Cat e de afectat puiul meu

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

imi dadusi o idee: daca nu reusesti cu aparatul tau, poti face chestia cu un dictafon, il pui pe undeva pe copil si asa auzi seara 2-3 ore din ce a trait copilul la nounou.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Off topic: deci pana la urma cat e concediul in Franta? 2 luni, sau 2-3 saptamani, in functie de vechime?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Chatonel...nu tine pe prunc mey... ba-l schimbi jumatatea de jos ca a facut ceva in Pampers, ba cea de sus ca saliveaza, s-a murdarit:):)

eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)

ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Off topic: deci pana la urma cat e concediul in Franta? 2 luni, sau 2-3 saptamani, in functie de vechime?

Concediile de maternitate sunt de :
- 6 saptamini inainte si 10 saptamini dupa pentru primii 2 copii
- 8 saptamini inainte si 18 dupa pentru urmatorii
- pentru gemeni se mai aduaga ceva inainte si dupa
Pe timpul acestui concediu salariul e integral platit si se continua cotizatul pentru pensie.
(nu stiu cum se procedeaza cu mamele care nu au de lucru : samaj sau inactivitate).

Incepind cu al doilea copil mamele pot ramine acasa pina copilul are 3 ani, dar alocatia e destul de mica (500 euro pe luna) si trebuie sa aiba 2 ani lucrati ianinte.

Mik.

Mergi la inceput

Mi se pare foarte bine. As fi vrut sa am si eu asa ceva.

Dar ma intrebam si despre concediul "normal", nu de cel de maternitate. Asta e 2 luni, sau 2-3 saptamani pe an?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Concediul de odihna e de 35 de zile lucratoare pe an.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Concediu normal e cam 25 zile pe an la care se adauga insa RTT-urile (adica zilele castigate pentru ca ai lucrat 8 ore pe zi in loc de 7). Astea mai sunt inca 12 zile.

Asa ca ajungi pe la vreo 37 de zile de concediu! Iar ce iti spun eu e in domeniul informatic unde nu exista foarte multe facilitati in directia asta.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Titan Ice!

Vin si eu in Franta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

quote:
Originally posted by AB

N-o conving mey cu net-ul... asta-i clar, dar ideea a prins roade. Micha mi-a explicat ca aparatelul meu de MP3 poate inregistra vreo doua ore. Asa ca ma chnui sa cetesc instructiunile. Si sun dupa nounou-uri....

Inregistraza si calculatorul (portatil), toata ziua daca e nevoie si daca e in priza si are memorie suficienta, dar fara internet e cam greu sa o convingi sa-l lase, ca n-ai motiv, vorba ceea, fara internet nu poti sa-l vezi pe bebe de la serviciu. Si parca vad ce o stresseaza sa fie "urmarita".
O alta idee e sa cauti o bona la care sa pui conditia asta de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by sanziana72

Concediu normal e cam 25 zile pe an la care se adauga insa RTT-urile (adica zilele castigate pentru ca ai lucrat 8 ore pe zi in loc de 7). Astea mai sunt inca 12 zile.

Depinde Sanzi - la noi in firma sunt 10 RTT-uri pe an, la sot sunt 24. Eu una am renuntat la RTT-uri ca sa scap la 17h.

Ruxij - nu ai pus la socoteala zilele de sarbatoare (o zi de Pasti, una de Craciun, una de Inviere, una de 8mai, una de Rusalii - asta cred insa ca s-a scos, una de Sf Maria 15aug, una de ziua mortilor pe 31oct.. una in noiembrie..). Cnd ziceai ca vii in Fr?

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput