Buna ziua! Am o mare rugaminte: puteti va rog frumos sa-mi scrieti si mie retetele pt salam de biscuiti si crema de zahar ars? Multumesc frumos, Lorelai
Crema de zahar ars
Ingrediente: 1 l lapte, 6 oua, 400 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 lingurita faina sau amidon, coaja rasa de lamaie, esenta de rom
Ouale se amesteca bine cu 300 g zahar, amidonul, zaharul vanilinat, mirodeniile si laptele caldut, care se toarna putin cate putin. Se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Restul de zahar se caramelizeaza intr-un vas mare, termorezistent. Cand zaharul a prins o culoare bruna, se invarte vasul, pentru a imbraca peretii in caramel.
Dupa ce zaharul ars s-a racit, se toarna inauntru compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute. Dupa ce s-a racorit, se introduce la frigider.
Completare la crema de zahar ars: cratita cu compozitie se asaza intr-un alt vas cu apa si apoi se introduce in cuptor!
Succes!
Pt salam de biscuiti, eu stiu vreo 2-3, daca nu mai apare ceva... o sa fac un rezumat.
Dar crema de zahar ars pentru tort se pregateste tot la bain-marie si dupa aceeasi reteta?
Merci,
Mihaela