ma costa 12 mil.In astea intra:perdele de lumini, huse, flori, baloane, artificii podea si tort si inca cateva...
cat te-a costta rochita? si a iesit asa cum vroiai? Eu m-am cam ferit de "rochie facuta la comnada" ca mi-era frica sa nu iasa naspa.
Ai poze cu ea?
te pup, clujeanco.
Alynutza spune:
Noi inca nu am facut meniul. Am vazut doar meniuri de nunta facute acolo, se invart tot pe la 1 mil. De continut, o sa fie aperitive (inca nu stiu exact ce), un fel cu peste, felul principal (friptura de pui/vita) si dupa tort cred ca frigarui.
Ai dreptate ca e bun pretul la decoratiuni. Eu cand am cautat agentii n-am dat de ei, am fost doar la Euromariage, Infinity si nu mai stiu care. Si pe cand a fost targul renuntasem la ideea decoratiunilor.
Rochita ma costa 11 mil jumate (era 12 jumate, dar am primit 1 mil reducere pt ca am comandat-o la targ). Cat despre comandat, n-am avut ce face, eu voiam rochita sa aiba ceva bleu si n-am gasit nimic cu bleu sa-mi placa. Si tot la acelasi salon am vazut niste aplicatii bleu pe o rochita si-mi pune din alea si pe rochita mea. Eu sper sa iasa bine si sa nu am surprize. Ca nu e gata inca, va fi gata doar in 1 iunie.
Daca ati vazut verighete sa va placa mai mult la Bucuresti si ai si drum incolo, foarte bine, comandati-le care va plac voua. Si eu am tot auzit ca la Bucuresti gasesti aia si aialalta (si cu rochita am avut probleme, foarte greu am gasit una sa-mi placa) si ma sfatuia lumea sa merg la Bucuresti, dar pana la urma am gasit aici ce voiam. Dar daca tu nu faci drumul special pentru asta e ok.
Buchetul de mireasa de unde il comanzi? Ai idee de unde comanda nasii vostri lumanarile de cununie? Ca ai nostri vin tocmai din Timisoara si trebuie sa comandam noi si pana acum n-am gasit decat 2 oferte, una cu flori artificiale (care pica din start ca nu-mi plac) si alta care mi s-a parut destul de scumpa (cum le cautam noi si ei platesc nu vreau sa spuna ca am comandat cele mai scumpe lumanari pe care le-am gasit).
Altceva nu-mi vine acum in minte, dar keep in touch.
Te .
tweety_mem spune:
Buchetul mi-l face firma si e super acceptabil ca pret.Eu vreau trandafiri bleu cu crem cam 15 si ma costa 800.000 buchetul.Iar pt nasa 500.000 lei.
si noi avem nasi din alta localitate si lumani ieftine am gasit la Promesis, la 60 mii bucata.le poti duce la o florarie sa le orneze cum vreai.Nu cred ca costa mult.
Alynutza spune:
Wow, 800.000 buchet din 15 trandafiri bleu si crem? Chiar ca e super ieftin. Oare fac si numai buchete/aranjamente florale?
S-ar putea sa merg si eu pe varianta cumparat lumari dintr-o parte/ornat la florarie, dar la Promesis nu ma duc, ca am ramas cu sechele de cand am fost sa-mi caut rochie de mireasa... Abia am scapat din gherutzele tipelor de acolo si cu o durere de spate groaznica de cat de tare m-au strans in corset. Mai este un magazin pe Babes (stradutza de unde se iese de la cinema Victoria) unde sunt numai lumanari, am vazut si acolo ceva.
Rochitza ta cat a fost?
Sa stii ca ma bucur ca ai aparut prin zona, era destul de nasol sa nu am cu cine schimba impresii si sa fie din acelasi oras, ca na, unele chestii degeaba intrebi pe cineva care nu e din Cluj.