teama de adulti...
Buna,
As vrea sa va cer un sfat, o parere, legat de teama fetitei mele, Daria, care are 1 an si 9 luni.
Nu a fost inca de mica un copil care sa socializeze cu adultii, in special cu pers de sex masculin, adica socializare...este un cuvant mare....plange si nu vrea sa se dea jos de la mine din brate sau de la tatal ei....
Credeam ca in timp aceasta problema se va atenua, dar nu s-a intamplat in masuara in care ma asteptam...De exemplu, duminica am fost la un gratar...unde se aflau destule persoane adulte si doar un copil (verisoara ei de aceeasi varsta). La vederea bunicului ei, care a inceput sa-i faca zgoande, sa vorbeasca cu ea...a inceput sa planga infiorator de rau..parca o taia cineva. Am plecat din locul acela dar tot am mai dat de 2-3 pers de sex masculin...care nu ii sunt simpatice (cred eu..)Daria a intrat intr-o criza de plans care a durat 1/2 h, timp in care am incercat sa-i explic ca nu ii face nimeni nimic...am lasat-o sa planga crezand ca se va linsti dupa un timp....am plecat de langa ea sa vad ce face...statea pe loc si plangea.
Dupa o jumatate de ora, fetita mea nu se putea opri din plansul isteric si am decis sa plecam....nu vedeam alta varianta. Dupa 10 min in masina nu mai avea absolut nimic, se simtea f bine, ca si cum nimic nu se intamplase.
Mentionez ca nu este un caz izolat ceea ce s-a intamplat duminica...dar nu a fost atat de rau..
Oare ce as putea face? de ce respinge pers de sex masculin? dupa tatal sau este topita...v-ati confruntat cu asa ceva?
Multumesc mult pt ajutor
Oana
Raspunsuri
ana_a spune:
Buna!
Nu stiu exact ce sfat sa iti dau, imi amintesc doar ca nepotica mea, acum in varsta de 5 anisori era exact la fel cum descri tu! Inafara de tatal ei si bunicul(tatal meu) care a crescut-o de micuta, petrecea mult timp si la bunici, toti ceilalti barbati erau infioratori pentru ea...nu stiu de ce, stiu doar ca la un moment dat ia trecut...de exemplu era ingrozita de fratele meu, care pe vremea aceea student fiind venea mai rar pe acasa...acum il iubeste enorm.
Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos(19.08.2004)
poze
Haideti sa-l ajutam pe Alex, haideti la bazar!!
Mirunaa spune:
Si eu am avut aceasta problema cu baietelul meu.Dar nu se manifesta urat la toti barbatii ci numai la nasul lui de botez.Cand era mititel plangea de ti se rupea inima cand il vedea.Acum, la varsta de aproape 3 ani nu mai plange cand il vede dar se piteste dupa mine sau pleaca din locul in care suntem.
Eu am crezut ca-l sperie inaltimea nasului.Acum ca poate sa exprime ceea ce simte imi zice ca "nasul e ulat"....
Toate cele bune!