Febra mare

Febra mare | Autor: manu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Andreea mea azi noapte pe la 24:30 a fcut febra 40,2°C, i-am dat un supozitor si i-a scazut febra. De dimineata in jur de 7 avea iar febra 39,8°C. La 8:30 eram cu ea la dr, dar nu mai avea febra. Dr-ul a consultat-o, s-a uitat in urechi, in gura si mi-a spus ca nu are nimic
si sa-i dau supozitoare din 6 in 6 ore daca are temp peste 38,5. Mi-a zis ca in cazul in care nu-i trece febra, timp de 3 zile, sa merg cu ea la spital la urgente. La ora 14 iar avea temperatura 39,8°C, iar i-am dat supozitor. Acum nu stiu ce sa fac! Sa merg acum cu ea la spital sau sa mai astept inca 2 zile? A mancat destul de bine, poate un pic mai putin decat de regula, nu tuseste si nu vomita; insa doarme tot timpul.
Am uitat sa va spun ca are 4 luni. Voi ce ma sfatuti sa fac?
Aseara abia am adus-o pe Corina de la spital. Simt ca inebunesc!
Astept raspunsurile voastre!
Manu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

A facut vreun vaccin? Sau poate ii iese un dintisor (s-au mai vazut cazuri la 4 luni). Oricum, bebelusii mai fac febra. Eu i-as da supozitoare la 6h si as mai astepta o zi, dupa care m-as duce, din nou, la doctor. Sanatate multa si tine-ne la curent.
Claudia si Alex(4ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Ai grija sa bea suficiente lichide, sa nu se deshidrateze!
Eu, sa fiu in locul tau, as merge din nou la spital, dupa-amiaza (dimineata copiii nu fac febra sau atunci e cea mai mica), daca ii urca temperatura si as simti ca ceva nu e totusi in regula, si as insista sa o mai controleze o data. Nu i-a pus nici un diagnostic medicul la care ai fost? Mi se pare cam ciudat...
Oricum, nu te panica, fii calare pe situatie si bate medicul la cap pana te lamureste.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

De regula se asteapta 3 zile.Antitermicele au efect cam 6-8 ore.Nu se administreaza nimic copilului inainte de a merge la doctor ptr. a nu masca simptomele.Probabil doarme mult si de la supozitoare.Daca mai apare si un alt simptom(greturi,varsaturi,diaree,dureri abdominale,eruptii,etc.) in astea 3 zile,eu zic sa mergi negresit la spital.
Sanatate multa!
July si bb. Teodora
Chiar,i-ai facut ceva inainte de a avea febra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Eu nu as mai astepta nici o zi,mai ales ca este asa de mica;ai grija sa o hidratezi suficient.Dar de ce ati venit ieri din spital,a fost bolnavioara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Eu zic sa schimbi pediatrul.
Copilul nu trebuie sa aiba temperatura mai mare de 38,asta este limita sub care trebuie sa-i mentii temperatura.
Si foarte multe lichide,copiii se deshidrateaza f. repede cand au temperatura.
Parerea mea este sa mergi la alt doctor cu ea si sa nu o tii acasa cu o asemenea temperatura.
Multa sanatate!
Cristina si Cristina

