N-am curaj sa conduc......(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Aissa, ia-o usurel, ca va merge pana la urma. E normal dupa atatia ani, sa ai temeri si sa nu mearga totul ca la carte.
Ai avantajul sa ai o masina noua, dar si stresul mai mare ca e noua.
Bafta multa!

Din cate stiu eu, nu ai voie sa pui lamai in geam, daca ai mai mult de 1 an de cand ai permisul. Nu conteaza daca in timpul asta ai condus sau nu. Lamaia reprezinta o obligatie fata de ceilalti participanti la trafic, fata de tine ca incepator.

Cristina, cum naiba a intrat ala in tine??? Si de ce nu a vrut sa mearga la Politie? Te-a sifonat rau?

anca...SIGUR intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

mi-e frica ca astia de la politie au zis ca-i ridica carnetul, incaseaza o amenda si primeste si o hartie acasa cu numele si adresa mea

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

azi am plekat cu masina in localitatea vecina la vreo 5 km din 10 in 10 metri pescuiam stergatoarele care nu vroiau si pace sa stea la locul lor.
intr-un final le-am legat cu leocoplast!mama lor de stergatoare.
si apoi cand am dat cu spatele am ratat un ditai copacul!
multumesc lu dumnezeu!
trebuie sa fiu mai atenta si mai calma.

jo si alexandra

"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

quote:
Originally posted by CristinaT

mi-e frica ca astia de la politie au zis ca-i ridica carnetul, incaseaza o amenda si primeste si o hartie acasa cu numele si adresa mea

De ce ti-e frica? Ca ii iau carnetul sau ca ii trimit adresa ta? Este normal pana nu se clarifica la politie sa te tina cu masina asa. Cine stie ce nascoceste omul... Oricum daca e vina lui nu prea are ce sa nascoceasca.
Eu am avut un accident tare urat din care am scapat intreagi, si eu si copilul si sotul, masina nu! Nemernicul vinovat(a intors fara sa se asigure iar noi eram in spatele lui!!)nu a patit nimic si cel mai tare este ca a scris o gramada de prostii in declaratie iar la fata locului yicea ca am intrat in el ca avem Mercedes! Nu era nici un fel de Mercedes !!!!!

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina0 spune:

ba da, iti raspund eu. conform legislatiei ( si a ceea ce mai prind de la sot ) cum este obligatoriu sa il tii pana la un an, asa este obligatoriu sa nu il mai tii dupa un an ( hai sa zicem ca o luna peste spui ca nu ti-ai dat seama sa il dai jos ). cica se pedepseste cu amenda.

asa ca nu cred ca te ajuta f mult ca oricum masculii injura femeile la volan indiferent de mamaliga in geam sau nu. eu nu l-am purtat niciodata, dar nici nu mai conduc de 2 ani de cand era sa mor intr-un accident de masina ( si nu conduceam eu !).

va invidiez si va felicit pentru ca v-ati invis fobiile legate de sofat. sper ca in viata asta sa imi treaca frica si sa incep sa conduc din nou.

viteza maxima si drum fara probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

quote:
Originally posted by adina0

ba da, iti raspund eu. conform legislatiei ( si a ceea ce mai prind de la sot ) cum este obligatoriu sa il tii pana la un an, asa este obligatoriu sa nu il mai tii dupa un an ( hai sa zicem ca o luna peste spui ca nu ti-ai dat seama sa il dai jos ). cica se pedepseste cu amenda.

asa ca nu cred ca te ajuta f mult ca oricum masculii injura femeile la volan indiferent de mamaliga in geam sau nu. eu nu l-am purtat niciodata, dar nici nu mai conduc de 2 ani de cand era sa mor intr-un accident de masina ( si nu conduceam eu !).

va invidiez si va felicit pentru ca v-ati invis fobiile legate de sofat. sper ca in viata asta sa imi treaca frica si sa incep sa conduc din nou.

viteza maxima si drum fara probleme

Eu am avut doua accidente in care era sa mor, am mai scris lucrul acesta la topic. Dupa ce am luat carnetul mi-a fost chiar mai bine pentru ca stiu ca situatia este, in masura posibilului, sub controlul meu. In schimb daca conduce sotul meu mor de frica la orice frana mai indrazneata!!!!

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Am venit si eu in clubul vostru.Si mie mi-e atre frica sa conduc, desi inainte sa iau carnetul si sa fac scoala de soferi ma visam in fiecare zi conducand . Acu mi-e teama ca pot lovi alte masini si ca nu stiu sa apreciez cat de lunga si de lata ii masina!!!!....Si ma mai retine si faptul ca inca nu am masina mea.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cris1313_2000/album?.dir=/22a6re2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cris1313_2000/album?.dir=/9dfbre2

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ancamironiuc

quote:
Originally posted by CristinaT

De ce ti-e frica? Ca ii iau carnetul sau ca ii trimit adresa ta? Este normal pana nu se clarifica la politie sa te tina cu masina asa. Cine stie ce nascoceste omul... Oricum daca e vina lui nu prea are ce sa nascoceasca.
Eu am avut un accident tare urat din care am scapat intreagi, si eu si copilul si sotul, masina nu! Nemernicul vinovat(a intors fara sa se asigure iar noi eram in spatele lui!!)nu a patit nimic si cel mai tare este ca a scris o gramada de prostii in declaratie iar la fata locului yicea ca am intrat in el ca avem Mercedes! Nu era nici un fel de Mercedes !!!!!

