Am si eu o intrebare: Daca, copilul se naste in strainatate, mama mai beneficiaza lunar de acei 8 milioane, asta luand in considerare ca mama este angajata la o firma in Romania si firma plateste lunar la stat absolut toate darile?
Nana Motoc
da. bineinteles.
de ce nu ar mai beneficia? nu se schimba nimic din conditiile pe care trebuie sa le intruneasca persoana pt. a beneficia de dreptul la indemnizatie.
Ma intereseaza daca a mai fost cineva in situatia asta. Si eu sunt de parere ca este dreptul persoanei respective de a beneficia de aceasta indemnizatie, asa ar fi logic. Dar poti sa stii...?!
Nana Motoc
Din cate stiu doua din conditii ar fi ca mama sa aibe cetatenia romana si domiciliul in Romania(macarca si adresa pe buletin).
Ar trebui sa citesti cu atentie legea la conditiile de acordare a indemnizatiei pentru ingrijirea copilului.
s-a mai discutat problema asta cu domiciliul in Romania, care nu inseamna neaparat sa si stai in tara, poti fi temporar in afara tarii si sa ai domiciliul din buletin in Romania.
Concluzia este ca ai dreptul la indemnizatie, conform legii, doar ca legea poate fi interpretata dupa interesul si mai alesdupa orgoliul fiecaruia....