Nu stiu in cate saptamani sunt (nu radeti!)

Nu stiu in cate saptamani sunt (nu radeti!) | Autor: mitzura

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am si eu o intrebare. Nu sunt foarte sigura asupra modului de calculare a varstei sarcinii, pentru ca am vazut mai multe variante. La mine prima zi a ultimului ciclu a fost 10 martie, iar ziua conceptiei a fost 22 martie. Asta inseamna ca voi naste prin decembrie? Iar acum am aproape 5 saptamani? Adica atunci cand se spune ca "sunt in cinci saptamani" se face referire la data ultimului ciclu sau la data conceptiei? Eu am inteles ca e vorba de data ultimului ciclu, dar vroiam sa-mi confirmati si voi ca sa fiu sigura. Eu merg luni la doctor dar nu mai am rabdare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

Da, in cazul tau cred ca este vorba de data ultimei menstruatii. Se considera 40 de saptamini de amenoree, adica fara menstruatie sau 38 de saptamini de sarcina reala, calculate de la data conceptiei. Asta pentru un ciclu normal, de 28 de zile si considerind ca exact in a 14-a zi a avut loc conceptia (adica la ovulatie).

Dar nu iti mai fa probleme din astea.
Dupa calculele mele eu ar trebui sa nasc pe 18 mai, dupa ale doctoritei, pe 21 mai iar dupa "Cartea viitoarei mame" pe 16 mai. Si, parca vad ca voi naste in ziua X, unde X difera de 16, 18, 21. Cum o vrea si cu Doamne-Doamne ...

Multa sanatate !

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Mitzura scumpa,

exista doua "varste", una este cea a sarcinii, care se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii, a doua este cea embrionara, care se calculeaza incepand cu ziua ovulatiei (de fapt, ar fi ziua in care a fost fecundat ovulul, ca de atunci incepe sa se formeze embrionul). Avand in vedere ca toata treaba asta este o imbarligatura, si ca momentul fecundarii este de cele mai multe ori incert, cam toata lumea (inclusiv medicii ginecologi) foloseste ultimul ciclu pe post de referinta. In acest caz vorbim de varsta sarcinii (de cand a fost eliberat ovulul), iar nasterea se "produce" la 40 de saptamani de sarcina.

Dupa calculele mele, varsta sarcinii tale este de 4 saptamani (si ceva zile), iar varsta fatului, sau varsta embrionara este de 2 saptamani si 6 zile (ca asa zice calculatorul de pe acest site ) - intre ele exista aproximativ doua saptamani diferenta, in functie de data la care s-a produs ovulatia.
Acestea fiind zise, termenul bebelusului tau este undeva intre 13 si 15 decembrie (daca ne luam dupa data conceptiei, iese 13, daca ne luam dupa ultimul ciclu, e 15). Ca sa nu te zapacesc si mai rau de cap, tine minte doar momentul ultimei menstruatii, oricum medicul ginecolog numai de asta te intreaba.

Iti doresc o sarcina usoara si frumoasa (sa te bucuri de fiecare moment al ei), si un bebe sanatos si vesel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Eu am un disc de ginecolog, asa ca o sa-ti raspund...
Daca esti sigura de data conceptiei (22 martie), o sa ma ghidez dupa ea.
Asadar: pe 22 martie se considera ca esti in 2 saptamini
pe 12 aprilie implinesti 5 saptamini (3 de sarcina reala)
la termen ajungi in data de 23 noiembrie (atunci implinesti 37 de saptamini)
termenul oficial (Romānia) va fi 14 decembrie (40 de saptamini)
dar in Franta, de exemplu, ar fi fost 21 decembrie (41 de saptamini)
Oricum, intre 23 noiembrie si 21 decembrie esti "la termen".

Data primei ecografii: in jurul lui 3 iunie
Data celei de-a doua ecografii (morfologice): in jurul lui 10 august
Data celei de-a treia ecografii (de crestere): in jurul lui 20 octombrie

Daca vrei sa tii cont de data ultimei menstruatii, nu de cea a conceptiei, adaugi 2 zile la datele astea.
Sarcina usoara

@+...
Otilia & La Adelita , 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Doctorii ginecologi se ghideaza dupa data ultimei menstruatii, la fel si la ecografie, ca in final sa iasa 40 sapt. Ca sa nu te incurci, calculeaza asa. Asa calculeaza si aici pe site, daca te duci la "odiseea sarcinii" sau cam asa ceva,o sa vezi ca sunt 40 de sapt. Asta e calculul standard, fetele au dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VASIA spune:

Salut!M-a distrat coincidenta:eu am acum un bb de 4 luni ,dar am ramas insarcinata anul trecut in 22 martie,ultimul ciclu avandu-l in 7 martie.Am nascut in 5 decembrie dar prin cezariana si a fost o nastere programata.Teoretic ar fi trebuit sa nasc in 12 dec.Din moment ce am ramas insarcinate in aceeasi zi (tu la un an dupa mine ce e drept)cred ca tot pe atunci tb.sa nasti si tu.Medical o sarcina are 40 saptamani calculate din prima zi a ultimului ciclu(la tine 10 martie).Doctorii si ecograful asa calculeaza,chiar daca in primele(aprox 2 saptamani)tu de fapt nu ai fost insarcinata.Dar multe femei nu stiu exact data la care raman asa ca se apeleaza la acest calcul gen.Noi oare de ce stim?Ha,ha,ha(probabil era f.rar-cel putin la mine).Am glumit!
Cristina si bebe-ul ei Rares(4 luni+1 saptamana)
Sarcina usoara sa ai!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Va multumesc pentru ajutor. Acum m-am mai lamurit. Stiam si eu ca medicii se iau dupa data ultimei menstruatii, dar nu stiu ce am facut la un moment dat ca mi-a iesit prin ianuarie si nu mai intelegeam nimic. Acum am priceput.
Chiar, Vasia, ce coincidenta! Deci anul viitor pe vremea asta o sa am si eu un bebe de 4 luni, daca ne ajuta Dumnezeu si e totul bine. Eu stiu data exacta, pentru ca in ultimele luni mi-am tot luat temperatura si am reusit sa detectez exact momentul ovulatiei.

Mergi la inceput