Pneumonie, Augumentin, Sarcina

Pneumonie, Augumentin, Sarcina | Autor: mama_lui_alex

Link direct la acest mesaj

Avem mare nevoie de ajutor - pentru fetele care au trecut prin asta.

Ne straduim de 3 luni sa ramanem insarcinati (pt. al 2-lea bb) - prin urmare evit sa iau pilule desi bb Eric Alex.(are acum 3 ani si 4 luni si merge la gradi de aprox. 3 luni) - aduce de la gradi tot felul de viroze pe care, evident, le preiau si eu. M-am tratat de fiecare data cu vitamina C, f. rar paracetamol, ceaiuri si lamaie.

Saptamana trecuta Eric a fost "diagnosticat" cu o viroza respiratorie (tratata fara antibiotic), care a devenit "Traheo-bronsita". Azi dimineata cand am mers la medic cu el, l-am rugat pe medic sa ma consulte si pe mine - care eram intr-o stare jalnica de aproape 2 saptamani, stare sub-febrila si tuse (oribila).

Diagnosticul meu a fost "Pneumonie" (sotul meu s-a facut livid dintr-o data, cand a auzit). Tratamentul pt. mine (diferit de al lui bb), posibil insarcinata (au trecut doar cateva zile de la ovulatie+fecundare) este AUGUMENTIN 1g la 12 ore si Ambroxol.

Am avertizat medicul de faptul ca "lucram" la al 2-lea bb, mi-a spus ca Augumentinul (care contine amoxicilina) este ok in sarcina, dar problema reala ar putea fi insasi infectia pulmonara (cel mai probabil virala).

A mai trecut cineva prin asta?

Nu-mi doresc sub nici o forma complicatii - incercam sa facem al 2-lea bb cu simt de raspundere - m-am lasat de tigari (nici nu aveti idee cat de greu este), iau acid folic de cateva luni bune, vitamina A+E, mananc sanatos, nu mai beau "acidulate", cafea, etc.

Va pupacim,
Mama_lui_alex (si speram si a IARINEI)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, amoxicilina si in general toate penicilinele si macrolidele sunt permise in sarcina. poti lua fara grija. sarcina usoara si fara probleme!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Am luat si eu Augmentin in timpul sarcinii, ce-i drept eram deja in cel de-al 3-lea trimestru. Despre peniciline (Augmentinul este o penicilina) am citit ca sunt antibioticele cel mai putin periculoase in sarcina. Citeste www.e-sana.ro/index.php?a=181&p=3" target="_blank"> aici

Simona 36+ sapt si Sorina 12 Noiembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Multumesc mult de raspunsuri!

Intre timp l-am stresat si pe medicul ginecolog ..si el mi-a spus ca-i ok augumentinul in sarcina. De fapt raspunsul lui a fost mai degraba "Tu esti mai importanta acum, pune mana si fa-te bine! Vedem apoi daca esti insarcinata, monitorizam sarcina, sunt o multime de teste care le poti face si putem vedea daca e ceva cu bb-ul"!

Sincera sa fiu nu mi-a placut deloc raspunsul, desi, recunosc este pertinent (dar si f. tragic)

Am mai citit despre antibioticele in sarcina - citesc totate "minunile" pe net, ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare este "VIRUSUL" care mi-a facut "buba" asta. El este cu mult mai periculos, el este cel care da malformatii (nici nu vreau sa continui ideea).

Aveti idee cum as putea face sa identific virusul - astfel incat sa vad daca este unul "periculos" sau nu?
Ma gandesc la o analiza anume de sange (pe care ar trebui sa o fac acum, cat sunt "infestata")care sa-mi spuna ca este...cum l-o cheama..

Cum s-ar numi aceasta analiza?
Any ideea??

Va multumim mult inca o data si va pupacim,
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Mama lui Alex, nu iti face probleme. Poti face tratamentul in continuare, atat timp cat e necesar.
Virusurile care dau pneumonii sunt extrem de multe, iar cele care pot da malformatii fetale, adica pot traversa placenta, sunt putine si nu prea dau infectii respiratorii decat la persoane cu imunitate extrem de scazuta.

Poti face teste ELISA care detecteaza diverse antigene sau parti de virusuri, dar sunt o gramada, nici nu exista teste pt. toate.

Si inca ceva. Daca, prin absurd, sarcina e afectata de virusul tau, fiind extrem de mica, dupa cum spui, de cateva zile practic, nu supravietuieste.

Daca vrei musai, iti spun cateva din aceste virusuri, dar eu zic sa stai linistita, ca daca e bebe, e bine mersi . Iar tu daca te stresezi, nu e bine pt. el .

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cred ca totusi vorbim de o pneumonie bacteriana daca a fost administrat augmentin...nicidecum de virusuri!!!(care nu sunt inactivate de antibiotice)

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

La momentul la care am fost la medic, era de natura "virala"...Dar pt. ca, cel mai adesea peste cele virale se suprapun si cele bacteriene, mi-a prescris din start augumentin (tipic medicilor din RO). Iar "zgomotele" pulmonare pe care le-a auzit medicul...ce sa mai spun...le auzeam eu, cu "rezonanta", cand respiram. In plus eram in starea asta de aproape 2 saptamani - caci ma "tratam" numai cu vitamina C.

Acum suntem Ok, mai tusesc doar dimineata cand ma trezesc. Asteptam sa vedem daca suntem sau nu insarcinati si vedem ce mai este de facut in continuare (caci am luat doze de "cal" de augumentin, vreme de 7 zile).

Va pupacim,
Mama_lui_Alex (si speram si a Iarinei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

stai linistita ca nu vei pati nimic de la Augmentin,si eu sunt in aceasi situatie ca si tine si m-am informat si pe net si la farmacii si se pare ca Augmentinul este singurul antibiotic permis in sarcina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

si eu am luat augmnetin in sarcina2, cadn eram prin luna 6-7, cam asa ceva (pt o infectie la un dinte , mi se umflase toata fatza), si inca o data inainte sa nasc cu 2-3 sapt (pt o raceala puewrnica de care nu mai scapam, cu toate ca balotasem ceai cu miere la greu).le-am luat la recomandarea ginecologului, iar bb2 care are 6 luni acum este f bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

E tare greu sa traiesti timp de 9 luni cu teama.
Stiu din experienta mea.

Din ce am aflat si eu la momentul respectiv, nu prea ai voie sa patesti ceva in primele 3 luni si nici sa iei medicamente. Doar cele care sustin sarcina,cum ar fi Ac, folic sau Utrogestan.

DAr exista atat de multe analize si ecografii, incat sunt sigura ca daca ar fi vreo dereglare medicul ti-ar spune la timp, ca sa stii si sa iei o decizie sau sa te linistesti.

Pana atunci incearca sa te linistesti si sa respecti medicatia doctorului, ca stie el mai bine.

Sarcina usoara si sanatoasa!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Eu pe timpul sarcinii am facut rost de 3 gripe,o raceala si o bronsita+infectie masea mers la stomatolog.Toate in 9 luni de zile.NU am avut asa ceva in viatza mea...
Am fost tratata cu Augmentin si Curam.Bebe s-a nascut cu aproape 4 kg.
Nu te stresa ca in caz de e vreun bebica in burtica il va afecta.
Augmentinul este permis pe timpul sarcinii indiferent de trimestru,doar difera doza,evident!
Insanatosire grabnica si bebe la orizont cat mai curand posibil!

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien

Mergi la inceput