Se poate face maioneza cu oua intregi?

Am gasit undeva o reteta de maioneza cu oua intregi bagate la mixer (sau poate blender???!) si ma tenteaza pt. ca as folosi si albusul si mai ales s-ar face mai repede decat cu lingura, dar mi-e teama ca se taie. Ma intereseaza mai putin aspectul, ca nu o fac pt. invitati.
Cunoasteti?
Raspunsuri

crista-s spune:
eu o fac cu mixerul vertical .. minipimer parca ii zice .. Pun oul intr-o cana de plastic cu diametrul cit mixerul si inalta cam de 10-12 cm . Adaug ulei cam de 2 cm , un pic de sare, lamiie, mustar daca iti place.. si mixez ridicind si apasind mixerul in cana. Dupa putin timp mai adaug ulei si tot asa pina are consistenta pe care o vreau eu. Insa iese mai alba decit maioneza obisnuita si nu asa tare .. e mai molutza ..
La fel si in blender ... doar ca aici pui ulei si dai bdrumul la buton si iar pui ulei iar mai mixezi ..
Insa in blender s-a intimplat sa se taie .. cu mixerul vertical iese mereu .
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


mormelvio spune:
ca sa nu se taie se adauga mult mustar si 1/2 lingurita de faina...nu va speriati ca nici nu se simte...
Nunta noastra 06.09.2003
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=549535785&security=moKWll


marinar spune:
se poate face si cu ou intreg, dar iese mai moale. cat despre chestia ca trebuie invartit intr-un singur sens ca sa nu se taie.......... e un mit, si o spun din experientza. eu ii dau in toate directiile, cu lingura sau cu mixerul cu 2 palete (paletele invart in sensuri diferite) si iese super batzoasa daca pun numai galbenus crud. dupa cum am spus se poate si cu ou intreg dar nu mai este asa tare.
marina
pozici


jone spune:
eu am facut din oua intregi si mi-a iesit tare.chiar am pus-o in salata beof.
dar o fac la blender.
jo si alexandra
***************
"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara???inca il mai astept!"


ML spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Am facut-o cu mixerul, a iesit buna, s-a taiat dar s-a legat apoi cand am adaugat lamaia...
Acum o intrebare.
Albusul se omogenizeaza in mixer sau blender la voi (mie mi-au ramas bucatele cam cat o confeti)? Nu ma deranjeaza, intreb numai sa stiu cum trebuie sa fie in final.


crista-s spune:
quote:
Originally posted by ML
Albusul se omogenizeaza in mixer sau blender la voi (mie mi-au ramas bucatele cam cat o confeti)?
NU .. Maioneza facuta din oul intreg ( albus + galbenus crude) cu mixerul vertical sau cu blenderul iese fina si cremoasa ca orice maioneza , are culoarea la fel ca cea cumparata de la magazin in borcan doar ca nu asa " batzoasa "- ce putin mie asa mi-a iesit ... Insa voi pune si eu ceva faina ( sau poate amidon ar fii mai bine ???) dupa sfatul lui Mormelvio.
Poate mixerul tau incalzeste ?! si a facut sa se coaguleze albusul putin ..
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


ML spune:
Ha, ha! Eu le-am pus fierte pe toate!!! Nicaieri in reteta nu se mentiona crude asa ca... Nu indraznesc sa pun crude ca pe aici pediatrul imi spune sa nu le dau nici oua moi copiilor, sa nu mai vorbesc de crude... Restul fetelor, toate faceti deci cu oua crude? Iaca ce experta mi-s!


crista-s spune:
Scuzeee ML nu mi-am dat seama , eu fac maioneza de cind ma stiu numai cu oua crude ( adica nu am facut niciodata cu mai mult de 1 maxim 2 galbenusuri , iar acum numai cu 1 singur ou intreg ). Oricum nu am bebei in casa iar maioneza se face o data sau maxim 2 ori pe an .. la Craciun si poate de Paste dar nu mereu. Asa ca 1 ou crud intr-un an nu imi strica .
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


marinar spune:
quote:
Originally posted by crista-s
Scuzeee ML nu mi-am dat seama , eu fac maioneza de cind ma stiu numai cu oua crude ( adica nu am facut niciodata cu mai mult de 1 maxim 2 galbenusuri , iar acum numai cu 1 singur ou intreg ).
subscriu
marina
pozici


ML spune:
Ia uite! Trebuia sa precizez "oua fierte". Eu de obicei o fac cu galbenus fiert. De cateva ori am facut-o si cu crud (de mult) si a iesit buna dar am renuntat din cauza copiilor si sotului. Nu-i nimic, e... mancabila. Mai am un pic din salata si o termin.
