Concediu medical imediat dupa CIC

Concediu medical imediat dupa CIC | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Exista vreo lege care sa interzica intrarea imediat dupa CIC in concediu medical?
Cumnata mea a suferit o operatie la coloana de curand si are dreptul la concediu medical (ba chiar mai mult, am inteles ca poate sa se pensioneze medical, nu stiu ce tip de handicap, pe o perioada de 1-2 ani pana se recupereza si poate reveni in campul muncii).
Ea e acum in CIC, pe 15 mai se termina CIC-ul si ar vrea sa intre direct in medical. Se poate? In afara de adeverinta de la medicul de familie, de ce altceva mai are nevoie?

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

poate intra in concediu medical; concediul medical il poate lua de la medicul de familie avand in vedere ca are dreptul la concediu medical pentru ca s-a operat; banii pe care ii ia de la firma (% cf. concediului medical) se calculeaza pe baza salariului minim pentru ca ultimile 6 luni sunt aferente cic; nu stiu insa pentru ce perioada i se acorda concediu medical cred ca in functie de afectiune.....eu am beneficiat de concediu medical dupa 10 zile de la reintoarcerea la munca dupa cic si asa mi-au calculat; in cazul meu au fost 2 saptamani platit 100% (boala contagioasa)

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_c spune:

Scuze, dar cat este acest salariu minim? Si depinde si de diagnostic % care se plateste din salariu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Salariul minim este 330 ron.

Indemnizatia de concediu medical este procent din salariu si depinde de diagnostic, urgentele medico-chirurgicale sunt platite 100%, alte afectiuni 75%.

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Eu sunt acum in medical,CIC-ul a expirat pe 26 aprilie,dar din cate stiu plata se face procent din ultimele 6 luni,adica din sumele primite in CIC.La servici mi-au cerut decizia de la Ministerul Muncii,ca sa stie cati bani am luat din ianuarie,sa poata calcula concediul medical.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Pt perioda cat esti in CIC, suma asigurata care se ia in calcul este 330 RON, nu 800!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Pardon, de la 1 aprilie 2006 salariul minim pe economie (prevazut in contractul colectiv la nivel national) este 370 ron.

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

eu am avut concediu in aprilie si cele 6 luni au fost 3 luni din 2005 si 3 luni din 2006; salariul minim este cel aferent lunilor respective, in cazul meu 3.100.000 pentru 2005 si 3.300.000 pentru lunile din 2006; se calculeaza pe baza salariului de 3.700.000 doar daca intra in cele 6 luni la calcul lunile dupa 01.04.2006

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput