radiografie dentara - sarcina

radiografie dentara - sarcina | Autor: cristinamaria

Link direct la acest mesaj

ar tebiu sa fac o radiografie dentara dar ma gandesc foarte serios la o sarcina!!! trebuie asteptat dupa o asemenea radiografie?????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Nu este nici o problema, decat daca esti deja insarcinata. In schimb, sa ceri un sortz de protectie, ca sa nu te iradieze decat unde este nevoie, sa feresti abdomenul.

Numai bine!

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu stiam ca n-ai voie sa te expui radiatiei chiar daca nu esti insarcinata sau sa amani gravidia cateva luni dupa radiografie.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Si eu zic ca daca inca nu esti gravi e ok, poti face radiografia.
Pentru siguranta ta mai asteapta o luna si apoi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Fetelor, radiografia afecteaza o sarcina deja instalata. In rest, asa cum i-am raspuns Cristinei, cereti sortz cu plumb pt. protectia abdomenului, deci a organelor interne.
Iradierile multiple afecteaza pe termen lung ovarele si capacitatea de procreere. De aceea, nu faceti radiografii decat daca e musai nevoie, si atunci cu protectie, e dreptul vostru, mai ales ca sunteti tinere.
Valabil si pt. copii...nu-i iradiati decat daca e necesar, si atunci tot cu protectie, au toata viata inainte si e pacat sa aiba probleme mai tarziu...faceti ecografii sau, in cazuri mai grave, RMN. CT foloseste tot razele X.

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput