ar tebiu sa fac o radiografie dentara dar ma gandesc foarte serios la o sarcina!!! trebuie asteptat dupa o asemenea radiografie?????
Nu este nici o problema, decat daca esti deja insarcinata. In schimb, sa ceri un sortz de protectie, ca sa nu te iradieze decat unde este nevoie, sa feresti abdomenul.
Numai bine!
Puiul meu iubit e atat de mare
Eu stiam ca n-ai voie sa te expui radiatiei chiar daca nu esti insarcinata sau sa amani gravidia cateva luni dupa radiografie.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Si eu zic ca daca inca nu esti gravi e ok, poti face radiografia.
Pentru siguranta ta mai asteapta o luna si apoi ....
Fetelor, radiografia afecteaza o sarcina deja instalata. In rest, asa cum i-am raspuns Cristinei, cereti sortz cu plumb pt. protectia abdomenului, deci a organelor interne.
Iradierile multiple afecteaza pe termen lung ovarele si capacitatea de procreere. De aceea, nu faceti radiografii decat daca e musai nevoie, si atunci cu protectie, e dreptul vostru, mai ales ca sunteti tinere.
Valabil si pt. copii...nu-i iradiati decat daca e necesar, si atunci tot cu protectie, au toata viata inainte si e pacat sa aiba probleme mai tarziu...faceti ecografii sau, in cazuri mai grave, RMN. CT foloseste tot razele X.
Puiul meu iubit e atat de mare