de ce plange fara mine, de ce se trezeste noaptea

de ce plange fara mine, de ce se trezeste noaptea | Autor: bebesofia1

Link direct la acest mesaj

Dragii mei (am vazut ca sunt si barbati) sunt nou venita si as vrea sa va spun ceva despre fetita mea Sofia de opt luni si sa va intreb - voi ati patit asa, ati patit altceva, cum ati facut? Am o pediatra foarte buna dar mai intai as vrea sa ma informez despre situatia generala, adica ce credeti voi. Fetita mea s-a dezvatat singura de suzeta, pe la sase luni, cand se chinuia cu dintii si a respins-o categoric (bravo ei). De atunci ma cam foloseste pe post de suzeta, adica ii place sa adoarma numai la san, iar daca vreau s-o "imprietenesc cu patutul", adica sa o conving sa se intoarca pe o parte (asa-i place ei) si sa faca nani, dupa cantecele, povesti, jocuri-jucarii, rugaminti, se plictiseste rau si incepe sa bazaie. Foarte rar adoarme in patut, stiu ca la carte si la... "mami" scrie ca trebuie sa-i lasi singuri sa adoarma, dar acum nu e cazul, ca tocmai a apucat-o criza de anxietate, urla ingrozita cand ii intorc spatele sa ies din camera. Face la fel cand vine cineva nou pentru ea sau care n-a mai venit de mult (adica acelasi lucru), de asemenea cand acel cineva vrea sa plece dupa ce s-a jucat cu ea (fiindca dupa cinci minute devine prietenoasa si draguta). Alt aspect este ca ziuanu prea doarme, se trezeste de la orice zgomot, cu toate ce noi de cand s-a nascut am invatat-o sa doarma cu radioul sau tv deschis, cu oameni vorbind langa ea etc. - de la un timp (tot pe la cinci luni) a inceput sa se trezeasca din orice. Doarme mai bine daca iesim afara, in parc, dar si acolo adoarme daca o plimb, daca stam pe loc se plictiseste dupa un timp (in afara de cazul in care intalneste copii de 1-2 ani care merg). Noaptea, pana la aceeasi varsta (cand au inceput problemele cu dintii), dormea pana la sase, acum se culca pe la 9, dar se trezeste pe la 2-4 plangand tare. Dupa un timp merg la ea, dar nu merge nici cu vorbitul calm, nici cu mangaiatul (catva timp a mers sa o intorc pe o parte si sa o mangai), nici chiar cu luatul in brate, doar daca ii dau san se culca si automat se linisteste. Ei, ce parere aveti?
Va

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Si al meu (1 an si aproape 7 luni) se trezeste noaptea. Adoarme la san, il mut in patut, iar peste vreo 3 ore se trezeste si ma cauta. Patutul ii place foarte mult, dar numai ca sa doarma ziua in el (doarme de 2 ori cate ~2 ore) si sa se joace > stie sa se urce si sa coboare singurel din patut. Nu am incotro si il iau langa mine, pt ca fara san nu mai adoarme. Am renuntat la ideea de a-l culca si sa ies din camera, sper sa se rezolve totul cand il voi intarca, si daca nu voi reusi, nu-i garv. Doar n-o sa-mi dau pumni in cap pt asta. Vine vara, ii va fi cald si cu siguranta se va simti mai bine in patut decat langa mine si taica-sau (cel putin vara trecuta, dormea mai mult singur decat cu mine). Cat despre plans, Danutz nu plange fara mine, nici macar cand plec. ii spun pa, el imi raspunde si cu asta gata. Cred ca e din cauza obisnuintei deja. am iesit la servici cand avea 3.5 luni, iar cu dadaca sta de la 8.5 luni. El e bravo si stie ca mami pleaca la servici si vine repede. Ne vedem cam la 4 ore (vin si la pranza acasa).
Cred ca odata cu varsta ii va trece totul. Doar n-o sa doarma toaa viata cu tzitzi in guritza!!!!!!!!

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaela spune:

Si noi am trecut prin aceasta si stiu bine cat de greu iti este. Sincer, noi nu am scapat pana cand l-am intarcat si asta s-a intamplat la 1 an si 4 luni. Asa ca rabdare si calm ca totul va trece.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si eu am aceeasi problema cu Agata, are un an si 10 luni si daca se trezeste noaptea nu mai adoarme decit la tita. Si se trezete de trei sau chiar de patru ori, citeodata nici nu mai apuca sa suga, doar sa o simta putin in gurita ei si adoarme imediat. Ma obosesc ingrozitor aceste treziri noaptea si cred ca nici somnul ei nu este chiar asa cum ar trebui, pentru ca o iau din patut, o pun, iar o iau si tot asa... pina dimineata. Acesta este si motivul pentru care nu am reusit sa o intarc definitv, ziua nu mai suge aproape deloc, dar noaptea..., cred ca nici daca nu as mai avea lapte, ea tot asa ar adormi. Astept sa ne mutam, va avea camera ei si atunci o voi intarca definitiv (acum intr-o singura camera nu prea s-a putut, sotul munceste toata ziua si daca nici noaptea nu doarme!) si cred ca solutia va fi sa o las in camera, cu jucarii, fara sa ma duc chiar la fiecare scincetla ea... poate se va juca pina va adormi. Sper ca vom reusi sa dormim si noi noaptea bine. Mai aveti si alte solutii? A devenit chiar o problema trezirile ei noaptea (de cind s-a nascut si pina la un an dormea mult mai bine). Chiar nu stiu de ce se trezeste acum!

