N-am curaj sa conduc......(2)
Raspunsuri - Pagina 12
Mica-mica spune:
si eu apas pe ambele, asa m-a invatat instructorul...sotul meu a incercat sa-mi demonstreze ca frana merge si fara ambreiaj , dar eu...daca asa am invata, mi-e teama ca nu se opreste masina
iliuta spune:
Si eu apas pe ambele, si sotul meu ma cearta.......dar asa am invatat la scoala si nu pot sa ma desprin de obiceiul asta
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
Oana spune:
Pai daca vreti sa schimbati viteza atunci normal ca trebuie apasat si ambreiajul. Depinde ce intentionezi sa faci.
Oana si Paul (3 iulie 2002)
Ticker_Paul
ancamironiuc spune:
Oana tin sa iti spun, fara gluma, ca m-ai lamurit in trei cuvinte, lucru pe care nu a reusit sotul meu sa il faca intr-o ora de palavrageala!!!!!
Dupamiaza experimentey. Mie imi era frica nu ca nu se opresti ci ca se opreste de tot! Am mai incercat eu o data, in afara localitatii,pe un drum pustiu si a sarit sotul din dotare din scaun... de frica( Am apasat incet, doar pe frana insa era prea buna). Urla de mama focului "Ce s-a intamplat???" si pe strada nu era nimic, doar eu care testam....
ANCA si EMA EMANUEL
aissa spune:
Anca sa stii ca instructorul cu care am facut scoala nu m-a invatat asa ceva, dar am incercat eu sa franez fara ambreiaj (in timpul scolii), am luat deci piciorul de pe acceleratie si am franat si mi s-a oprit motorul. Asa ca franez cu ambreiajul apasat.
Acum am venit de la ore, inca traiesc si sunt mai batzoasa. Instructorul de acum e un tip ca lumea, nu tipa (l-am auzit cand se prezenta tipei ce a luat-o dupa mine, incepatoare total) si m-a bagat direct in trafic, in intersectii, am mers si cu 50, fara sa ma intrebe nimic. Ce am observat singura ca gresesc (sau, ma rog, nu fac bine): ciupesc prea tare frana desi el saracul statea cu gura pe mine "usor, usor" tot il dadeam cu capul de parbriz , bruschez schimbatorul de viteze (asta cred ca e reminescenta de la Betty ca la aia munceam ca naiba sa bag in viteza si acum trag si de asta la fel) si ceea ce mi-a tot spus ca pesemne uitam, stau cam incordata. In rest nu a intervenit aproape deloc, nu am gasit pedalele apasate (cu ala de faceam scoala uneori cand cautam ambreiajul el era deja apasat de instructor) si la volan mi-a intervenit doar cu cate un deget, pentru o mai buna asezare in banda sau...ocolirea vreunui obstacol. Nu am incercat inca parcari, doar am oprit asa, la bordura, dar in locuri unde era spatiu suficient. De vreo doua ori s-a dat galben la semafor cand eu sincer as fi trecut, adica am franat in brusc, la un moment dat am stat chiar pe trecerea de pietoni...noroc ca nu era nimeni in spate. Momentele cand m-am simtit super au fost unele in care el a vorbit la telefon si mi-a lasat impresia ca eram singura in masina si cand a luat dupa mine o incepatoare care era chiar la zero (asa ca m-am umflat eu in pene ). Joi mai merg cu el si abia astept.
L-am intrebat apropo de discutia noastra daca e ilegal sa port semnele de incepator si a zis ca nu. I-am zis ce spunea cineva (scuze ca nu am retinut cine) ca acel semn creaza obligatii celorlalti si el a zis ca nu e nimic, pot sa imi pun linistita, ma mai ocolesc si aia...asa ca poate imi pun semne, sa vedem.
Cristina si Ale (30.09.2004)
aissa spune:
Nu Riana, il sunasem in ziua aia si a zis ca e foarte ocupat, ca ma serveste dar mai la sfarsitul lunii. Convenisem cu el ca mai caut si revin cu un telefon daca nu gasesc pe cineva mai repede si am gasit un coleg de-al sotului meu care e si instructor auto in timpul liber.
Cristina si Ale (30.09.2004)
CORNELIAP33 spune:
Vin si eu in clubul vostru.
Mie imi place teribil sa sofez desi cu vreo trei ani in urma as fi jurat ca nu voi sofa niciodata. Mi se parea atat de greu, de riscant, de periculos...
Am dat examen de trei ori si am picat. Luam sala cu brio, dar cand ma urcam la volan cu politistul langa mine imi tremurau nu numai picioarele, dar si mainile, si vocea si eu cu totul....
Prin urmare, la finele primului examen de traseu, politistul (un tip acru si nesuferit) mi-a dat dosarul si mi-a zis."Atat timp cat nu va puteti stapani emotiile nu veti putea stapani masina.. Mai exersati!"
La al doilea examen eram super terminata, luasem si doua distonocalme sa ma "calmez" si eram atat de calma de-ar fi trebui sa-mi vad de treaba. M-am urcat in masina, mi-am prins centura, mi-am aranjat oglinzile si am tras frana de mana( pe care cel dinaintea mea nu o trasese!!!) si am plecat cu ea trasa vreo 200 m pana cand m-a oprit pe dreapta si basta.
La al treilea nici nu stiu ce-am mai facut de l-am picat.
A patra oara am luat nici eu nu stiu cum. Dupa ce am oprit si mi-a zis ca am luat, nu ma puteam da jos din masina pentru ca nu ma tineau picioarele; eram foarte caraghioasa!!!
Dupa cateva zile plec cu sotul la cumparaturi iar eu eram soferul. Am mers cam doua statii de autobuz, drum drept... Eram uda fleaasca -puteam sa-mi storc pantalonii si tricoul, atat erau de uzi si era aprilie doar.
Atunci am stabilit ca sambata si duminica sa conduc numai eu, luna august am condus chiar si dimineata cand mergeam la serviciu (luna de concedii -Bucurestiul mai liber. Cam dupa un an, am plecat singura pentru prima data) si ...am supravietuit! Acum conduc cu mare placere, pacat ca nu avem decat o masina si o foloseste cu precadere el. Eu nu prea am unde sa parchez in centru. Cand sunt singura sau doar cu Rares(care ma zapaceste cu vorbaraia si intrebarile lui) inca mai am emotii, dar ma descurc destul de bine -mai greu cu parcarile cu spatele.
Deci parerea mea -Perseverati! Emotiile si tremuratul picioarelor vor trece... cu timpul!
Va pup,
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
riana spune:
Aissa, important e ca ti-ai gasit instructor.
Spre sa-ti gasesti si curajul si sa fie ok
Lucru ce mi-l doresc si mie
Oana spune:
Anca, ma bucur ca m-ai inteles atat de repede.
Aissa, daca ti s-a oprit motorul inseamna ca ai apasat prea brusc frana, ea doar se “ciupeste”.
Fetelor, eu conduc zilnic, nu mai am probleme, dar vazand acest subiect mi-am amintit cate nedumeriri aveam si eu cand eram la inceput si pana la urma vreau sa va spun ca nu m-am lamurit decat cand am avut masina mea proprie (sotul o are pe a lui separat) si am simtit masina din ce in ce mai bine. Degeaba tot facea spume la gura sotul ca tot singura trebuia sa imi dau seama unde gresesc.
Succes la soferit !
Oana si Paul (3 iulie 2002)
Ticker_Paul