Febra in primele saptamani de sarcina

Febra in primele saptamani de sarcina | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

Buna!

De citit am citit pe net deja ca nu pot face mare lucru, medicii nici atat, trebuie lasata natura sa-si urmeze cursul.
Pe scurt, avem toti in casa gripa, de marti a inceput puiutul meu de 1 an si 8 luni, vineri sotul, si de ieri si eu, cu febra pana-n 38.5 pana acum, tuse, dureri de cap, dureri de toate cele, dureri de gat, stare generala alterata.

Ce as dori, este sa stiu daca exista cazuri de mamici care au mentinut sarcina pana la termen fara probleme in situatii similare, sau ce sa intamplat cu sarcina (s-a oprit din evolutie)?

ca tratament iau paracetamol si la nevoie, in caz ca sare de 38 febra, algocalmin

merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

si eventual daca stiti "leacuri babesti" de scadere rapida a temperaturii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu ceva, dar n-am fost intr-o situatie similara....
...am intrat pe topicul acesta sa te felicit pentru sarcina .....noi ne "stim" de la poznasi de iulie 2004...felicitari inc-o data!!!! ...sper sa ne vina si noua curajul pentru inc-un poznas!!!!

Toate cele bune si o sarcina usoara....si sa treci peste grijile acestea!!!!

P.S.Totusi, daca stau sa ma gandesc mai bine tratament homeopat nu se poate face? La noi(mami si Elise) a mers de minune pana si oscilococcinum( dar iarna aceasta, nu cat am fost insarcinata!!!! Vorbeste cu un medic homeopat, poate are vreo solutie!!!

Florina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Eu am avut o gripa violenta in saptamana 5 de sarcina (a durat o saptamana). Am avut febra in prima noapte si...am pierdut sarcina (sarcina oprita din evolutie). Dr. a spus ca poate fi un motiv temeinic de pierdere a sarcinii dar nu e obligatoriu. In primele 6 saptamani functioneaza legea "totul sau nimic" adica daca se intampla ceva si sarcina este afectata atunci se opreste din evolutie; daca evolueaza poti sta linistita ca nu s-a intamplat nimic (spre deosebire de gripa cu febra in luna mai mare care poate da malformatii cardiace - citit articol pe net!). Eu am luat nurofen care pe prospect scrie ca e interzis in ultimul trimestru de sarcina. Dr. imi permisese paracetamolul, ceaiuri calde...Sa dea Dumnezeu sa fie bine! Gratiela

Mergi la inceput

Gratiele, ai avut febra doar in prima noapte? cat de mare? cand se vede ca sarcina s-a oprit in evolutie? la cate saptamani?
merci mult tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Lia, eu am intrat sa te felicit si sa te rog sa nu te panichezi; te cunosc putin din alte postari si cred ca esti f. speriata. Am inteles ca nu ai facut febra peste 38.5,asa e?
Eu zic sa stai linistita ca bb mic e protejat bine, ia oscilococcinum si ce ti-a mai dat medicul si nu te mai gandi la oprirea sarcinii in evolutie (presupun ca se vede la ecograf ca inimioara nu mai bate), in majoritatea cazurilor bebe nu pateste nimic.
Cate saptamani are sarcina?
Tine-ne la curent si sa te ajute Dumnezeu sa fie totul bine!

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Teodora merci, am o luna de la UM , dar in realitate are 2 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Febra mare am avut doar in prima noapte (38,5), dar am avut apoi o laringita groaznica si sinuzita infuriata rau. Cred ca nu poti face nimic decat sa ai grija sa-ti fie cat mai bine. La mine au hotarat ca-i sarcina oprita din ev dupa 2 eco endovaginale la 6 si la 7 saptamani in care aparea sacul embrionar dar fara semne de viabilitate, intre ele am si eliminat o bucata de tesut (semana cu un cheg de sange de 2,5cm). Nu este insa obligatoriu si poate ca-i si in Saptamana Mare si are grija in plus Dumnezeu! Poate ca nu-i bine sa mergi la ecograf pana in saptamana 7 (eu la urmatoarea sarcina mi-am jurat ca nu mai calc de buna voie decat cand fac 7 saptamani altfel trec iara prin agonia de asta data si in plus raman si cu ghimpele ca poate era totusi embrion). E greu sa stai relaxata dar suntem atat de neajutorati in fata sortii! Ai grija de tine si bucura-te de sarbatori! Gratiela

Mergi la inceput

Of, Gratiela, cat trebuie sa fi suferit si sa te fi framantat!
Eu am facut doua pusee febrile de 38.5, unul sambata spre duminica noapte (luat algocalmin), unul duminica dupaamiaza, in rest am cam stat pe la 37.4-37.5, deci nu la normal.

Acum nu mai am glas defel, nu pot nici macar un sunet sa scot, sunt ca pestele, (sotul glumeste ca asa e sigur ca n-am sa-i mai fac nici o observatie pt nimic) cred ca de la tusea asta nenorocita...Gust n-am, si nici n-am chef sa bag ceva in gura. Si continui cu paracetamol la 6 ore.

Chiar, suntem si in preajma Sfintelor Sarbatori, poate se indura Cel de Sus de mica viata ce s-a prins, daca nu, daca se intampla ceva rau.....nici n-am sa mai las alta data sa se intample asa ceva...am sa o iau ca pe un semn ca divinitatea nu e de acord sa avem un fratior pt baietelul nostru.

Oricum ii multumesc Domnului ca macar puiutul n-a mai facut febra azinoapte, inca-l doare gatutul, si are mucisori, nu mananca decat 2-3 lingurite la fiecare masa dar sper sa fie pe calea insanatosirii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

pentru git: sirop de muguri de brad sau cel mai bun de ceapa(daca nu ai greturi)
pentru febra(frectii cu otet cu apa amestecat 50% pe spate si pe piept si pe labele picioarelor) si spirt in cap, invelire si nani la caldurica
in rest nimic altceva
sanatate multa iti doresc, IULIA

Mergi la inceput

ceaiul de ceapa nu e contraindicat in sarcina?

Mergi la inceput