ANCA si EMA EMANUEL

mi-e frica ca dacca ii ridica carnetul, el ce-o sa mai faca o luna, ce-o sa lucreze, sper sa nu-i vina in gand sa ma astepte la masina. ce idei am ...
Ieri a trebuit sa fac un drum nou, pana la viitoare scoala a Oanei si de acolo acasa. M-am descurcat, desi am forta un pic si am intrat pe galben ca sa nma dumiresc in intersectie. Dupa mai multe poticneli mi-am dat sema ce ar fi trebuit sa fac. Data viitoare sper ma descurc mai bine.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by jone

azi am plekat cu masina in localitatea vecina la vreo 5 km din 10 in 10 metri pescuiam stergatoarele care nu vroiau si pace sa stea la locul lor.
intr-un final le-am legat cu leocoplast!mama lor de stergatoare.
si apoi cand am dat cu spatele am ratat un ditai copacul!
multumesc lu dumnezeu!
trebuie sa fiu mai atenta si mai calma.

jo si alexandra

"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

cum cu leocoplast???

Mergi la inceput

Doi din trei asigurati CASCO au avut accident

Asigurarile auto sint folosite in 60% dintre contracte, procent comparabil cu cel din Rusia.

Doi din trei clienti care au incheiat polite CASCO la Allianz Tiriac au fost despagubiti anul trecut, a declarat ieri Cristian Constantinescu, directorul general al asiguratorului. Frecventa daunelor la nivelul pietei a fost de circa 7%, in timp ce pe segmentul asigurarilor auto a trecut de 60%. „Doi din trei asigurati CASCO au folosit polita. Este o cifra comparabila cu ce se intimpla in Rusia. Pentru UE, aceasta frecventa a daunelor este de neimaginat“, a comentat Constantinescu, la o conferinta pe teme de asigurari organizata de „Ziarul Financiar“.

Valoarea medie a daunelor a crescut cu nu mai putin de 52% fata de 2002. In prezent, suma medie de despagubire pe CASCO a depasit 800 de euro, in timp ce la RCA a ajuns la 500 de euro.

„Cazanele“ ne pot face vama usoara

Conform informarilor oficiale ale Ministerului Administratiei si Internelor, numarul autovehiculelor inmatriculate se ridica la circa 3,7 milioane. Prin compararea acestui indicator cu datele raportate la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de catre societatile de asigurare, rezulta un grad de cuprindere in asigurarea RCA de circa 85%. Rezultatele controalelor efectuate in trafic de catre Politia Rutiera, la nivel national, indica faptul ca numai 1% din numarul autovehiculelor verificate au fost gasite fara asigurare RCA.

Un alt indicator care se situeaza tot la 1% este rata autovehiculelor depistate ca fiind neasigurate si implicate in accidente de circulatie. Explicatia data de CSA ar fi ca exista un numar insemnat de autovehicule inmatriculate care nu ies in trafic.

Dupa 15 mai, politia va incepe sa transmita instiintari proprietarilor de autovehicule care figureaza in evidente ca neavind la 1 aprilie o polita de asigurare obligatorie RCA valabila sau inspectia tehnica periodica efectuata. Scopul acestei actiuni este perfectionarea unei evidente a asiguratilor. Ea va folosi autoritatilor pentru a arata oficialilor UE gradul de asigurare a pietei auto romanesti, in vederea eliminarii obligatiei de a arata polita de asigurare la vama. Pragul la care s-ar accepta trecerea fara controlul asigurarii in vama este de 90% din totalul vehiculelor inmatriculate. Nicolae Crisan, presedintele CSA, s-a declarat increzator ca, o data cu stabilirea mai clara a numarului de vehicule inmatriculate, dar care nu ies in trafic, se va atinge acest prag.

Dupa aderare

Potrivit sefului CSA, dupa aderare, RCA va avea acoperire pe intregul teritoriu UE si in Elvetia, precum si in statele care leaga direct doua tari membre. Limitele de raspundere cresc pina la 100.000 de euro pentru daune materiale si 350.000 de euro/persoana pentru vatamari corporale. Pe de alta parte, se va mentine conditia notificarii asiguratorului de catre client despre intentia de intrerupere a contractului, cu 30 de zile inainte de expirarea lui.

sursa:
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5225&art=12581&cHash=75835c1141

Mergi la inceput