Fondue +raclete, cu ce ,,se maninca"?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

emmental e mai degraba schwaitzerul de la noi

nu toate cascavalurile noastre merg, gindeste-te ca de exemplu ca nu toate merg sa le faci pane, deci unele se topesc intr-un fel si altele se topesc in alt fel sau deloc;


Iuliana

sa luptam sa dam dreptul copiilor saraci la educatie:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72331
Ajutindu-i pe ei ajutam viitorul tarii sa fie mai bun

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

AB, VIVE LA FRANCE!!!!!!!!!!!!!!c'est magnifique,
banuiesc ca nu este doar delicios ci miroase si bine, oh-la-la!!!o trec pe lista de prioritati si poate nimeresc vreun pub unde pot incerca, merci!
M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Racletele pe mine ma topesc.
Eu am mancat la niste prieteni din Bretagne, cu jambon si cartofi fierti.Erau, pacat ca au si calorii.
Eu le incalzesc in tigaie si le pun peste cartofii fierti , la care adaug jambon sau sunca.
Pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

Melina, de mancat poti incerca in Waterloo, langa Foisorul de foc, poate si in Smarts. Aparat de fondue gasesti la TCM, cel putin la cel de pe vatra luminoasa am vazut eu.
Primul lucru pe care mi l-am cumparat dupa nunta a fost un ceaun de fondue bourguignonne, insa eu voiam cu spirtiera (cel din tcm e electric). Am gasit in cora, intre timp au adus si mai mici, pentru chocolat. Cel mare era un milion si vreo 3 sute (acum doi ani), cel mic, anul trecut, cu doar patru bete, vreo 6-7 sute de mii.
Ceea ce e absolut genial e ca nu mai stai ca proasta sa muncesti cateva ore inainte de venirea musafirilor, cand, de obicei, eu nu mai am chef de nimic, decat de stat linistita... E ca un joc, toata lumea se simte bine, iar din cei care experimenteaza la tine fondue, vei vedea ca cei mai multi isi iau la randul lor!!
Raclette am mancat la un prieten, venit din Franta si innebunit dupa asa ceva, insa face f rar, din cauza dificultatii de a gasi branza potrivita. I-am dat un link la subiectul acesta, va fi fericit. Mi-a placut, dar fondue-ul e mai variat.

A, era sa uit. Prietena mea din Olanda, stiind ca imi place fondue de nu mai pot, mi-a trimis, cu greu, caci trebuia tinuta la rece, o cutie cu amestec special pentur fondue, adica vreo trei feluri de branza, vin rosu, brandy, bicarbonat (musai), nucsoara si niste e-uri (ca, de, e la cutie). Partea f neplacuta e ca in timpul sarcinii e total contraindicat sa papi branzeturi moi, asa ca pling cu ochii pe ea, astept sa nasc sa pap si io....

Voichita, nu ne adunam la un fondue dupa ce trecem la scutece??

Luana si Hora

Hora Lucia
Lisboa 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VoichiV spune:

Luana, mi-ai citit "poftele". Daca tot nu ne-am mai intalnit gravidutze o sa ne vedem proaspete mamici la un fondue... ... mor de pofta

VoichiV36+

poze burtica si Maria Alexandra http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

26octombrie, merci pt msg, la tcm in piata 1 mai am gasit si eu aparatul;am verificat sapt asta si..era tot acolo!la waterloo am fost de citeva ori dar atunci habar n-aveam nimic despre fondue si am mincat o porcarie de pui cu sos, oribil!!!, in schimb imi place berea de acolo-duval;imi ploua in gura rau de tot !!!

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Raclette e exact ce zice AB. Am papat si eu de cateva ori in Franta si abia astept sa pap iar ca de pe 25 mai suntem acolo intr-o mica vacanta.
In Olanda raclette se numeste ``gourmetten`` si olandezii fac ceva asemanator germanilor, adica aseaza castronase cu de toate, diverse legume, ciupercute proaspete, cartofi, diferite feluri de carne marinata sau nu, oua pt omletute sau ochiuri, ceapa si...cred ca tot ce au prin frigider sau le trece prin cap.Oricum, desi treaba asta olandeza este evident altceva, si varianta asta imi place din cauza ideii de baza care se ascunde dupa toata mancarea de pe masa:atmosfera placuta si relaxanta (gazda nu se streseaza sa fie mancarea calda sau asezata nemaipomenit, iar invitatii se servesc singuri cu ce vor, stau la taclale ore in sir la masa).Mi se pare intr-un fel un echivalent al bbq-ului pe timp de toamna-iarna cand nu e asa cald sa poti sta afara.E nevoie insa de aerisire dupa

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput