nasterea la Municipal
Fetele,poate careva sa dea amanunte despre nasterea la Municipal,in special prin cezariana,doctori,rezerve,conditii,hainute pt bb,etc?
Ca din ce-am gasit pe forum nu prea m-a satisfacut!Va rooooog!!!!
Raspunsuri
Nicolamar spune:
nu cunosc prea bine municipalul este acelasi lucru cu universitarul,
de la gradina botanica la al doilea semafor in dreapta?
despre acela vorbesti?
gianina spune:
Da . Va rog ...si pe mine ma intereseaza ca o sa nasc tot acolo. Numai ca a-si vrea sa nasc normal!!
Bebelusha c-am in ce perioada o sa nasti? Ai facut cumva cursurile prenatale la ei? La ce doctor esti?
Multumim!!!!
gianina
Kehleyr spune:
Si eu voi naste la municipal, cu dr. Anca. Eu nu am fost inca in spital acolo niciodata, dar am prietene care au nascut (ultima in ianuarie) si au spus ca e destul de bine. Din cate stiu eu in spital iti dau ei hainute pentru bebe, chiar nu te lasa cu cele ale tale de acasa (ca sa fie totul steril). Cu pampersii mi se pare ca nu e prea grozav (adica trebuie sa ti-i aduci tu). Ceea ce este diferit de alte spitale este ca te lasa de la bun inceput cu bebe langa tine, ca sa te obisnuiesti cu el/ea si sa vezi cu infasatul, alaptatul etc... Mai multe nu stiu... eu nasc in iulie prin cezariana si mai am destul timp.
Succese
livia72 spune:
Fetelor, dati o cautare pe forumul vechi. La un moment dat s-a discutat foarte intens problema. Eu am nascut acolo in noiembrie M-am prezenta la camera de garda, dupa ce in prealabi am anuntat medicul, care spre norocul meu era de garda. M-au internat. Nu ai voie cu hainele tale dar ai voie sa iei cu tine geanta entru dupa nastere. Sala de travaliu este de 6 paturi si acolo se intorc fetele si dupa nasere pentru cateva ore. Te imbraca in camasile lor. Cand ajungeti la 10 min. intre contractii anuntati asistentele. Oricum te verifica din cateva in cateva ore. Eu am avut si anesezie peridurala, altfel intri in sala de nastere cu un sfert de ora inainte de nastere. Dupa cateva ore de la nastere, te scoli, te duc la baie si te muta in rezerve unde iti aduc si copilul. ezerva in care am fost eu avea 5 paturi dar am fost 4 paciente. Aici te poti imbraca cu imbracamintea ta (va recomand 2 camasi de noapte). Pentru copil aveti nevoie doar de pampersi 3-6 kg si sapun si prosop. Cu hainute doa la exernare. Aveti voie cu mobil.
Cititi si restul si daca mai sunt intrebari...
Succes.
gianina spune:
Deoarece doctorul meu nu are cabinet particular ,eu merg cam o data la 3 saptamani acolo!!
Am urcat intr-o zi la etajul 5 la nou -nascuti sa vad cum arata saloanele dar nu mi-au dat voie!! Oricum totul parea foarte dragut !!!eu o sa nasc cam intre 25-28 iulie cu doctorul Constantinescu!!!
Numai bine va doresc!!!
gianina
diana904 spune:
HAideti sa va mai spun si eu cite ceva desi informatiile mele sint cam vechi. Am facut 2 cezariene la Municipal cu dr. Constantinescu, una acum 4 ani jumate si una acum 1 an si 9 luni. Fata de ceea ce a spus Livia nu am mare lucru de adaugat, doar ca in asteptarea cezarienei stai intr-o sala de travaliu in care ti se monitorizeaza bebele si contractiile. Apoi dupa ce e sala pregatita intrii in operatie, vine anestezistul iti explica ce o sa simti (respectiv ca vei ameti si te va lua somnul in cazul anesteziei generale), te urca pe masa si pa-pa, vorbim dupa... Intre timp tu dormi si visezi frumos, dupa ce te trezesti mergi la reanimare unde vei sta pina a doua zi. Dupa citeva ore iti vor aduce bebelusul la alaptat. A doua a zi, moarta-coapta te scoala din pat, tre sa mergi la baie...asta e un moment nasol, ar fi bine sa fie cineva din familie cu voi, te ridici f greu din pat si ametesti ingrozitor, nu prea te poti tine pe picioare (eu eram singura, ai mei nu apucasera sa se intoarca inca la spital si incerca sa ma sustina o asistenta micuta care-mi ajungea pin'la umar, saracuta, eu eram si ditamai balena). Apoi te muta in salon si iti aduc si bebele. Daca vrei poti sta la rezerva cu plata, costa 62$/zi in iulie 2001, eu am vizitat-o, arata f bine, daca intereseaza pe cineva v-o descriu. Eu am stat intr-o rezerva in care am fost singura in '98, iar in 2001 am mai fost cu o mamica. Ambele rezerve erau pe A4. Aveau baie si frigider. In rest ce sa va mai spun? Asistentele sint "cu jetoane"- cum le dai cum devin mamoase si amabile. La fel trebuie sa dai si infirmierelor care aduc camasile pentru mame si hainute bebelusilr, ca sa nu aduca toate rupturile.
Ahh sa nu uit, nu cred ca s-a schimbat ceva intre timp, sa aveti vata la voi, cam 1 pachet. In prima zi nu va lasa cu absorbante.
Daca mai aveti intrebari puneti-le si va raspund cu placere.
Nicolamar spune:
gianina, ce ma bucur pentru tine.
Eu am nascut pe 29 mai 2001 cu domnul doctor Constantinescu, prin cezariana, iar acum voi naste tot pe la sfarsitul lui iunie, tot cu doctorul Constantinescu.
Pentru mine este un doctor deosebit. Eu sunt din Pitesti, asa ca eu nu merg destul de des, dar sunt foarte multumita de doctor.
Cand am nascut baiatul, mi sa scurs mai intai tubul gelatinos, l-am sunat pe doctor, tocmai trebuia sa plece acasa, ma sfatuit sa iau o masina ca el ma asteapta pregatit.
Asa a fost. Cand am ajuns la urgeta am anuntat a cui sunt pacienta, a trimis dupa mine o doctorita stagiara, care s-a ocupat de fisa de imbracaminte, inainte de operatie am stat de vorba cu anestezistul, dupa care ma bagat la operatie.
Totul a decurs excelent.
La aproximativ 2 ore mi sa adus baiatul si mi la pus la san. A fost minunat. La noi in Pitesti nu se face asa (daca te duci tu bine daca nu ,nu ti-l aduce nimeni).
A doua zi am fost mutata in rezerva unde erau 2 paturi cu 2 patuturi, toaleta cu dus in interiorul rezervei. O curetenie nemaipomenita.
Pentru bb iti trebuie doar pempars, daca nu vrei sa folosesti scutecele ce ti le pun ei la indemana.
Pe bb ti se aduce bluzite, caciulite si scutece ,care a doua zi ti le ia pe cele murdare si iti pune altele curate.
E bine sa ai la tine si un lapte crema pentru copii, cand vine sa ti-l spele daca ai acel lapte crema ti-l maseaza.
In fiecare seara vine cineva si ii face baie.
O data pe zi vine doctora pediatru si-l examineaza.
Daca vrei sa mai sti si alceva intreabama, poate am omis ceva nu stiu.
Multa sanatate.
gianina spune:
Multumesc mult...A.Mary!! Sa-ti traiasca baietelul !Iti tin pumnii in iunie sa-ti fie bine si tie si lui bebe !!!(stii daca este fetita sau baietel?)
Ma bucur mult sa aflu ca doctorul nostru este un doctor bun ( si eu sunt multumita de el).
Si Diana care a nascut de doua ori cu el a fost multumita de el
Iti doresc numi bine si poate mai vorbim !!!Te pupic!!!
gianina
Kehleyr spune:
Cam care sunt "tarifele" pentru Municipal? Doctor, anestezist, infirmiere?
Persoanele pe care le stiu eu au dat pentru o nastere normala cam 100$... dar vroiam sa aud si alte pareri. Daca stiti si pentru cezariana...
irinuca spune:
Kehleyr - in sfarsit gasesc pe cineva care mai naste cu Dr. Anca.Eu nasc la sfarsitul lui august inceput de septembrie.
Irinuca