Albusuri-sugestii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

osna - te cred

eu de obicei fac numai dintr-un galbenus (plus galbenus fiert si mustar) max 2 galbenusuri
cand o sa folosesc mai multe galbenusuri sa incerc si eu ca pt unu-doua albusuri nu se merita



------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

quote:
Originally posted by osna

quote:
Originally posted by Diana Mirela
Ce este "painea studentului"? Nu am auzit pana acum...


Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare[/purple]

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame[/b]



din cate stiam eu este un chec,sau poate ma insel??!!


Da, painea studentului este ca un chec, cu stafide, daca vreti va scriu reteta este destul de usor de facut si f gustoasa.
Si, multumesc ptr sugestii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

quote:
Originally posted by aime

Da, painea studentului este ca un chec, cu stafide, daca vreti va scriu reteta este destul de usor de facut si f gustoasa.
Si, multumesc ptr sugestii...



Pai, acum, daca mi-ai zis, da-mi si reteta...m-ai facut curioasa si nu pot rezista . Mersi mult!


Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

da aime, da-ne reteta! nici eu n-am auzit de "piinea studentului"

alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Painea studentului

6 albusuri, 150 g zahar tos, 150 g faina, coaja de lamaie rasa, 1/2 plic praf de copt, 200 g unt, nuci, migdale, stafide.
Se freaca untul cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga si celelalte ingrediente si la urma faina. Peste compozitie se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar. Se amesteca numai in sus si in jos, se pun nucile/migdalele, stafidele si cand totul e omogen se toarna in 2 tavi unse si tapetate. Se dau la foc potrivit, cand se racesc se pot pudra cu zahar pudra.
Eu o fac cu cantitatile pe jumatate si o coc in tava rotunda cu gaura la mijloc. Pudrata iese tare frumoasa si e simplu de facut.

Si inca o varianta, mai simpla: 6 albusuri, 6 linguri faina, 200 g zahar pudra, 120 g nuca macinata, coaja de lamaie rasa.
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si nuca si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina amestecand usor, sa nu faca cocoloase. Se unge o tava si se tapeteaza se toarna compozitia. Se tine cam 3/4 ore la foc mic. Se pudreaza cand se raceste.

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si eu la congelez. am niste canite ramase de pe la Patrick de 200ml, astea imi servesc si ca masura - cand le decongelez fac tort de bezea, bezele....fac si chec de albuse (cu reteta asemanatoare cu cea pusa de aime mai sus).

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by osna

eu le pun la congelator si daca e 1-2 le foloesc cand fac macaroane cu branza si smantana la cuptor alaturi de alte 2 oua intregi.


se amesteca pur si simplu smantana cu branza , ouale si macaroanele, si se dau la cuptor?
pare f. simplu si gustos.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput