N-am curaj sa conduc......(2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

quote:
Originally posted by jone

<<<<INTREBARE: cand franati apasati si pe ambreaj sau numai pe frana???? Sa nu muriti de ras dar eu apas si pe ambreaj, asa mi-a zis primul instructor. Sotul meu mi-a spus sa apas direct pe frana si sa scot din viteza daca franez ca sa o opresc...daca nu trec intr-o viteza inferioara...?????????????>>>>>>>>

si eu apas la fel ca am observat ca la intersectie cand apas frana singura se opreste motorul.
ciupesc frana doar cand vreau sa incetinesc putin.

Eu am luat carnetul de conducere sambata trecuta si din ceea ce am invatat (in multe chestii ma contrazic cu sotul) pentru a opri masina depinde in ce viteza esti si cat de repede vrei sa opresti. Daca esti intr-a doua trebuie mai intai sa apesi ambreajul pana la fund si dupa aceea incet sa apesi frana. Daca esti intr-a treia dupa spusele unui instructor trebuie sa apesi in contemporan ambreiajul si frana, si ambreiajul sa continui sa-l duci pana la fund. Zic "dupa spusele unui instructor" pentru ca facand acest lucru cu un instructor, acesta din urma imi zice ca nu e posibil sa opresc masina in viteza a treia sau a patra si ca neaparat trebuie sa aduc masina in viteza a doua si sa procedez ca mai sus. Bineinteles daca nu e pericol imediat de accident (in acel caz apesi frana si gata)
Nu e corect sa scoti din viteza ca sa franezi pentru ca, in acel caz nu mai ai "frana din motor" ca sa zic asa. Rotile nu mai sunt colegate la motor si pune cazul ca urmeaza o vale, masina se duce fara sa o poti controla. (folosesti doar frana dar in scurt timp nu o sa mai fie destul de eficienta).
Daca vrei sa opresti masina in cel mai scurt spatiu posibil nu trebuie sa apesi frana brusc pentru ca masina incepe sa patineze si obtii efectul contrar.
Sper ca m-am facut un pic inteleasa. Oricum de samabata am condus o singura data si la teorie sunt destul de buna, in practica....mai ramane de vazut.
Nu stiu daca am mai scris la subiectul asta ca cel mai frecvent cosmar pe care il aveam de ani de zile era sa ma gasesc la volan, si sa nu stiu cum sa opresc masina. Imi era o frica ingrozitoare. De cand am inceput scoala de soferi acest cosmar nu s-a mai verificat si sper sa nu mai revina in veci. Hai, curaj si atentie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paky spune:

Sunt un membru nou, dar la capitolul asta sunt tare.
am dat de carnet in martie 2005 si am avut noroc, l-am luat din prima. Intr-o duminica aveam examen si l-am rugat pe tatal meu sa ma duca la facultate. Bun. A venit duminica, ora 8, suna la usa, tata. Eu mi-am luat mapa si fuga dupa el, ajunsi la masina imi da cheile si-mi zice MULT SUCCES! am ramas ca la dentist, mai ca-mi venea sa plang, dar a trebuit sa plec pt ca alt mijloc de transport nu aveam. A fost pt prima data cand eram sg. in masina, aveam inima cat un purice dar am reusit si de atunci nu mai scapa de mine, nici el ,nici sotul meu. E super misto sa fii singura in masina la volan normal. Succes si drum bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Noul Cod rutier a intrat in coma, inainte sa intre in vigoare 25 mai 2006

Temutul nou Cod rutier cu pretentii europene, care ar fi trebuit sa intre in vigoare din 21 septembrie, e in aer, din cauza unei gafe incredibile a ministerului lui Vasile Blaga. MAI a uitat pur si simplu sa republice in Monitorul Oficial textul noului Cod in termenul prevazut de lege, astfel ca noile reglementari nu mai pot fi aplicate!
"Cosmetizarea" vechiului Cod, care data de 35 de ani in Romania, s-a incheiat in 20 martie. De la acea data, MAI avea obligatia ca in 45 de zile (nu mai tarziu de 5 mai) sa republice Codul rutier, pentru ca acesta sa poata intra in vigoare incepand cu 21 septembrie. Directia Juridica si de Contencios-Administrativ a Internelor, in sarcina caruia se gaseste aceasta obligatie, a uitat insa! Surse din MAI ne-au marturisit ca oficialii Inspectoratului General al Politiei l-au si avertizat, printr-o adresa, pe ministrul Vasile Blaga despre riscul nepublicarii noii legi, dar in zadar.

