Temperatura bazala - 2

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BIENCUTA spune:

explicati-mi si mie cum se foloseste acel grafic.eu una nu ma descurc deloc

floroiu bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

nici eu....azi z24..please ...ca imi tot zice ca" Ovulation not yet detected. Your last peak fertile day was on Cycle Day 12. Until a clear and sustained thermal shift is detected, it is best to assume that you are still potentially fertile".
Am facut testul de ovulatie in z12 si a iesit pozitiv,si totusi imi zice "our OPK has detected a possible ovulation on Cycle Day 13. This ovulation has not yet been confirmed by other fertility signs."
Nu mai inteleg nimic...aceste doua interpretari apar pe aceeasi pagina...

Nunta noastra 06.09.2003
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=549535785&security=moKWll

Mergi la inceput

z25 TB nu stiu cum sa fac.... in jur de ora 8 am masurat-o somnoaroasa fiind si cred ca nu am stat suficient cu termometrul ca simteam ca adorm...asa ca l-am scos. Cand m-am trezit la 9.30 ma uit la termometru si vad ca era 36.3. Nu mi se pare ca fiind cea reala asa ca ma apuc si o masor iar si de data asta iese 36.7. Deci pe care sa o trec in grafic??

Nunta noastra 06.09.2003
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=549535785&security=moKWll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Buna din nou fetelor! Ma bucur sa va vad aici foarte active!

Marmelvio, eu am deja o luna la activ de monitorizare a TB. Acum e a 2-a si sunt in z16 in asteptare... La mine TB-ul a scazut treptat inainte de CM. Cu o zi inainte de la 37 la 36,8 si in ziua CM la 36,6. Practic in ziua cand a venit CM TB-ul a scazut ptr prima data sub linia aceea trasata de cei de la fertilityfriend.

Biencuta, la ce anume nu te descurci? Nu trebuie sa faci mare lucru, doar sa introduci datele... ei le vor interpreta automat si vor gasi si data ovulatiei.

Marmelvio, interpretarile pe care ti le dau ei sunt pe seama testelor de ovulatie si a mucusului. Dar cel mai important e sa apara cresterea de temperatura ca sa iti spuna sigur cand a avut loc ovulatia.

Eu cu testele nu sunt prea lamurita, pentru ca mie nu mi-au iesit pozitive intr-o sigura zi, ci in 4... 2 din ele erau foarte pronuntate. Dupa cum spun ei pe site ar trebui sa iasa pozitiv doar intr-o sigura zi... poate de aceea si ceva interpretari putin contradictorii.

Cat despre TB-ul din z25, ar trebui sa o consideri doar ce aceea luata la aceeasi ora ca in alte zile. Probabil prima e corecta... daca nu luat-o bine, atunci asta e, atunci asteapta pana maine dimineata sa vezi ce se intampla.

A, si inca ceva, tu nu iti citesti temperatura imediat? Am observat ca la unele termometre cu mercur, temperatura scade dupa putin timp de la masurare. Al meu e o combinatie de alte metale si m-am asigurat intai ca ramane la aceeasi temperatura, altfel mi-as citi-o imediat.

aniast... o noua luna, o noua incercare

Raportul meu: z16, ceva inceput mucus, TB joasa (termometrului ii place valoarea de 36,5), teste negative... sunt in asteptare...

Pupici la toate si astept TB ridicate de peste 18 zile de la voi

Jaana

Mergi la inceput

Eu de obicei imi masor TB dimineata pe la 7.20-7.40 inainte de a pleca la serviciu. Dupa cate am observat nu se modifica temperatura pe termometru pana vin seara si o introduc pe site.

quote:
Marmelvio, eu am deja o luna la activ de monitorizare a TB. Acum e a 2-a si sunt in z16 in asteptare... La mine TB-ul a scazut treptat inainte de CM. Cu o zi inainte de la 37 la 36,8 si in ziua CM la 36,6. Practic in ziua cand a venit CM TB-ul a scazut ptr prima data sub linia aceea trasata de cei de la fertilityfriend.

Tocmai asta e problema mea. Am vazut si in graficul model ca trebuie sa apara trasate niste linii, diverse culori s.a.m.d......la mine nu apare nici o linie trasata...si o singura culoare...albastru...ce imi apare sunt cerculete pline albaste si cerculete goale albastre..in rest nimik...
Ce nu inteleg iarasi este daca trebuie sau nu sa bifez la "Discarded" acolo unde introduci temperatura...
Iar in baza temperaturilor mele introduse, care nu au trecut de 37 se pare ca nu am ovulatie...dar nici dupa ce testul de ovulatie a iesit pozitiv in z12, nu mi-au trasat nici o linie...ci mi-a aprut doar culoarea verde la semafor....si atat....
Gresesc undeva??? Sau ce nu fac bine...?

Nunta noastra 06.09.2003

Mergi la inceput

mormelvio, linie nu iti traseaza decat atunci cand este detectata ovulatia si asta se intampla numai pe baza cresterii semnificative de temperatura. Testele nu sunt o metoda sigura de detectare a ovulatiei, s-a mai scris despre asta. Cresterea LH-ului pe care testele il detecteaza poate avea loc fara insa ca ovulatia sa se produca.

Nu am citit tot ce ai postat... dar parca ai zis ca a avut loc cresterea?? Mai explica te rog o data...

Cercurile albe iti indica zilele in care temperatura a fost luata la alta ora decat cea normala.

Jaana

Mergi la inceput

a, despre 'discarded'... nu l-am bifat niciodata, nu stiu care e semnificatia lui.

La mine a functionat corect graficul luna trecuta, mi-a detectat ovulatia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

mie imi vine sa mor cu TB-ul asta!! dupa ce m-am bucurat de mucus si de simptomele de ovulatie sunt complet derutata de TB extrem de mici, cum nu le-am mai avut niciodata!!! intre 36.1 si 36.4, in zilele 16-19...poate e inca prea curand dupa anticonceptionale! jur sa nu mai pun gura pe asa ceva toata viata! ce sa mai zic acum..poate luna viitoare?

Waiting for the sun...

Mergi la inceput

Va pun mai jos graficul meu de luna asta. http://www.fertilityfriend.com/ttc2/calendar_module.php?d=2006-04-10&action=Short
Va rog sa-l comentati...ca poate inteleg si eu mai multe. Mentionez ca in 8 si 9 Aprilie am bifat 'discarded' ca sa nu le ia in calcul pt ca in acele zile TB a fost masurata la pranz si nu la ora obisnuita.

Nunta noastra 06.09.2003

Mergi la inceput

Sorry marmelvio, dar nu se poate vedea graficul mergand pe linkul tau... Salveaza graficul ca imagine si pune-o undeva... pe yahoo de ex.

Mergi la inceput