http://www.babiesonline.com/babies/c/cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Acum 2 saptamani le-am facut vaccin, deci nu este de la vaccin.
Am gemene, si aseara pe sora ei am adus-o de la spital. A avut o infectie pe bronhii (bronhii opturate). I-a dat sa inhaleze o substanta si acum e bine.
Intr-o ora jumatate i-a scazut temp de la 39,8 la 38,6. E in regula?
I-am dat si ceai dar nu prea vrea sa-l bea si plange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Manu, daca a fost Corina bolnavioara, probabil Andrea a luat de la ea.Daca si in seara asta face febra mare, du-te la spital.Incearca sa-i dai si cate un Viburcol.Asta se poate da mai des si combinat cu Paracetamolul (sau Ben-U-Ron, ce-i dai...).Cand temperatura urca peste 38, poti deja sa-i dai un Viburcol, nu astepta sa urce pana la 39 cand poti sa-i dai paracetamolul...Asa m-a invatat pe mine pediatra.Viburcol sunt supozitoare homeopate si le poti lua fara reteta de la farmacie.Doar ca Viburcolul nu mai face fata la febra peste 39.Incerci sa le combini, ca nici sa bagi atata paracetamol in ea nu-i prea bine.
Santate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Trebuie sa-i scazi temperatura sub 38 de grade;pune-i si niste sosete cu apa,putin spirt si/sau otet,i le schimbi la 10 minute;intre timp da-i sa bea ceai cu o seringa,putin cate putin,chiar daca nu vrea.Sper sa te ajute,eu asa am rezolvat problema temperaturii la Bianca mea,care la orice raceala facea temperatura foarte mare.Multa sanatate si sa ne spui ce mai faceti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

Cami, nu stiu ce sa zic! Corina a fost in spital de sambata si avenit abia asear la 20 si la 24:30 Andreea avea deja 40,2°C. Corina nu a avut febra.
I-am dat paracetamol supozitoare. Doctorul mi-a spus sa-i pun supozitoare si sa o las cat mai lejer imbracata, eventual sa-i pun copresii cu apa rece pe picioruse.
Acum 2 saptamani a fost si Andreea la spital, tot cu febra. A avut 39,3 si m-am speriat si am dus-o la urgente. Au internat-o si a tinut-o vreo 3 zile sub supraveghere,nu i-au dat nici un medicament(nici macar supozitor). Deja cand ajunsesem la spital avea 38,8 si in urmatoarele zile i-a scazut temp si nu a mai urcat. I-au facut toate anlizele si i-au iesit bine. Acum a avut temp mult mai mare si uite ca de 3 ore de cand i-am dat supozitorul nu-i scade temp sub 38,6°C.
Pana nu vine Gaby de la serviciu nu am cum sa ies din casa; nu pot sa le las pe fete singure in casa. Dupa ce vine o sa merg la farmacie sa iau Viburcol. Asta cum se da?
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Viburcolul e tot supozitor si il poti da ca alternativa la paracetamol, daca febra e sub 39.Avantajul e ca se poate da mai des decat paracetamolul, dezavantajul ca nu face fata la febra mai mare de 39 de grade.
Cand Teodora a fost bolnáva, eu nu o puneam la culcare cu febra de 38 sau peste 38 ca mi-era teama ca in somn mai creste febra.Si cum paracetamol nu aveam voie sa-i dau nici prea des si nici pentru febra mai mica de 39, ii dadeam viburcol.De-aia zic eu ca ajuta si e bine sa-l ai in casa.
Sanatate multa!

quote:
Originally posted by manu

Cami, nu stiu ce sa zic! Corina a fost in spital de sambata si avenit abia asear la 20 si la 24:30 Andreea avea deja 40,2°C. Corina nu a avut febra.
I-am dat paracetamol supozitoare. Doctorul mi-a spus sa-i pun supozitoare si sa o las cat mai lejer imbracata, eventual sa-i pun copresii cu apa rece pe picioruse.
Acum 2 saptamani a fost si Andreea la spital, tot cu febra. A avut 39,3 si m-am speriat si am dus-o la urgente. Au internat-o si a tinut-o vreo 3 zile sub supraveghere,nu i-au dat nici un medicament(nici macar supozitor). Deja cand ajunsesem la spital avea 38,8 si in urmatoarele zile i-a scazut temp si nu a mai urcat. I-au facut toate anlizele si i-au iesit bine. Acum a avut temp mult mai mare si uite ca de 3 ore de cand i-am dat supozitorul nu-i scade temp sub 38,6°C.
Pana nu vine Gaby de la serviciu nu am cum sa ies din casa; nu pot sa le las pe fete singure in casa. Dupa ce vine o sa merg la farmacie sa iau Viburcol. Asta cum se da?
Multumesc mult!

Mergi la inceput