Hai Buzau...Buzau... Buzau!!! (7)
Raspunsuri - Pagina 9
vrabiuta spune:
buna seara buzoiencelor!
eu m-am mutat in buzau - din lugoj - in clasa a doua. am facut generala la nr. 16 si liceul mihai eminescu... ce de amintiri frumoase!!!
sa vedeti ce am patit zilele trecute. am gasit un caiet de amintiri din clasa a opta!!! era la ai mei in pod, nu stiu cum s-a intamplat dar a ramas la mine caietul unei colege. si tare mult mi-as dori sa i-l dau inapoi. probabil ca nu voi reusi sa o gasesc prea curand, dar eu tot mai sper. sunt o multime de desene, fotografii decupate din reviste, stiti voi - caiet de amintiri. posesoarea lui este adriana cojocaru, asta era numele de fata. statea in cartierul dorobanti.
o stie cineva?
eu m-am mutat in bucuresti acum 10 ani, am pierdut complet legatura cu prietenii si cunostintele din buzau.
o seara frumoasa tuturor!!!
cele mai frumoase
mamica oana spune:
LA MULTI ANI TUTUROR COPILASILOR DE 1 IUNIE!
Noi ne-am intors ieri de la spital ,unde am fost internati 1 sapt pentru o amigdalita acuta care nu a mai vrut sa reactioneze nici macar la penicilina facuta intramuscular,asa ca am ajuns acolo sa facem tratament intravenos.Am ajuns si cu enterocolita(de la kilele de antibiotice luate pe cale bucala),otita,anemie feripriva,febra mare si vreo 3 eruptii dentare(2 canini si un molar),asta ca sa completeze suferinta bietului copil.
Am stat cu Robi non stop intr-o rezerva,unde m-am ocupat eu exclusiv de el(pe bani grei,evident),mai putin de tratament,desi cand facea febra mare noaptea,"doamnele" asistente dormeau si ma ocupam singurica sa-i scad febra(antitermice aduse de acasa,acolo nu au decat paracetamol) si sa-i fac impachetari.Sa va zic cum i s-a facut prima impachetare:cu o pereche de pantalonasi plini de ciment si care miroseau a clor.Am zis ca mi se face rau si nu am mai lasat pe nimeni sa se atinga de el.
Ajungem la capitolul mancare:normal ca Robi nu a vrut sa manance nimic de acolo ,si bine a facut,asa ca mi-am adus mancare de acasa,spre disperarea asistentelor care imi tot spuneau ca nu am voie cu biberoane si alimente de acasa,ca spitalul e in carantina,ca incalc regulamentul de ordine interioara etc.Asta in timp ce biberoanele lor erau infecte,pline de resturi alimentare,D-zeu stie de cand,meniul era acelasi:mucilagiu de orez,supa de legume(apa si morcov fiert cu putin zahar,atat),iar ca mancare solida,celebrul orez fad.
Capitolul igiena,iar acum ma refer la tratamentul de care beneficiau copiii fara insotitor,mai ales cazurile sociale:in primul rand nu erau spalati niciodata,infofoliti peste masura,in timp ce in saloane erau 30 de grade,li se puneau Pampersi folositi de la alti copii(se strangeau intr-un sac,apoi se trimiteau la spalat),erau hraniti cand aveau chef infirmierele,li se lasa biberonul rezemat de cate o duna,iar daca avea ghinionul sa-l scape din gurita si sa-i curga in patut,ramanea nemancat ca doar si-a risipit portia,ca sa nu mai luam in calcul posibilitatea de a se ineca.Orezul ramas la pranz in farfurii era adunat si se dadea seara din nou,dupa ce zacea cateva ore bune la 30 de grade.Apasatoarele pentru limbuta erau uneori clatite la chiuveta si folosite asa,fara a mai fi sterilizate.
Inca un amanunt,de care ,slava Domnului,nu am avut parte pentru ca am preferat sa dorm pe un scaun la Robi in rezerva:salonul de mame,o camaruta cu mult prea multe paturi,prea multe persoane de etnie rroma,paduchi,mirosuri insuportabile,unde se fura ca in codru bani,telefoane si tot ce pare de valoare.