Contactata telefonic, sefa Directiei Juridice, Cristina Dobritoiu, ne-a raspuns iritata: "Intrebati la Biroul de presa si va raspundem in termenul legal!".
In mod normal, vechiul Cod se va aplica si dupa 21 septembrie, fiind nevoie ca noua Lege privind siguranta pe drumurile publice sa reia procedurile in vederea intrarii in vigoare.
Principalele modificari ale Codului rutier se refereau la punctele amenda si la culpa pietonilor accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise. In plus, cei care organizeaza sau participa la curse ilegale pe drumurile publice, dar si cei care monteaza stalpi pentru a-si asigura un loc de parcare ar fi urmat sa raspunda penal!

sursa:
http://www.newz.ro/stiri/noul-cod-rutier-a-intrat-in-coma-inainte-sa-intre-in-vigoare_n13186.html

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Mica mica, si eu patesc ca si Bugy, incep sa tremur....ce naiba chiar nu sunt in stare????

Pe 21 iulie am programare la trafic sa-mi schimb permisul romanesc cu ala spaniol...oare are rost, sau o sa mi-l tin si pe asta degeaba in buzunar........

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Cine vrea il invit sa deschida un nou capitol.

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

Hai draguta, curaj...de ce ti-e teama, nu se intampla nimik, daca-l deschizi tu!
Si mie mi-e teama ca-mi poate sarii un om in fata, mai ales cand mergi pe prima banda, am ajuns la concluzia ca e mai periculos decat pe banda 2, pentru ca sunt o multime care ies val-vartej de pe strazile laterale...dar incerc sa fiu cu ochii in patru.
Zilele trecute mi-a iesit unul im fata cu masina, stiu ca am franta brusc si claxonat...ce a fost la gura mea de parca eram...
Stiti cum e cu caramida...poate cadea sau ba, acuma ....?
Ia incearca tu a conduci putin sambata sau duminica...fara sot..si sa ne spui cum te simti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

mihaela - dar ai incercat sa conduci putin la miez de noapte?pana la colt si inapoi?sau macar 2 strazi mai departe de unde stai tu?
(te incurajez nu ca ash fi eu mai breaza)

jo si alexandra

"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Si cum mergi la job? Ai incercat sa conduci vreun pic? Ai carnet? Eu l-am luat cu foarte multi ani in urma si apoi n-am condus deloc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Pai... eu lucrez acasa! Adica sint managerul complexului de apartamente in care locuim. Iti dai seama ca nu am avut de ce sa-mi iau carnet...

Inainte am lucrat f. putin, e drept (cam 2 luni numai), la aprox. 30 mile de casa! Ma ducea si ma aducea sotul meu. Faceam cam 120 mile/zi!!! Dadeam cam 250-280$/luna pe benzina!!! Apoi am gasit jobul asta, ca eu nu mai puteam merge nicaieri, mi-a fost tare rau in timpul sarcinii...

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Home, wherever you are...

Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Hop si eu soferita tematoare in perioada de tranzitie spre soferita increzatoare

Aissa, si pe mine ma speriau trecerile de pe o banda pe alta, acu's ceva mai bine da' mai am mult pana la perfectiune Fa-ti un algoritm pe care sa-l urmezi de fiecare data cand vrei sa schimbi banda, intai semnalizezi ca sa aiba timp ceilalti sa vada ca vrei sa te muti, apoi te uiti in oglinzi, daca nu se vede nimeni atunci intorci tu capul repejor sa vezi daca nu e nimeni in unghiul mort, si apoi te bagi, fara sa incetinesti, ba chiar accelerand (in afara de cazul in care e blocata banda in fata). Mie partea cu intorsul capului mi s-a parut cea mai grea, ca de intors il intorceam dar mi se parea ca nu stiu exact unde sa ma uit si ce tre' sa vad, ca io parca ma uitam in ceata ce-am facut eu ca sa-mi fac mana la treaba asta: la volan fiind, eventual in trafic sau la stop sau ma rog cand mergeam incet si nu eram stresata, ma uitam sa vad ce se intampla in spate pe banda din dreapta si din stanga, sa-mi dau seama care e unghiul mort, cat de in spate tre' sa ma uit cand intorc capul , chestii de-astea. Eu zic ca m-a ajutat sa ma simt un pic mai sigura pe mine si sa stiu si eu dupa ce ma uit

Bafta si pupici soferitelor!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Simina sint o zapacita, uitasem ca asta lucrezi. Doar te-am si intrebat despre job. E bine asa. Dar poate prinzi curaj sa si conduci.
Eu vorbesc!
Lai, mie tot cind schimb banda mi-e teama. Intorc capul si nu mai stiu daca am vazut ceva, daca m-am uitat unde trebuie... Pentru mine asta e cel mai greu.
Daca sint alte masini in preajma mea merg pina scap de ele si fac u-turn sau ma intorc intr-un fel din drum. Jenant.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput