HELP-Meniu de Paste pentru diabetici!

HELP-Meniu de Paste pentru diabetici! | Autor: moko

Link direct la acest mesaj

De Pasti, socrul va veni in vizita la noi, si spre nenorocul meu, are diabet.Dati-mi, va rog, cateva sugestii de mancarici care pot fi consumate si de diabetici..ca eu, pe langa faptul ca nu sunt o maestra a bucatariei, nici nu prea stiu ce au si ce nu au voie sa manance cei ce sufera de diabet.
Multumiri anticipate!!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moko spune:

chiar nimeni?

au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diaan spune:

tata meu are diabet
Iar mama mea gateste normal
Doar ca de pasti ii face pasca cu indulcitor si cozonac
in rest tu faci ce vrei si el alege ce mananca
mancarea sa nu fie prea grasa
in rest sa nu ai emotii ca nu ai de ce el o sa aleaga ce mananca si cat mananca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Daca face injectii de insulina, are voie sa manance si chestii cu zahar, luandu-si toate precautiile necesare (creste putin cantitatea de insulina). Evident poti lua din comert inlocuitori de zahar (am fost la un picnic pentru diabetici si am mancat niste dulciuri absolut delicioase, facute cu inlocuitori...)
Cel mai bine este sa o intrebi pe soacra ta daca ea pregateste mancarurile altfel decat de obicei. De exemplu, pe vremea cand tata lua pastile si nu injectii cu insulina, trebuia a-i fierbem legumele separat de carne si sa nu le pastram in aceeasi zeama pentru ca unele contin zahar... De asemenea erau excluse mancarurile foarte grase (din carne de porc, nu stiu exact cat de "usor" e mielul pentru pancreasul unui diabetic.)
Daca vei sta de vorba cu soacra ta impusti trei iepuri: afli exact cum sa nu-ti omori socrul , ea va retine ca iti pasa de faptul ca sotul ei are nevoie de regim special si in al treilea rand va vedea ca esti dispusa sa inveti:) Pe termen lung, castigi pe toate planurile:)

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Cuceririle lui Mamzel Zuluf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

quote:
Originally posted by Witchie

Daca face injectii de insulina, are voie sa manance si chestii cu zahar, luandu-si toate precautiile necesare (creste putin cantitatea de insulina). Evident poti lua din comert inlocuitori de zahar (am fost la un picnic pentru diabetici si am mancat niste dulciuri absolut delicioase, facute cu inlocuitori...)
Cel mai bine este sa o intrebi pe soacra ta daca ea pregateste mancarurile altfel decat de obicei. De exemplu, pe vremea cand tata lua pastile si nu injectii cu insulina, trebuia a-i fierbem legumele separat de carne si sa nu le pastram in aceeasi zeama pentru ca unele contin zahar... De asemenea erau excluse mancarurile foarte grase (din carne de porc, nu stiu exact cat de "usor" e mielul pentru pancreasul unui diabetic.)
Daca vei sta de vorba cu soacra ta impusti trei iepuri: afli exact cum sa nu-ti omori socrul , ea va retine ca iti pasa de faptul ca sotul ei are nevoie de regim special si in al treilea rand va vedea ca esti dispusa sa inveti:) Pe termen lung, castigi pe toate planurile:)

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Cuceririle lui Mamzel Zuluf

eu as intreba-o, daca as putea, dar ea e plecata din tara si nu prea avem cum sa luam legatura.

au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca_C79 spune:

Draga MOKO,

Si eu sunt diabetica si numai ce am avut Pastele. Eu nu imi controlez glicemia prin insulina...ci prin ceea ce mananc si sport...de aceea la el ar putea fi putin diferit de mine..dar o regula e valabila pentru toti diabeticii....hrana trebuie sa fie sanatoasa....Eu am gatit urmatoarele....Sarmale (ca deh...ce sa mai fac si eu) sarmalute fara orez ( adica foarte putin...numai cat sa ti se para ca au orez), vinete fara maioneza (facute cu ceapa pe grill si cu ulei de masline - sunt super bune), prajitura cu branza fat free ( fara grasime) si cu indulcitor....miel in cuptor...(dar mai putin ca e greu si nu merge, eu il simt zilele astea)....si caserola de conopida tot cu branza slaba, smantana fara grasime si ou.
E greu...mai ales de sarbatori...dar ....bafta...se poate....

Apropos am postat si eu intrebari si am cerut sugestii de retete de mancare pentru diabetici..si am fost surprinsa ca nu a raspuns nimeni...se pare ca nu prea multi se confrunta cu astfel de situatii....lucky you, people.....
Ok....sanatate..si Sarbatori fericite.

Bianca

Mergi la inceput