Ce sa mai zic,am ramas cu un gust amar si o revolta imensa si sper din tot sufletul sa nu mai fiu nevoita niciodata sa ajung in acel loc unde mizeria,indolenta,rautatea si lipsa de profesionalism sunt atat de evidente incat iti vine sa faci revolutie.
Va doresc din suflet sa aveti copii sanatosi si sa nu fiti niciodata nevoite sa ajungeti in sectia Pediatrie a Spitalului Judetean Buzau.Si tot respectul pentru doamna dr.Bobulet,un om deosebit si foarte capabil,dar intr-un loc mult prea dezolant.
Sa aveti o zi buna!
poze noi
adameasca spune:
Oana, m-am gandit eu ca s-a intamplat ceva cu voi, ca n-ai mai aparut pe messenger. Imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva...
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
POZE NOI;
camelia_daniela spune:
Oana, e cumplit!!! Prin cate a trebuit sa treaca bietul copil!
Iar peisajul din Spitalul Judetean descris de tine este intr-adevar inspaimantator!!!
Eu n-am mai aparut pe forum pentru ca ieri in timpul furtunii mi-a traznit computerul, adica siguranta de la sursa ... Bine ca n-a fost mai rau!
Camy & Daria
Varsta Dariucai
Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
POZE NOU - NOUTZE
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~
ange spune:
buzoience am si eu o problema
vreau sa botez un copil in vara asta.Cum sa fac?unde sa merg sa "gasesc" un copil(la Buzau evident)?
Stiti cum este cu casa de copii,cu cei abandonati in maternitate,ati auzit pe cineva care cauta nasi de botez?
Orice info e binevenita.merci mult.
adameasca spune:
Ange, hai ca o intreb pe Dana, sotul ei lucreaza oarecum in domeniu si poate iti gasim un finutz sau o finutza. In rest ce fcaeti?
_
POZE NOI;
ange spune:
Ileana,mama de Luca esti o draguta.Merci mult
dar te rog sa "ma rezolvi" cat poti de repede ca in 2 sapt. plec de aici si e musai sa vin pregatita pt. un asa eveniment
In rest suntem bine.Facem si desfacem bagaje.In 2 sapt. decolam pt. romania.Abia asteptam.Vom sta toata vara.2 luni.
Poate ne vedem.Cand faceti voi intalniri in Crang daca primiti si noi mamici in gasca voastra as veni si eu sa va cunosc.
Ira mi-a vorbit tareeee frumos de voi.
o seara buna.
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
mamica oana spune:
Salutare!
Ange,te asteptam cu mare drag ACASA.Eu abia astept sa te cunosc si personal.Ti-am citit multe mesaje,chiar daca nu ti-am spus-o pana acum.
Mai fetelor,eu plec saptamana viitoare la mare,iar cand ma intorc ,promit sa ma prezint la intalnire cu copil cu tot.Ce ziceti?Ca mi-e un dor de voi... de nu mai pot!Nu v-am mai vazut din iarna,parca.
poze noi
ange spune:
mamica oana,esti tare draguta
Vacanta placuta cu mult soare si buna dispozitie!
la voi aici nu am postat pt. ca simt putin jenata chiar daca sunteti buzoience deale mele
Voi sunteti o gasca frumoasa si sincer nu mi-am permis sa va deranjez ca eu de aici de la mama naibii chiar nu pot face nimic sa fiu alaturi de voi.Singurul lucru care pot sa-l fac este sa-mi fac sange rau cand citesc despre intalnirile voastre
Abia astept sa ajung "acasa".Si nu va ratez.Asta-i sigur.
V-am "studiat" la toate ppozele.Am crezut ca poate.,poate din intamplare cunosc pe cineva.dar nu.Sau din foto nu-mi dau seama
o zi buna.
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
adameasca spune:
Uite acu sunai la Dana sa vad dc iti gasim un finutz, Ange, numa ca suna ocupat. Am uitat azi sa o intreb, ne-am intalnit pe fuga. De ce sa-ti fie rusine sa postezi aici? Revino-ti. Daca pana si Oana promite ca facem o intalneala, sigur in cinstea venirii tale ne vedem toate. ok? Iti trimit pe PM nr noastre de telefon, sa le ai cand vii si sa ne suni sa stabilim o intalnire.
_
POZE NOI;