Buna la toata lumea,
Am si eu o rugaminte, in caz ca stie cineva.
Am facut vinerea trecuta o colposcopie si acum am rezultatul complet.
Dar nu stiu cum sa il interpretez.
Jonctiune scuamoasa-cilindrica vizibila
ZTM cu rare epitelii acetuale minore
Zona iod pozitiva inegal.
Diagnostic: cervicita. Am primit si un tratament si dupa terminare lui ma duc iar la control.
Colposcopia a fost rezultatul unui PAP cu rezultate catastrofale, dar doctorita mi-a zis la controlul si colposcopia care au urmat PAP-ului ca "i-ar zice ea ceva de dulce anatomo-patologului care a facut testul, dar suntem in post", ca nu trebuia sa ma sperie asa tare, ca orice ar fi e perfect reparabil.
Acum rugamintea mea este ca cineva, daca stie, sa imi spuna si mie "pe romaneste" ce indica acea colposcopie - cum sa interpretez rezultatul?
AMELY, profit de ocazie ca sa iti multumesc inca o data; cred ca fara imbarbatarile tale as fi facut un preinfarct. Oricum, pe 18 mai ma duc la dna Badea, dar pana atunci iar am MARI emotii. Si bafta multa si tie, am auzit ca o sa faci in curand un pas important spre - adica laparo.
Pupici!
Am sarit peste un rand la rezultat colposcopie:
Fara vascularizatie atipica
Multumesc!
Libe, deci ai aflat ca voi face niste gaurici prin burtica... merci mult de incurajare! Ma bucur ca te-ai mai linistit cu problema...
Rezultatul colposcopiei nu prezinta probleme majore, dupa mine. Zonele iod-pozitive sunt perfect normale, asa si trebuie sa fie. La mine scria chiar "zone puternic iod-pozitive". La tine este zona iod-pozitiva inegal din cauza inflamatiei, data de cervicita. Ai sa vezi ca dupa tratament se va pozitiva uniform. Asteapta sa vezi ce-ti zice si d-na Badea, e o profesionista!
Dupa ce faci tratamentul (banuiesc ca ti l-a dat pt. o luna), n-ar fi rau sa incerci si un tratament naturist pt. cervicita, cu irigatii cu galbenele / pelin si ovule cu propolis. Sunt cicatrizante si fac adevarate minuni. Gasesti multe tratamente si din Formula AS, daca dai o cautare.
Multa sanatate si multa bafta pe 18 mai! Eu sunt sigura ca va fi bine!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi