Salut....iata ca am reusit sa ajung in piata sa cumpar ceva hatzmatszuchi si am vorbit cu lipoveanul.
Treaba sta in felul urmator: cica asta e ultimul ce-l aduce pe anul asta ca planta a inflorit si nu mai e bun de papa. Face o floare care in timp devine ca floarea de papadie (cu un fel de puf) pe care o bate vantul si ii imprastie puful prin gradina....ei....alea sunt semintele, de fapt....exact ca la papadie. Asa ca omul n-are seminte pe care sa le cultive deliberat...de la an la an ii tot apare lui in gradina dupa cum a batut vantul...
Ideea e ca am impresia ca trebuie luata o planta cu totul, sau rasad sau cum se numeste....si cand infloreste sa avem grija sa-i luam puful...eu asa ma gandesc...omul nu era dispus sa culeaga puful de pe ele sa mi-l dea mie....ramanea el fara recolta....si nici nu stia cand era exact momentul cand ala e poregatit sa-l ia vantul...
Nu stiu ce sa spun, se pare ca n-am facut mare branza cu astia din piata....poate gasim la un magazin specializat de seminte?!
Ana si Bianca-iubita