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebesofia1 spune:

Va multumesc foarte mult, copii, acum macar stiu ca sunt si altii in aceeasi situatie - si eu inca nu ma trezesc decat o data pe noapte! Am sa intreb si pediatra (e dna dr. Palicari, care raspunde im Mami despre alimentatie) si daca imi da vreo solutie am sa v-o semnalez si voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Salut!
Eu sunt mama Sofiei de 7 luni, care se scoala de 3 ori pe noapte!Asa ca...Si eu mai vorbesc la telefon cu doamna Palicari, dar despre somn n-am intrebat-o.Astept cu nerabdare sfatul pe care ti-l va da!
somn usor si pupici!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebesofia1 spune:

Doamna Palicari are doua Sofii!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

quote:
Originally posted by nelia
...A devenit chiar o problema trezirile ei noaptea (de cind s-a nascut si pina la un an dormea mult mai bine). Chiar nu stiu de ce se trezeste acum!
Cornelia, mamica Agatei

La fel. Ajunsese sa se trezeasca numai 1 data pe noapte, iar eu speram ca odata cu varsta, va renunta. Da' de unde? Dupa 1 an a inceput sa se trezeasca fff des. Cu cat e mai mare cu atat noaptea vrea mai multa tzitzi. Cred ca bebeii simt ca se apropie vremea intarcatului si vor sa profite din plin de... vacutza.

Cu drag, mami fericita a lui Danutz

Album: http://www.yamafoto.com/?ref=6599

P.S. Nici Danutz ziua nu prea suge, decat in cazurile in care e bolnavior, atunci nu papa mai nimic in afara de tzitzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaela spune:

Noi am intrebat pediatra nostra de care noi suntem foarte multumiti de ce puiul nostru se trezeste la fiecare aproximativ 3 ore si cateodata chiar mai des, si ea ne-a raspuns zabmind ca asa e copilul nu ai ce sa-i faci trebuie sa asteptam si problema se va rezolva. Am asteptat si s-a rezolvat.

quote:
Originally posted by Gheorghe-Tanase Madalina

Va multumesc foarte mult, copii, acum macar stiu ca sunt si altii in aceeasi situatie - si eu inca nu ma trezesc decat o data pe noapte! Am sa intreb si pediatra (e dna dr. Palicari, care raspunde im Mami despre alimentatie) si daca imi da vreo solutie am sa v-o semnalez si voua.

Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Si baietelul meu de 8 luni juma' se trezeste des noaptea. Si asta a coincis cu vaccinul de la 6 luni. Si am incercat si cu intors pe o parte si cu mangaiat si cu ceai (asta il adoarme pentru inca o ora doua). Diferenta e ca nu il mai alpatez de mai bine de 5 luni si in acest caz nu cred ca e vorba de san dar nici de apropierea de noi caci se trezeste la fel si cand doarme cu noi in pat. Asa ca astept si eu cu interes vreo solutie. Si intre timp o sa ma consolez cu ideea ca asa e el (cum spunea Mihaela).

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy spune:

dragelor, asa cum am mai scris la celalalt subiect legat de somn, am trecut printr-o perioada foarte grea cu fetitza mea care acum are 9 luni jumate..pe la 7 1/2luni se trezea la fiecare doua ora si chiar mai des.....dormea si cate 20 minute si se trezea..asta noaptea ..nu mai spun ca ziua o tineam in brate, leganta si pupata..dar atipea doar si iar incepeam cu joaca..plimbarea..nu vroia sa stea singura nici un moment..nici in carut, nici tarc, premergator, leagan..nicaieri..numai in brate.. daca o puneam in patutul ei tipa de ziceai ca o frige.. mama mea, care statea cu ea peste zi si cateva nopti pe saptamana mi-a facut o criza de anxietate (a mai avut acum cativa ani iar acum e iar cu nervii la pamant din cauza oboselii acumulate). In primul rand am verificat ca starea de agitatie si nesomn a Madalinei sa nu vina de la dureri de urechi, dinti sau mai stiu eu...dar pediatra ne-a spus ca fetitza noastra nu stie sa se culce singura..asa ca am fost nevoiti sa adoptam cea mai drastica metoda, zic eu...am lasat-o sa planga...dar nu pot sa va spun ce efect a avut..acum se trezeste noapte si se ridica in picioare in patut iar daca vede ca noi dormim pune si ea capul jos si continua sa doarma ..a fost greu dar si-a meritat.. cred ca e o metoda prea dura dar am fost disperati....daca cineva dintre voi a reusit sa invete un copil sa stea 5 minute sa se joace singur pe covor sau oriunde altundeva inafara de "in brate", sa doarma fara leganat..dar fara plansete si tipete ..va rog sa-mi spuneti si mie....

multa sanatatr , voua si copiilor si un somn cat mai dulce

Mergi la inceput