ce dati la colici?
Dragos al meu are 10 zile si de doua zile maninc numai alimente de care sint foarte sigura ca sint ok si totusi bb are carmpe si nu doarme.
Doarme linistit si brusc se crispeaza, se aduna si incepe plinsul si agitatia.
Ce ziceti mamici? Multumesc.
Raspunsuri
adad spune:
daca bebe suge la san,ai grija la ce mananci.Am folosit doar ceai de colici romanesc din farmacie.
angi_gemeni spune:
Eu le-am dat, de la 3 saptamani, ceai impotriva colicilor COLIMIX sau BABYCALM si, de la o luna, sirop SAB SIMPLEX. Intreaba-ti totusi pediatrul daca nu-i poti da mai devreme sirop, pentru ca amica mea, care a nascut acum 2 saptamani(si 3-4 zile)ii da bebeului SAB SIMPLEX.
Angi si gemenii
tuchi spune:
Fetelor multumesc mult!
Sirop am luat deja si si babycalm dar ma gindeam ca poate exista altceva. Si la mincare am fost foarte atenta dar tot are cite 2 ture de somn (a aprox. 3 ore fiecare) tulburate de crampe si nu inteleg de ce. Sa face orice sa nu-l mai doara burtica si sa poata dormi linistit.
Multumesc mult!
Flower spune:
I-am dat si eu SAB SIMPLEX , dar era mai mare bebelul - adica avea vreo luna , cred. Ceaiul romanesc am auzit ca nu prea are efect , dar i-am dat totusi si eu , mai mult pe post de ceai si atat - e bun si pentru pofta de mancare , "regleaza" si burtica...Din maternitate , ne-a zis de GRIP BABY WATER , parca - ma interesez mai sigur si-ti spun. Mai tarziu am descoperit pliculetele de BABY DRINK care sunt 100% naturale si se dizolva in ceai , iar bebeiilor le plac mult. Pe prospectul de la SAB SIMPLEX se explica foarte bine cauza formarii colicilor , care nu are mare legatura - din cate imi aduc aminte - cu ce mananca mama .. Poate gresesc , dar a trecut ceva timp ... Oricum fiecarui copil ii prieste altceva. Lui Vladut i-au placut toate.
Sanatate si somn linistit bebelului ... si parintilor !
Floriana
Cary spune:
Draga "Tuchi"
Sper sa te pot ajuta cu sfaturile, dar fiind BB mic o sa vezi ca treaba merge mai greu.
Poti sa-i dai linistita sirop SAB SIMPLEX cate 5 picaturi de 3 ori pe zi, pot lua copiii inca de la 5 zile,fara nici o reactie secundara.
Exista de la firma HIPP ceai de plante pentru sugari si copii pe care ti-l recomand in special, costa 147.750 lei si contine extract de musetel, menta, fenicul, balm mint, cimbru, ulei de anason.
Exista de la MILUPA ceai de fenicul care se administreaza din a-II-a saptamana de la nastere si costa 142.300 lei.
Seara cand vezi ca il apuca pe BB colicii nu ar fi rau sa-i pui pe burtica o perna electrica deoarece caldura il calmeaza si-l ajuta mult.
Sanatate maxima.
petruta spune:
Da mare problema, fiecare cu ce accepta. La noi mergea , in criza cu Grip Baby Water ( o lingurita de 2.5 ml) sau cu Baby Drink ( 12 pliculete de ceai care se dizolva in apa si costa aprox. 90.000 lei ), ar la fiecare masa Sab Simplex ( la recomandarea medicului). Mai puneam prosopele calde pe burtica. Criza tinea 2 ore si venea la aceeasi ora seara. Aveam program fix in fiecare seara.
Dar de la caz la caz..
Sanatate si nervi buni
Petruta & bb Mihai
bebi spune:
Eu am trecut repede peste colici cu SAB SIMPLEX ( 15PIC/3 ORI OE ZI- CATALINA A AVUT 4.100 LA NASTERE si am putut sa-i dau din primna zi).
Ceaiul BABYDRINK este cel mai bun pt colici, dar constipa.
Iti doresc numai bine si nu dispera ca vor trece repede.
CATALINA SI O MAMICA FERICITA
"Don't look back in anger!"
moto spune:
SI NOI MAI AVEM COLICI LA 2 LUNI SI ALAPTAT DE LA PIEPT,AM INCERCAT BABY CALM ADUS DE CINEVA DIN RO.SI NU A VRUT SA-L PAPE DIN STICLUTA ASA CA I-AM DAT CU LINGURITA 2,3 LINGURITE SI SA STI CA TINE FIGURA,INCEARCA DACA VREI CU CHIMEN SI PUTINA CEAPA EU IL FAC DUPA OCHII SI CE MAI MERGE LA NOI UN PROSOPEL INCALZIT 10-20 SEC NU MAI MULT "EU L-AM ARS PRIMA DATA SI SA NU-TI SPUN CE MIROS A FOST IN CASA " SI MAI INCEARCA FIGURA BURTICA PE BURTICA MERGE LA NOI...HAI,,, SA FIM FERICITE.,DELIA SI BB-UL SEBASTIAN CARE ACUM SE TREZESTE 2 NOAPTEA.OOOO AM REVENIT CEAIUL I-L DAU INAINTE SA PAPE .TINE-NE LA CURENT
moto spune:
AM UITAT SA-TI SPUN CA POTI SA BEI SI TU CEAIURI DE CHIMEN ,MUSETEL BABY CALM,CEAIURI PTR COLICI O SA-L AJUTE...SI FELICITARI PTR DRAGOS
diana904 spune:
Eu am folosit la Tudor Gripe Water. Nu stiu daca a fost coincidenta sau chiar a avut efect, dar nu a avut colici si a dormit f bine din prima noapte.