Acum doua zile am cumparat pulpa de cerb si ceafa de mistret. Inconstienta m-am apucat de pulpa de cerb, am pus-o la cuptor cu condimente si vin. Toate bune si gustoase pana cand nu am oprit cuptorul...S-A FACUT CIMENT!!
Mi-a ramas acum ceafa de mistret...stie cineva cum se gateste vanatul? SE pune la macerat? Cu ce??????
ANCA
ANCA si EMA
vanatul de fel tb lasat la marinat cam 12 ore inainte de preparare.
uite aici cum se face:
ceapa 3 buc
morcov 2 buc
telina 1 buc
piper 1 lingurita
cuisoare 4 buc
ardei iute 1 buc
frunze de salvie 2 buc
enibahar ½ lingurita
ulei 1 cana
otet 1 pahar
vin alb sec 1 l
Zarzavatul se taie fasii, se calesc impreuna cu condimentele, se adauga otetul si vinul, se mai tin la fiert vre-o 5 min; se lasa sa se raceste la temperatura camerei si se toarna peste carne.
Spor la marinat.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
2+1
Friptura de mistret cu cartofi gratinati
Ingrediente: 1 leg. zarzavat de supa, piper, sare, 2 cepe, 1 kg carne mistret (dintr-o bucata, legata sub formã de rulada), 2 lg. ulei, 2 lg. bulion, 1 l vin rosu, 1 l supa (instant), 750 g cartofi, 375 g smantana
Se preincalzeste cuptorul. Zarzavatul de supa se taie marunt, iar ceapa se toaca. Carnea se spala, se sterge, se sareaza si se pipereaza. Se incinge uleiul intr-o tava si se prajeste carnea de jur imprejur.
Se prajesc in grasime zarzavatul si ceapa si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga bulion si 200 ml vin. Se lasa sa fiarba la foc iute pana se evapora tot lichidul. Se adauga carnea. Se stinge cu vin si supa. Se acopera tava si se coace la cuptor 90 de minute.
Cartofii se taie felii si se aseaza in straturi intr-o forma de sufleu. Se toarna deasupra smantana amestecata cu sare si piper. Gratin-ul se coace la cuptor cca 50 de minute.
Se scoate carnea din tava si se pastreaza la cald. Se paseaza sosul de la friptura, se condimenteaza si se servesc impreuna.